Winkelen in Valladolid

Als je naar Valladolid gaat en lekker wilt shoppen, dan kunnen we je alvast laten weten dat je hier in ieder geval een uitgebreid aanbod van winkels kan vinden! Naast de bekende winkelketens en winkelcentra zijn er ook volop bijzondere winkeltjes en mooie kledingboetiekjes te vinden.

Winkelketens in het centrum

In de straten rondom het Plaza Mayor vind je de typische Spaanse winkelketens als Zara, Stradivarius en Pull and Bear en veel internationale ketens als Kiko Make Up Milano. Ook vind je hier het warenhuis El Corte Inglés (een soort Bijenkorf), waar onder andere kleding, etenswaar en huishoudelijke artikelen samenkomen.

Winkelcentra

Regent het? Of heb het liefst alle winkels dichtbij elkaar? Dan is een overdekt winkelcentrum natuurlijk ideaal. In Valladolid vind je er twee, Vallsur en Rio Shopping.

Vallsur

Dit is het meest fancy uitziende winkelcentrum van Valladolid, het is een ruim opgezet winkelcentrum met veel lichtinval door de glazen koepel in het dak van het gebouw. Er zijn meer dan 90 winkels en er wordt ook aan de innerlijke mens gedacht, dus voor een hapje en drankje tussendoor zijn er genoeg opties. Bij restaurant Ginos eet je bijvoorbeeld Italiaans en bij Lizarran pinchos en tapas. Je vindt er qua winkels veel grote ketens (bijvoorbeeld Zara, Bershka, H&M), maar er zitten ook minder bekende winkels tussen. Zo is er Vas, een super hippe schoenenwinkel met originele modellen die je in Nederland niet zo snel vindt.

Openingstijden
Winkels: ma t/m za van 10:00-22:00
Hypermarkt: ma t/m za van 09:00-22:00
Restaurantjes: ma t/m za van 10:00-02:00 en zondag van 12:00-02:00

Locatie
Paseo de Zorrilla
47008 Valladolid
Website

Río Shopping

Río betekent rivier in het Spaans en je kunt het waarschijnlijk al raden: er is een rivier in Valladolid. Deze rivier heet de Pisuerga en stroomt door de hele stad. Het winkelcentrum is daarom ook Río Shopping genoemd. Je vindt hier de enige Ikea van de stad en de grote ketens als Mango, Douglas en C&A. Voor wat me-time tussendoor kun je je nagels laten doen bij Nails Factory of wat eten bij een van de restaurants. Bij Eh Voilà zijn er Franse crêpes verkrijgbaar en bij Snaaack eet je een lekkere bagel. Mocht je zin hebben in iets anders, dan kan dat ook want er zijn nog meer restaurantjes!

Openingstijden
Winkels: ma t/m vrij van 10:00 – 22:00
Restaurantjes: ma t/m do van 09:30 – 00:00 en vrij en za van 09:30 – 01:00

Locatie
Calle Me Falta Un Tornillo 3
47195 Arroyo de la Encomienda, Valladolid
Website

Bijzondere winkels

Valladolid heeft leuke winkeltjes met gave concepten, die de moeite zijn om even te bezoeken.

Vinyl& Wine

Vinyl & Wine is de perfecte combinatie tussen wijn, muziek en kunst. Wat voor soort winkel het nou eigenlijk is? Het is geen wijnwinkel en het is ook geen platenzaak, maar het is een combinatie van beide. In een smal, maar kunstzinnig ingericht pand, kun je terecht voor verschillende wijnen uit de streek Castilla y Léon (waar Valladolid in ligt) en andere speciaal geselecteerde wijnen uit andere Spaanse gebieden.
Je kunt er verder terecht voor verschillende soorten platen. Van nieuwe tot tweedehands platen, je vindt het er!
Ze organiseren verschillende wijnproeverijen en arrangementen waarbij de combinatie wijn en vinyl centraal staat. Ook zijn er maandelijks wisselende kunstexposities en vinden er weleens presentaties van nieuwe wijnen plaats. Kortom, echt een heel goed neergezet concept voor de wijn- en muziekliefhebber!

Openingstijden
Ma t/m vrij van 10:30-14:30 en 17:30-20:30
Op zaterdag van 10:30-14:30 en 18:00-21:00

Locatie
Calle Platerías 16
47003 Valladolid
Website

Casa Brigida

Casa Brigida is een winkel voor de echte lekkerbek. De producten die er verkocht worden, zijn ambachtelijk bereid en het assortiment bestaat vooral uit zoete producten. Zo zijn er cupcakes, bonbons en vele soorten koekjes en cakejes. Ze hebben ook nog een hele reeks met exclusieve zoete lekkernijen. Een voorbeeld hiervan is hun Pastel Ruso (Russische taart) met amandel- en pralinémousse. Als je al die heerlijkheden achter de kiezen hebt, wil je misschien nog wel iets leuks meenemen voor thuis. Casa Brigada heeft bijzondere soorten marmelade en honing. Wat dacht je van marmelade van sinaasappelen uit Sevilla of honing met rozemarijn, super orginele producten waar je thuis nog van kunt genieten. Naast alle zoetigheden vind je in de veelzijdige winkel ook nog wijnen, thee, Italiaanse pasta, olie en azijn. Met de producten van deze winkel is het echt bourgondisch genieten.

Openingstijden
Ma t/m vrij van 10:30-14:00 en 18:00-20:30
Op zaterdag van 10:30-14:00

Locatie
Calle Platería 2
47003 Valladolid

Boetiekjes

Mocht je nog even verder willen shoppen, dat kan! Er zijn namelijk nog genoeg leuke kledingboetiekjes, met kleding die je in Nederland niet zo snel vindt. Kijk hier voor een overzicht van de leukste boetiekjes van Valladolid.

Kaartje

Tips:

· Let op: de H&M vind je niet in het centrum van Valladolid, maar in de twee winkelcentra.
· Kijk goed naar de openingstijden, want een aantal winkels (vaak de kleinere boetiekjes)is tussen de middag dicht in verband met de siësta.