Bijzonder Bilbao

Bilbao is een stad van uitersten. Door zijn noordelijke ligging heeft het een milder klimaat, wat de natuur op haar eigen – en vooral groene – manier prachtig maakt. Er is veel moderne en hedendaagse cultuur te vinden, waar traditionele Baskische elementen tegenover staan. Maar niet alleen kunst en cultuur is wat deze stad kenmerkt. Gastronomisch is het genieten er worden verschillende activiteiten en zelfs muziekfestivals gehouden! Roos en Bas werden verrast door deze stad en dit heeft geleid tot wat vandaag Bijzonder Bilbao is!

Ontstaan Bijzonder Bilbao

In november 2008 vertrokken Roos en Bas met een volgepakte Volvo 440 vanuit Den Haag naar het sprankelende Spanje. Hier werd hun eerste website Verrassend Valencia geboren. Vele steden volgden en in 2015 werd het noordelijke Bilbao letterlijk op de landkaart gezet! Maar waarom Bilbao? Een combinatie van eigen positieve ervaringen en omdat er steeds meer nieuwsgierigheid ontstaat naar het noorden van Spanje, waaronder Bilbao – mede dankzij het Guggenheim –heeft ervoor gezorgd dat het bijzondere aan Bilbao nu voor iedereen werkelijkheid is!

Ontdek Bilbao

Bijzonder Bilbao is de eerste Nederlandstalige website die een uitgebreid kijkje biedt in de stad Bilbao. Van prachtige overnachtingen en heerlijke typisch Baskische restaurantjes tot aan diverse leuke activiteiten en rondleidingen!

Wat doet Bijzonder Bilbao?

Bijzonder Bilbao zorgt ervoor dat reizigers de meest unieke beleving uit hun trip halen. Op een originele en verrassende manier bieden wij bijzondere belevingen aan. Bij Bijzonder Bilbao krijg je nét die extra reistip mee. Wij staan voor:
• Enthousiasme
• Persoonlijk
• Verrassen
• Beleven
• Ontdekken

Om alvast en idee te krijgen van alle leuke tips en ideetjes kan je hier een kijkje nemen.

Over Bilbao

Gelegen in het noorden van Spanje ligt de regio Baskenland. De stad Bilbao vormt met zijn ruim 350.000 inwoners het hart van de Baskische economie en haar industrie. Bilbao is een stad die ontzettend veel moderne cultuur en authentieke Baskische elementen biedt waardoor je nooit uitgekeken raakt!

¡Highlights!

Speciaal voor jou hebben wij een lijstje opgesteld met de hoogtepunten in Bilbao die je niet mag missen:

Het Guggenheim

Natuurlijk mag het Guggenheim niet ontbreken wanneer je een bezoek brengt aan Bilbao! Er zijn maar liefst zes Guggenheim musea gebouwd en één daarvan staat in de stad Bilbao. Het Guggenheim in Bilbao is ontworpen door architect Frank O. Gehry en werd in 2002 uitgeroepen tot Europees Museum van het Jaar. Hier zijn onder andere kunstwerken te bewonderen van niemand minder dan Salvador Dalí, Picasso en Eduardo Chillida!

Mercado de la Ribera

Voor iedereen die graag eventjes een lekker hapje wil bereiden tijdens zijn vakantie is Mercado de la Ribera echt een aanrader! Deze markthal beschikt over maar liefst 10.000 vierkante meter verspreid over drie verdiepingen. Hier kom je tal van verschillende marktkraampjes tegen waar je de meest lekkere streekproducten kunt proeven en kopen! Wanneer je geen trek hebt, maar wel eventjes wil kijken: het gebouw heeft prachtige art deco-elementen waardoor een bezoek alleen al het dubbel en dwars waard maakt!

Zubizuri

Sinds zijn opening is de bekende loopbrug Zubizuri (ontworpen door de bekende Valenciaanse architect Santiago Calatrava) een nieuw symbool voor Bilbao! De vloer van deze indrukwekkende brug is gemaakt uit glas en dat geeft een moderne uitstraling. De verbinding die ontstaat door deze brug maakt het mogelijk om te voet aan beide oevers van de Nervión te komen, waardoor je een volledige stadswandeling door de stad kunt maken!

La Rioja

Ben je wat langer in Bilbao of ben je een grote wijnliefhebber? Op een uur rijden van Bilbao ligt de prachtige wijnstreek La Rioja. Dit is tevens één van de meest bekende wijnstreken in Spanje! Zin in een bezoekje aan een traditionele bodega (wijnhuis) en het proeven van je favoriete wijntje in een adembenemende omgeving? In dat geval is La Rioja echt de moeite waard!

La Playa

Verwacht het of niet, maar Bilbao kent strand! Op slechts twintig minuutjes met de metro vanaf Bilbao kun je heerlijk genieten van diverse stranden, de zeelucht, het kriebelende zand tussen je tenen en de spannende golven. Ben je gek op surfen, beachvolleybal en beachtennis? Of ga je liever relaxen met je vrienden of spelen met je kleine? Voor ieder type strandganger is er een eigen plekje!

Maar ook veel verrassingen

Bilbao staat bekend om het Guggenheim en vele andere bekendere plekjes, maar naast dat alles biedt deze stad ook vele verrassingen! Laat je verwonderen in het authentieke stadscentrum, de moderne architectuur gecombineerd met Baskische details, de heerlijke pintxos en nog veel meer! San Sebastian staat erg bekend om de culinaire hoogstandjes, maar één ding is zeker: in Bilbao kan je ook heel goed terecht om gastronomisch te genieten, van Michelin sterrenrestaurants tot overheerlijke pintxos en tapas. Ben jij benieuwd welke verrassingen Bilbao voor jou in petto heeft? Blijf dan op de hoogte via onze facebook- en twitter-pagina!