Smaakvol San Sebastian

Na velen bezoeken aan San Sebastian, stal ook deze stad het hart van Sprankelend Spanje. Daarom werd besloten ook hier een website aan de wijden. Uitgebreide informatie, leuke weetjes en bijzondere plekjes in de stad kan je op deze site vinden.

Ontstaan Smaakvol San Sebastian

Omdat Spanje zo een enorm mooi en gevarieerd land is met in het noorden het vruchtbare Baskenland, vonden Roos en Bas dat ook aan de steden die hier liggen een website gewijd moest worden. En terecht. Want wat een ongelooflijk bijzondere stad is San Sebastian! Je kunt het bijna niet beschrijven in een tekst of op de foto vastleggen, maar we hebben het toch geprobeerd! Je leest op Smaakvol San Sebastian alles over mooie stranden, de surfcultuur, musea, basilieken en fantastische restaurants waar je uitgebreid kunt dineren of een vorkje kan prikken in één van de pintxosbars.

Ontdek

Wij hebben gemerkt dat er over San Sebastian weinig Nederlandse (gratis) online content te vinden is. Wij hopen dus met deze website een totaalpakket aan informatie te bieden. Ook hebben wij geprobeerd de bijzondere plekjes mee te nemen waar de locals graag komen. Zo kan je je lekker inlezen voordat je een bezoekje brengt aan deze stad.

Wat doet Smaakvol San Sebastian

Exclusieve en bijzondere plekken in de stad die proberen wij te benadrukken in op onze pagina’s. Dit doen we onder andere door vaak af te reizen naar deze hotspot, kennis te maken met de locals en steeds meer bijzondere mensen te ontmoeten en persoonlijke verhalen van reizigers aan elkaar te koppelen. Zo proberen wij de stad vanuit meerdere perspectieven te belichten en een objectief beeld te schetsen.

Over San Sebastian

Aan de Golf van Biskaje vind je deze schilderachtige stad met ruim 185.000 inwoners. Deze stad is geliefd bij cultuuraanbidders vanwege de historie en overvloed aan bezienswaardigheden. Daarnaast is de surfcultuur ook goed vertegenwoordigd, dit komt doordat de golven perfect zijn voor beginnelingen en pro’s. Deze letterlijk filmische stad heeft ook een jaarlijks filmfestival en bracht al eerder the rich and famous naar San Sebastian.

Highlights

Monte Urgull

Één van de mooiste uitkijkpunten, echt het hart van de stad en ten oosten van de oude binnenstad gelegen. Je hebt hier een adembenemend uitzicht over de stad.

Castillo de Santa Cruz de la Mota

Ook gelegen op de Monte Urgull vind je dit historische kasteel uit de twaalfde eeuw. Voormalig koning Don Sancho gaf de opdracht voor de bouw, daarnaast staat hier ook het Christo de la Mota, dat is een reusachtig beeld van Christus.

Bahia de la Concha

Dit strand is één van de beste stadsstranden van Europa en middenin ligt het eilandje Isla Santa Clara.

Monte Igueldo

Aan de andere kant van de baai vind je de Monte Igueldo. Dit eiland bezit een authentiek attractieparkje dat leuk is voor de kinderen en is daarnaast ook een mooi uitkijkpunt.

Buen Pastor

Deze esthetische basiliek in Gotische stijl opende in 1897 haar deuren en is geïnspireerd op Franse en Duitse kerken uit de middeleeuwen.

Iglesia de San Vincente

Stamt af uit de 16e eeuw en is ook in Gotische stijl gebouwd. Deze is gepositioneerd aan de voet van de Monte Urgull.

Santa Maria del Coro

Deze gedetailleerde kerk in Barokstijl werd vervaardigd tussen 1743 – 1774 en is gelegen aan de Calle Mayor (hoofdstraat).

Plaza de la Consitución

Dit is het plein waar het stierenvechten van San Sebastian zijn opmars maakte. Je kon hier vroeger een balkon huren om zo een goed zicht te hebben.

Palacio de Miramar

In het midden van Playa de la Concha en Playa de la Ondaretta vind je Palacio de Miramar dat ontworpen is door de Engelse architect Seldon Wornum.

Museoa de San Telmo

Als je alles te weten wil komen over de Baskische cultuur van San Sebastian en de ontwikkeling van deze stad, dan kan je een bezoek brengen aan dit museum.

Aquarium

Leuk voor jong en oud en gelegen in de pittoreske haven van San Sebastian. Allerlei tropische vissen en haaien kun je hier bewonderen.

En nog veel meer

Je vindt natuurlijk ook nog hele mooie markten, gave boetiekjes en toffe evenementen in San Sebastian. Wij kondigen deze regelmatig aan via verschillende sociale media kanalen. Houd deze dus vooral in de gaten.