Meet Jeske

BlogJeskeMeet Jeske: deze 20-jarige Friezin zoekt het avontuur op in Sevilla! Hier verblijft ze vijf maanden om te studeren aan de universiteit van Sevilla. Ze heeft nu al de tijd van haar leven in deze studentenstad en gaat graag de vele feestjes in de stad af! We stelden haar een aantal vragen en vol enthousiasme vertelde ze over het Stralende Sevilla!

Wat zou je ons echt aanraden om te gaan doen in Sevilla?

Zelf vind ik het heerlijk om te lopen aan de overkant van de rivier, in de wijk Triana! Zo heb je een goed uitzicht over de mooie gebouwen van Sevilla. Ook loop ik graag door de wir war van straatjes in de wijk Santa Cruz. Ik heb het geluk dat mijn faculteit in het hoofdgebouw van de Universiteit zit, dit is een prachtig en enorm gebouw en maar 10 minuutjes lopen vanaf mijn huis! Het is ook super leuk om dit gebouw te gaan bekijken als je in Sevilla bent! Een favoriet gebouw in sevilla heb ik eigenlijk niet, alle gebouwen zijn zo mooi hier!

Zijn er leuke plaatsen in de buurt die je hebt bezocht?

Ik ben een dag naar Cádiz en een dag naar Córdoba geweest. Cádiz is een wit havenstadje met een heerlijk strand. Córdoba ligt meer landinwaarts en heeft een adembenemend mooie kathedraal, la Mezquita!

Heb je een tip wat betreft een restaurantje?

Het tapasrestaurant Los Coloniales schijnt de bekendste te zijn. Maar mijn eigen favoriet is “las Reinas Iguanas”, een heerlijk Mexicaans restaurant.

Doe je ook aan sport in Sevilla, en zo ja waar sport je graag?

Nee, maar ik hoop binnenkort te beginnen met hardlopen. Dat kan heerlijk in het María Luisa park, of langs de rivier de Guadalquivir.

Waar ga je graag uit?

Ik ben eigenlijk nog maar naar een echte discotheek geweest: Bandalai. Dit is een club met prachtige decoratie (buddha beelden), goede muziek en waar je ook lekker kan loungen. Verder schijnt Utopia met zijn drie verdiepingen, waarvan elke verdieping een andere stad vertegenwoordigt, een leuke club te zijn. Ik vind het verder ook heerlijk om gewoon naar een aantal kleine kroegjes te gaan.

Heb je nog andere tips?

Sevilla is één van de warmste steden van Europa. In de zomer is het eigenlijk te warm om een bezoekje te brengen aan de stad. De beste periode om de stad te bezoeken is in het voor- of najaar. Als je de mogelijkheid hebt, neem dan een bezoekje tijdens de Semana Santa of de Feria de Abril, de meest beroemde en uitbundigste feesten in Sevilla.

Geschreven door Larissa, tekstschrijver voor Sprankelend Spanje. Is een echte Spanje gek en woont sinds januari 2015 in Valencia, droomt van een wereldreis, zingt graag en brengt het liefst haar dag door op het strand.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.