Magnifiek Malaga

Door het succes van de stedenwebsite Verrassend Valencia ging Sprankelend Spanje uitbreiden in 2012. Er werden twee nieuwe stedenwebsites opgericht, waarvan Magnifiek Malaga er een was. Naast de informatieve website biedt Magnifiek Malaga ook routes aan. Zo kan je op jouw tempo je eigen gids zijn.

Ontstaan Magnifiek Malaga

In 2008 emigreerden Roos en Bas naar Valencia, Spanje. Een jaar later startten zij hun eerste stedenwebsite, namelijk Verrassend Valencia. Door het daverende succes wilden zij uitbreiden. Hun oog viel in 2012 op de regio Andalusië. Hier waren zo veel prachtige steden dat het kiezen moeilijk was. Toch sprak één stad de twee erg aan. Dat was Malaga. Er was veel te doen in deze stad, een bijzondere gastronomie en veel onontdekte plekjes. Dit wilden de twee graag met iedereen delen. Zo werd in de zomer van 2012 Magnifiek Malaga opgericht. Een website met up to date informatie met allerlei leuke tips.

Routes

Magnifiek Malaga biedt ook diverse routes aan. Zo kan je als reiziger lopend of met de fiets zelf Malaga en omgeving ontdekken. En dit allemaal op je eigen tempo. Met behulp van jouw smartphone, e-reader of tablet kan je de routes altijd met je meenemen. Hier heb je geen internet voor nodig, mits je de routes van te voren hebt gedownload. Niet in het bezit van een smartphone? Je kunt natuurlijk ook de routes uitprinten en zo overal met je meenemen.

Het persoonlijke doel van Magnifiek Malaga is om de reizigers op een verrassende manier Malaga te laten zien, proeven, ruiken… kortom ervaren!

Wat doet Magnifiek Malaga?

Magnifiek Malaga zorgt voor een reisbeleving voor reizigers. Op een vernieuwende en verrassende manier bieden wij verschillende routes aan. Bij Magnifiek Malaga krijg je nét die extra reistip mee. Wij staan voor:
• Enthousiasme
• Persoonlijk
• Verrassen
• Beleven
• Ontdekken

Om alvast een idee te krijgen van ons aanbod kan je hier een kijkje nemen.

Over Malaga

Malaga is een stad in het zuiden van Spanje in de regio Andalusië. Het is de tweede grootste stad van de regio. In Malaga wonen ruim 560.000 mensen en de hele agglomeratie telt ruim 1 miljoen mensen. In Malaga vind je geschiedenis, gastronomie, cultuur en de stad ligt aan zee. De zee is erg belangrijk. De Malagueños (inwoners van Malaga) worden ook wel eens ‘boquerones’ genoemd. Dit betekent ‘sardientjes’. In de zomermaanden vind je aan het strand van Malaga namelijk ontzettend veel plekken waar ze verse sardientjes verkopen. Malaga staat hier ook wel bekend om.

Highlights

In Malaga is ontzettend veel te bekijken, ontdekken, proeven etc. Onderstaand vind je een aantal highlights:

Alcazaba

Een fort uit de elfde eeuw! Dit werd gebouwd door de Moren (een Arabisch volk uit Noord-Afrika). ‘Alcazaba’ is dan ook het Arabische woord voor ‘fort’. Dit fort is het bekijken de moeite waard, maar ook de bijbehorende tuinen en binnenplaatsen.

Plaza de Toros

Hoewel het stierenvechten in sommige delen van Spanje is afgeschaft, is het in Andalusië nog erg populair. Zo ook in Malaga. Elk jaar vinden nog enkele gevechten plaats in het Plaza de Toros, de arena. Voor- of tegenstander… De arena is wel bijzonder om te zien. Dit kan je zelf ontdekken tijdens een bezoek aan de arena en het bijbehorende museum.

Historie

Malaga heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Zo is er een historisch centrum met allerlei bezienswaardigheden die je niet kan missen. Kerken, kathedralen, tuinen, paleizen… noem het maar op!

Kunst en cultuur

Geïnteresseerd in kunst? Dan ben je in Malaga ook op de goede plek. Er is een aantal interessante musea, zoals het Picasso Museum (Pablo Picasso komt uit Malaga) en Carmen Thyssen museum.

Strand & haven

Heerlijk, Malaga ligt aan het strand. Zo kan een stedentrip gecombineerd worden met een strandvakantie. Ontzettend fijn dat de meeste stranden op loop- en/of fietsafstand van het centrum liggen. Er zijn ongeveer 15 stranden met elk eigen kenmerken. Zo heb je op het El Palo strand genoeg keuze aan visrestaurantjes en vind je bij het Peñon del Cuervo strand vooral jongeren. Kenmerkend voor de stranden zijn de ‘espetos de sardinas’, gegrilde sardientjes die daar vers voor je worden bereid.

Gastronomie

Naast ‘espetos de sardinas’ is er nog veel meer gastronomisch genot in Malaga. Veel visgerechten staan vaak op de kaart, zoals ‘gambas al pil pil’, pittige garnalen. Natuurlijk ben je in Malaga ook aan het goede adres voor de tapas.

… maar ook veel verrassingen!

Malaga is veel meer dan alleen de highlights. Dit kan je natuurlijk zelf ontdekken wanneer je in Malaga bent, maar ook in onze routes. Pak de fiets en ontdek de omgeving… Krijg allerlei leuke weetjes mee in de wandelroute. Meer verrassende weetjes, tips en evenementen krijg je mee op de <a “rel=”nofollow”href=”https://www.facebook.com/pages/Magnifiek-Malaga/442206612498041?fref=ts”” target=”_blank”>facebook en <a “rel=”nofollow”” href=”https://twitter.com/magnifiekmalaga” target=”_blank”>twitter van Magnifiek Malaga!