Bezienswaardigheden Gran Canaria

Het eiland Gran Canaria, bestaat niet alleen uit zon, zee en strand. Nee, dit eiland heeft ook prachtige bezienswaardigheden, kunst en cultuur. Wanneer je naast het relaxen op het strand of bij het zwembad ook wat van het eiland wilt zien en wat cultuur wilt snuiven? Dan staan hieronder een aantal tips om te bekijken!

Cruz de Tejeda

Het dorpje Tejeda ligt in het midden van Gran Canaria en is ook het hoogstgelegen deel van het eiland. Hier vind je veel kunst en cultuur en plaatselijke lekkernijen zoals, marsepein met honing en amandelen . Wanneer je zeven kilometer richting het noorden rijdt, zie je het Cruz de Tejeda. Dit is een stenen kruis, waarmee het geografische centrum van Gran Canaria wordt gemarkeerd. Ook staat het kruis 1500 meter boven zeeniveau. Mensen komen speciaal naar Tejeda voor deze mooie en indrukwekkende bezienswaardigheid, maar daarnaast kan je in de bergen ook genieten van de prachtige natuur en er zijn een hoop restaurants waar je voor de lunch goed terecht kunt.

Barranco de Guayadeque

Op zes kilometer afstand vanaf het dorpje Ingenio ligt de vallei Barranco de Guayadeque. Wanneer je hier doorheen rijdt, zie je grotwoningen en het Centro de Interpretacion de Guayadeque (museum). Hier vind je alles over de grotbewoners en hoe de vallei eruit zag voor de Spaanse verovering. De vallei is een natuurgebied en archeologisch park. Je kunt er daarom ook prachtige wandelingen maken en aan het eind van de vallei zie je een klein kerkje en meerdere restaurantjes.

Arehucas

In het dorpje Arucas, vind je prachtige parken en een botanische tuin, maar wat je ook in dit dorpje vindt, is een rumfabriek. Arehucas is in 1884 gebouwd en sloot zijn deuren weer in 1920 vanwege de modernisering. In 1965 vond Alfredo Martin Reyes het weer tijd dat de fabriek zou gaan draaien en er wordt tegenwoordig in deze fabriek dan ook 3,5 miljoen rum per jaar gemaakt. In de fabriek kun je gratis een rondleiding krijgen waarbij je de handtekeningen op de opgeslagen vaten ziet van bekende mensen waaronder Johan Cruijff.

Caldera de Bandama

De grootste vulkaankrater van het eiland en deze vind je in het noordoosten van Gran Canaria. Deze vulkaankrater is 200 meter diep en heeft een diameter van één kilometer. Deze krater is ontstaan door een uitbarsting van de Bandama vulkaan. De krater is ruim 1000 jaar oud en één van de grootste kraters van de wereld. Het bijzondere is dat de Caldera de Bandama een 569 meter hoge top heeft, de Pico de Bandama. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het natuurgebied, Las Palmas, de vulkanische krater en wanneer het helder weer is, kun je het eiland Fuerteventura zien liggen.

Pico de las Nieves

Pico de las Nieves is met maar liefst 1949 meter, de hoogste berg op Gran Canaria. Je kunt deze top met de auto of met de bus bereiken. Het grappige is dat je op deze top mét wolken beter uitzicht hebt dan zonder wolken. Je kunt dan het eiland Tenerife zien liggen. Daarnaast heb je een prachtig uitzicht over de ravijnen en natuur.

Jardín Botanico Canario Viera y Clavijo

In Tafira Alta, een dorpje zeven kilometer vanaf de hoofdstad Las Palmas, ligt de botanische tuin “Canario Viera y Clavijo”. Dit is de grootste tuin van Spanje waar je duizenden cactussen, palmbomen en planten en bloemen kunt bewonderen. Ook leuk is dat net voorbij de ingang van de Jardín Botanico een mini laurierbos is te zien.