Trouwlocaties Spanje

Elkaar het ja-woord geven aan het strand, in een kasteel, een boerderij of wat dacht je van een privé eiland? Spanje is een prachtig land en biedt schitterende trouwlocaties waar jij en je partner zich in de echt kunnen laten verbinden. Hieronder vind je de tien meest bijzondere bruiloftspots van Spanje.

El Cigarral de las Mercedes (Toledo)

Een prachtig landschap met een misschien wel nog mooier uitzicht. De klassieke schoonheid van ‘Cigarral de las Mercedes’ maakt deze traditionele boerderij in Toledo een magische plek om je bruiloft te vieren. De locatie kan geheel naar eigen smaak ingericht/aangekleed worden. De boerderij beschikt over een eigen beauty center, waar je je als bruidspaar lekker kan laten verzorgen en waar je klaar wordt gemaakt voor de huwelijksvoltrekking. Relax en laat alles voor je geregeld worden op deze mooiste dag van je leven. El Cigarral beschikt ook over een hotel waar alle gasten kunnen verblijven.

Carretera Piedrabuena, 72
45004 Toledo
Website

Toledo

Hacienda Na Xamena (Ibiza)

Stel je bruiloft voor op een klif tussen hemel en zee, omgeven door natuur met een adembenemende zonsondergang op de achtergrond… De romantiek spat er vanaf! Hacienda Na Xamena bevindt zich in het noordwesten van Ibiza, in het hart van een groot natuurpark. Het hotel heeft in totaal 65 kamers en suites (met jacuzzi!), allemaal met een onvergetelijk uitzicht op de Middellandse Zee, waar ook van kan worden genoten vanaf de drie terrassen die het hotel telt. Het hotel beschikt ook over een spa. De locatie biedt ruimte voor ongeveer 200 personen. Kijk voor de mogelijkheden op de website van deze prachtige bruiloftspot.

Buzón, 11
07815 San Miguel-Ibiza
Website

Ibiza

Het klooster van Ayllón (Segovia)

De ruïnes van het voormalig klooster dat gesticht is door Francisco de Asis vindt zijn oorsprong in 1214 en vormen samen met het omliggend natuurgebied van tuinen en parken (bevloeid door water uit een natuurlijke bron) een unieke setting voor bruiloften. Hoewel de omgeving erg historisch oogt en zo ook het hotel van buiten, is deze van binnen strak en modern ingericht. Om de gehele bruiloft naar eigen smaak in te richten, staat er een team van professionals (met o.a. cateraars en bloemisten) tot je beschikking.

Carretera a Aranda de Duero con Paseo del Santo Cristo
40520 Ayllón (Segovia)
Website

Segovia

Het paleis en de tuinen van Moratalla (Córdoba)

Het paleis van Moratalla en het omliggende gebied heeft een oppervlakte van 8 hectare (plaats voor 50-400 gasten) en dateert uit de tijd van Alfonso XII (koning van Spanje van 1874 tot 1885). Het ontwerp van de tuin is gebaseerd op het Paleis van Versailles, die voor bruiloften prachtig aangekleed word met kroonluchters. Het paleis, wat tevens een vijf sterren hotel is, beschikt over stijlvolle en elegante kamers. Ook is er een heerlijk zwembad. De locatie staat garant voor een droombruiloft.

Calle Tomas Conde, 10
14004 Hornachuelos

Cordoba

Isla Centinela (Ávila)

Trouwen op een privé eiland klinkt onbetaalbaar, maar niets is minder waar! Niet als je de meest bijzondere dag van je leven doorbrengt op Isla Centinela. Dit privé eiland van 10.000 vierkante meter, ligt in het midden van Spanje en is omringd door het ‘El Burguillo’ stuwmeer gelegen in het stroomgebied van de rivier Alberche in de provincie Ávila. Het eiland beschikt over een eigen pier met aanlegsteiger en is dan ook alleen toegankelijk per boot. Het ommuurde kasteel in het midden van het moeras van het stuwmeer heeft meerdere slaapkamers, voor in totaal 10 personen.

Isla Centinela
05278 Ávila
Website

avila

Carmen de los Chapiteles (Granada)

Deze prachtige en historische locatie ligt op slechts 80 meter ‘onder’ het wereldberoemde Alhambra. Carmen de los Chapiteles is gebouwd in de 16e eeuw en bestaat uit twee verschillende ruimtes, elk met eigen privé-tuinen en terrassen die panoramisch uitzicht over de stad bieden. Deze unieke bruiloftspot biedt ruimte voor 20-100 gasten, maar beschikt niet over een accommodatie. Deze kan geboekt worden in Granada zelf. Wel kan al het andere voor je bruiloft geregeld worden, van de bloemen tot aan de trouwtaart, de catering, de muziek (ook een flamenco show!) en nog veel meer.

Camino del Avellano, 4
18010 Granada
Website

Granada

Cap Rocat (Mallorca)

Mallorca zelf is al een prachtig eiland om op te gaan trouwen, maar het 19e eeuwse Spaanse militaire fort Cap Rocat (aan de baai van Palma) is werkelijk een plaatje. “Make love not war” moest men gedacht hebben toen dit fort werd omgetoverd tot een hotel. Het hotel beschikt over 24 slaapkamers (waarvan 22 suites) en kijken uit over de zee of over de baai en de bergen. Ook is er een heerlijk zwembad en zijn er twee restaurants waar je uit kunt kiezen.

Ctra. de Cap Enderrocat, s/n
07609 Cala Blava-Llucmajor
Website

Mallorca

Valdelavilla (Soria)

Een heel dorp afhuren voor je bruiloft? Het dorpje Valdelavilla ligt op een uur rijden van Soria en is sinds 1968 onbewoond. Het bergdorpje beschikt wel over een landelijk resort dat bestaat uit 15 woningen die plek bieden aan in totaal 70 gasten. Met niets anders dan natuur om je heen, draait deze dag werkelijk en alleen om jullie en de droombruiloft die je hier gaat beleven.

Centro de Turismo Rural Valdelavilla
42174 San Pedro Manrique – Valdelavilla
Website

Soria

Alfonso XIII (Sevilla)

Voel je als koning en koningin tijdens jullie bruiloft en wordt met de koets voorgereden bij een van de meest prestigieuze hotels van Spanje. Het werkelijk prachtige vijfsterrenhotel dat in opdracht van Koning Alfonso XIII is gebouwd, heeft een kenmerkende architectuur in Moorse stijl met schitterende keramiek en hout details en biedt accommodatie voor maar liefst 250 gasten. Verblijf zelf in één van de suites van het hotel; o.a. Sophia Loren, Bette Davis, Orson Welles en Audrey Hepburn zijn je voor geweest!

San Fernando, 2
41004 Sevilla
Website

Sevilla

Marbella – Gibraltar

Wie zegt dat je moet kiezen voor slechts één locatie? Stap op een prachtige jacht en vaar van Marbella naar Gibraltar, waar je de ceremonie plaats kunt laten vinden in de botanische tuinen. De bruiloft receptie kan dan plaatsvinden op het jacht, op de weg terug naar Marbella. Uiteraard kan er wel maar een select gezelschap mee, maar een feestje op zee is natuurlijk nooit een slecht idee! En wie weet spot je ook nog wat dolfijnen onderweg…

Website

Gibraltar