Marktjes in Valladolid

In Valladolid is een aantal markten die zeker het bezoeken waard zijn. Van een marktje met tweedehandsspullen tot een hele trendy markt die al een aantal keer met veel succes gehouden is. In Valladolid zul je je al snel een local voelen, want toeristen kom je er weinig tegen.

Laat je verrassen op de Sunday Market

De Sunday Market Valladolid is een hippe markt die nu al voor de 11e keer gehouden is. De markt staat vooral in het teken van kunst, muziek, lekkernijen en lokale ondernemers.

Het is een markt waar je de hele dag kunt vertoeven, want vervelen hoeft er niet! Zo kun je er verschillende proeverijen en workshops bijwonen, maar ook tentoonstellingen en modeshows. Er is live muziek en een dj aanwezig en voor het ultieme relaxgevoel zijn er zones waar je even uit kunt rusten. Een heel verrassende markt dus! De slogan van de Sunday Market is dan ook niet voor niets ‘’más que un mercado’’ wat ‘’meer dan een markt’’betekent.

Dag: Wordt op wisselende dagen gehouden. Kijk online voor de exacte data en tijden.
Locatie:
Carretera de Rueda 187
47008 Valladolid
Facebook

Ontdek tweedehands pareltjes op de markt Mercadillo de Zorrilla

Je hoeft geen voetbalfan te zijn om in de buurt te komen van het stadion van Real Valladolid, elke zondag is daar namelijk ook een markt met tweedehandsspullen. Ben je dol op het vinden van tweedehands pareltjes dan kun je op Mercadillo de Zorrilla je hart ophalen. Je vindt er mooie vintage stukken, klassieke klokken en kastjes, maar ook wat nieuwere producten zoals schoenen, tassen, hoeden en sieraden.

Mocht je hongerig zijn geworden van het shoppen dan is er de mogelijkheid om wat te eten bij het eetkraampje. Van verre ruik je de geur van de gril al, waar de worstjes en vleesspiesje op bereid worden. Zo kun je lekker een hapje en drankje doen tussen de locals.

Openingstijden
Zondag: 10.00 – 14.00 uur

Locatie
Estadio José Zorrilla, Mundial 82
47014 Valladolid
Website

Overdekte markten

Doe als een Spanjaard en ga naar een van de overdekte markten. Hier vind je verse vis, groente, vlees en fruit, waarmee je zelf een lekkere maaltijd kan bereiden.
De overdekte markten van Valladolid zijn:
– Mercado de El Campillo
– Mercado de Las Delicias
– Mercado de la Marquesina

Mercado de El Campillo

Deze markt heeft 66 kramen, wat het de grootste overdekte markt van Valladolid maakt. Tussen het winkelen door is er de mogelijkheid om even een tot rust te komen bij een koffietentje. Het bijzondere van de markt is dat je tussen de verse producten een sieradenkraampje vindt. Hier kun je nog een mooi souvenir kopen ter herrinering aan de markt.

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 09.00 – 15.30 uur

Locatie
Calle de los Panaderos
47004 Valladolid

Mercado de Las Delicias

Dit is een kleine maar gezellige markt. Er zijn hier naast de reguliere marktproducten ook biologische producten te koop. Het is een markt in een modern jasje, want het gebouw komt uit 2002. Toch zijn er invloeden te zien van oudere markten, zo is de voorkant van het gebouw een boog, iets wat veelkomt bij antiekere markten.

Openingstijden
Dinsdag: 09.00 – 15.00 uur
Woensdag t/m zaterdag. 09.00 – 15.30 uur

Locatie
Paseo de San Vicente 12
47012 Valladolid

Mercado de La Marquesina

Is een een piepkleine markt waar uitsluitend fruit, groente en bloemen worden verkocht. Een leuk feitje is dat op deze plek de eerste Mercado de El Campillo stond. Dat gebouw bestaat niet meer, maar Mercado de La Marquesina is er voor in de plaats gekomen.

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.00 – 15.00 uur

Locatie
Plaza España

Plattegrond