Córdoba

Córdoba o Córdoba wat ben je mooi. Deze stad in het zuiden van Spanje heeft ontelbaar veel prachtige monumenten en ademt cultuur en historie. Dat is ook niet zo gek, want de geschiedenis van deze stad gaat al terug naar de tijd voor Christus. In Córdoba heb je het hele jaar kans op een aangenaam temperatuurtje en het is een nog vrij onontdekte plaats om een citytrip te doen. Ga op ontdekkingstocht en kom er achter dat Córdoba een heel veelzijdige stad is.

Historische feitjes

• Córdoba was in de 10e eeuw de op een na grootste stad ter wereld! De stad had toen rond de 500.000 inwoners, wat heel erg veel was!
• Córdoba is gekenmerkt door zijn vele historische invloeden. Er zijn bijvoorbeeld veel Romeinse monumenten te zien, maar ook Joodse, Arabische en Katholieke!
• Door de Spaanse kolonisatie heten er meer dan 1.000 plaatsen ook Córdoba!
• De Joodse synagoge in de stad is 1 van de 3 overgebleven synagogen in Spanje. Een heel uniek monument!
• Het historische centrum van Córdoba is Werelderfgoed van Unesco.

Snuif cultuur!

Het is moeilijk een keuze te maken uit de vele bezienswaardigheden van Córdoba. Je zult je ogen uitkijken, en vervelen gaat moeilijk! Een paar leuke tips:

1. Ga naar de Joodse wijk en begeef je tussen de smalle straatjes en pittoreske huisjes. De wijk heeft veel moois zoals “La Calleja de las flores”, dit is een straatje volgehangen met bloemen. Vooral in het voorjaar wanneer alles in bloei staat is het een goede tijd om deze straat te bezoeken. Een andere niet te missen bezienswaardigheid in deze buurt is de Joodse synagoge. Als inwoner van de Europese Unie hoef je helemaal niets te betalen voor deze pracht en praal.

2. Bezichtig “La Mezquita-Catedral de Córdoba” (de moskee). Door de loop van de geschiedenis zijn hier nu Moorse én Christelijke invloeden te zien, heel bijzonder! Laat je verrassen door de geweldige elementen, een bezoek aan Córdoba is niet compleet zonder een bezoek aan de moskee. Bezoek naast de Mezquita ook het paleis (Alcazar de los Reyes Cristianos) tijdens een combinatietour van ongeveer 2,5 uur.

3. Córdoba is bekend om haar patio’s, er is zelfs ieder jaar een patio-festival waarin de inwoners hun patio’s openstellen voor bezoek. Als je naar Palacio de Viana gaat zijn er 12 patio’s die je kunt bekijken. Mooi meegenomen is dat er ook een een fantastische tuin is! Je kunt de patio’s ook bekijken tijdens een speciaal georganiseerde patio-tour waarbij je ook meer leert over de achtergrond en verrassende weetjes over al die prachtige patio’s. Deze tour duurt ongeveer twee uur.

Wil je meer weten over de historische bezienswaardigheden, prachtige tuinen en de bloemenstraatjes? Lees dan op deze pagina over wat de mooie stad Cordoba te bieden heeft!

Slaap lekker!

In Córdoba kun je slapen in de heerlijkste hotels en net als de stad hebben ze vaak vele historische kenmerken. Slaap bijvoorbeeld in een authentiek paleis of met uitzicht op de Joodse wijk. Wil je meer weten over de beste hotels in Córdoba? Kijk dan op deze pagina voor leuke accommodatie tips. Goed om te weten: vanaf deze pagina kun je ook meteen het hotel van je dromen boeken.

Als je liever in een appartement slaapt dan in een hotel is dat ook zeker mogelijk in Córdoba. Speciaal voor jou hebben wij een Top 5 Appartementen in Córdoba gemaakt, die je kunt vinden op deze pagina.

Wanneer je met een grote groep vrienden of familie op vakantie gaat naar Córdoba is het ideaal als je een vakantiehuis voor jezelf hebt. Bekijk hier vakantiehuizen in Córdoba.

Lekker eten!

In Córdoba vind je enorm veel restaurants in alle soorten en maten, maar wat als je op zoek bent naar een vegetarisch restaurant? Dat is niet altijd even makkelijk, daarom hebben wij voor jou een aantal goede vegetarische restaurants op een rijtje gezet op deze pagina.

Mocht je wel een vis- en vleesliefhebber zijn, dan zit je in Córdoba ook op de goede plek! Er is veel keuze tussen restaurants, maar er zijn ook restaurants met een bijzonder verhaal of waar je iets bijzonder beleeft. Voor deze bijzondere restaurants in Córdoba neem je een kijkje op deze pagina.

Handy!

Sevilla, nog zo’n stralende stad in Andalusië. Vanuit Córdoba is het heel snel reizen naar deze stad, met de hogesnelheidslijn ben je in 45 minuten in hartje Sevilla!