Cafés en restaurants in Valladolid

Een dagje gewinkeld of cultuur gesnoven in Valladolid? Dan ben je vast wel toe aan een drankje of heb je trek gekregen. Er zijn veel cafés en restaurants in Valladolid, maar waar zit je nou het fijnst of waar bestel je de lekkerste steaks? Vind hier vier cafés en restaurants in Valladolid.

Coco Café

Dit café-restaurant heeft binnenplek en een groot terras. Het restaurant bevindt zich recht tegenover het Museo Nacional de Escultura (Museum van de Nationale Beeldhouwkunst), dus wanneer je plaatsneemt op het terras heb je geweldig uitzicht op de voorgevel van dit museum. Tussen het terras en het museum zit een groot plein waar regelmatig vermaak is, zoals live muziek. Coco Café is een gezellige plek voor een biertje of een wijntje na het bezoeken van een van de bezienswaardigheden in Valladolid, maar je kunt er ook een lekker hapje eten. Het restaurantje is goed betaalbaar, van maandag tot en met vrijdag is er namelijk een dinermenu voor €15,00. Coco Café heeft een uitgebreide kaart met zowel vis- als vleesgerechten, maar ook tapas en crêpes. En niet geheel onbelangrijk; de zoete lekkernijen die je als dessert kunt nemen.

Locatie
Plaza Federico Wattenberg 1
47011 Valladolid
Website

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag tot en met vrijdag: 10.30-0.00 uur
Zaterdag en zondag: 11.30-0.00 uur

El Coloquio

Deze bar is gelegen in het hart van Valladolid en vind je in het hotel El Coloquio. Dit is een hotel met zowel een mooi binnenterras als een heel fijn buitenterras. Je hoeft geen gast van het hotel te zijn om hier plaats te mogen nemen en een drankje te nuttigen. Het terras bevindt zich tussen de kathedraal en de oude universiteit van Valladolid. Wanneer je op het buitenterras zit, kun je heerlijk relaxen met uitzicht over het grote Plaza de la Universidad. Er is ook een gezellig binnenterras. Het ziet er mooi en knus uit, dus een fijne plek om een biertje of een wijntje te drinken. Het restaurant is open voor lunch en diner. Ook worden er wel eens kookworkshops of productpresentaties gegeven, leuk om naar te kijken!

Locatie
Plaza Universidad 11
47002 Valladolid
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 9.00-23.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 9.00-1.00 uur
Zondag: 9.00-23.00 uur

Brasería Poniente

Aan het Plaza del Poniente bevindt zich het restaurant Brasería Poniente. Het is een kleine brasserie met zowel plek binnen als buiten. Het terras is overdekt en je hebt er mooi uitzicht over het park dat aan de overkant van de straat ligt. Deze brasserie is gespecialiseerd in het serveren van het beste vlees. Jamón Iberico, een steak of een hamburger, het ziet er allemaal heerlijk uit. Je kunt hier al vanaf €10,00 een menu bestellen. Let wel op, de stukken vlees zijn redelijk groot, zorg er dus voor dat je trek hebt! Brasería Poniente heeft ook een wijnkaart, dus neem een lekker rood wijntje bij je medium-rare gebakken steak en geniet van de avond.

Locatie
Plaza del Poniente 5
47003 Valladolid
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 7.30-0.00 uur
Vrijdag: 7.30-1.00 uur
Zaterdag: 10.00-1.00 uur
Zondag: 10.00-0.00 uur

Rioluz

Het supermoderne restaurant Rioluz ligt op het Plaza del Milenio. Het restaurant ligt aan Pisuerga rivier, waar je mooi uitzicht op hebt vanaf het terras. Op het terras kun je een lekker hapje eten of relaxen met een drankje op de loungebanken. De binnenkant van deze enorme koepel is het restaurant. De ruimte is mooi ingericht met een grote bar en mooi opgedekte tafels. Er worden tapas, rijstgerechten (denk aan paella), vis en vlees van de grill en andere specialiteiten geserveerd. Er is ook een uitgebreide wijnkaart en een dessertkaart met verrukkelijke ijsjes en taartjes. Daarnaast hebben ze ook een dagmenu voor €14,50, groepmenu’s voor €25,00 en kindermenu’s voor €9,50. Naast het restaurant kan de grote koepel ook dienen als feestlocatie. Denk aan bruiloften, productlanceringen of andere grote vieringen.

Een leuk weetje: in de zomer heeft Rioluz een stukje verderop een kraampje staan, waar verfrissende drankjes, ijsjes, milkshakes en snacks worden verkocht. De naam van het kraampje is ‘La Caseta’.

Locatie
Plaza del Milenio 1
47014 Valladolid
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00-0.30 uur