Marktjes in Valladolid

In Valladolid is een aantal markten die zeker het bezoeken waard zijn. Van een marktje met tweedehandsspullen tot een hele trendy markt die al een aantal keer met veel succes gehouden is. In Valladolid zul je je al snel een local voelen, want toeristen kom je er weinig tegen.

Laat je verrassen op de Sunday Market

De Sunday Market Valladolid is een hippe markt die nu al voor de 11e keer gehouden is. De markt staat vooral in het teken van kunst, muziek, lekkernijen en lokale ondernemers.

Het is een markt waar je de hele dag kunt vertoeven, want vervelen hoeft er niet! Zo kun je er verschillende proeverijen en workshops bijwonen, maar ook tentoonstellingen en modeshows. Er is live muziek en een dj aanwezig en voor het ultieme relaxgevoel zijn er zones waar je even uit kunt rusten. Een heel verrassende markt dus! De slogan van de Sunday Market is dan ook niet voor niets ‘’más que un mercado’’ wat ‘’meer dan een markt’’betekent.

Dag: Wordt op wisselende dagen gehouden. Kijk online voor de exacte data en tijden.
Locatie:
Carretera de Rueda187
47008 Valladolid
Facebook

Ontdek tweedehands pareltjes op de markt Mercadillo de Zorrilla

Je hoeft geen voetbalfan te zijn om in de buurt te komen van het stadion van Real Valladolid, elke zondag is daar namelijk ook een markt met tweedehandsspullen. Ben je dol op het vinden van tweedehands pareltjes dan kun je op Mercadillo de Zorrilla je hart ophalen. Je vindt er mooie vintage stukken, klassieke klokken en kastjes, maar ook wat nieuwere producten zoals schoenen, tassen, hoeden en sieraden.

Mocht je hongerig zijn geworden van het shoppen dan is er de mogelijkheid om wat te eten bij het eetkraampje. Van verre ruik je de geur van de gril al, waar de worstjes en vleesspiesje op bereid worden. Zo kun je lekker een hapje en drankje doen tussen de locals.
Dag: Elke zondag
Openingstijden: 10:00 – 14:00
Locatie:
Estadio José Zorrilla, Mundial 82
47014 Valladolid
Website

Gastronomische markt Estación Gourmet

Als je op zoek bent naar een echte culinaire ervaring, dan móet je wel naar Estación Gourmet. Lokale maar ook wereldgerechten als sushi, burgers en pizza´s, vind je in de overdekte gastromische markt. Anders dan bij andere overdekte markten zijn hier geen losse ingrediënten, maar uitsluitend versbereide gerechten te koop.

Struin van kraampje naar kraampje en je komt misschien wel terecht bij Dogs&Burgers waar ze schattige mini hamburgers serveren. Loop je een stukje verder dan kom je terecht bij La Croquetería Gourmet. Hier kun je de Spaanse croquetas eten in bijzondere smaken. Zo zijn er croquetas met ossenstaart, maar ook met truffel en spinazie.

Concepten als deze zijn in vele grote steden een trend, maar anders dan in steden als Barcelona en Madrid is dat je hier geen andere toeristen tegenkomt. Je kunt je maaltijd opeten tussen de locals. Sluit je dag af met een wijntje bij La vinoteca en het is zeker dat je tevreden het oude pakhuis verlaat.

Dag: Elke dag
Openingstijden: zo t/m do van 12:00 tot 00:00 (de chocolaterie en El Templo del Huevo openen om 8:00)
do t/m za en op feestagen van 12:00 tot 01:30 (de chocolaterie en El Templo del Huevo openen om 8:00)
Locatie:
Calle de Recondo
47007 Valladolid
Website

Overdekte markten

Doe als een Spanjaard en ga naar een van de overdekte markten. Hier vind je verse vis, groente, vlees en fruit, waarmee je zelf een lekkere maaltijd kan bereiden.
De overdekte markten van Valladolid zijn:
– Mercado de El Campillo
– Mercado de Las Delicias
– Mercado de la Marquesina

Mercado de El Campillo

Deze markt heeft 66 kramen, wat het de grootste overdekte markt van Valladolid maakt. Tussen het winkelen door is er de mogelijkheid om even een tot rust te komen bij een koffietentje. Het bijzondere van de markt is dat je tussen de verse producten een sieradenkraampje vindt. Hier kun je nog een mooi souvenir kopen ter herrinering aan de markt.

Dag: ma t/m za
Openingstijden: ma t/m vrij van 08:00 – 14:00 en zaterdag van 09:00 – 14:00
Locatie:
Calle de los Panaderos
47004 Valladolid

Mercado de Las Delicias

Dit is een kleine maar gezellige markt. Er zijn hier naast de reguliere marktproducten ook biologische producten te koop. Het is een markt in een modern jasje, want het gebouw komt uit 2002. Toch zijn er invloeden te zien van oudere markten, zo is de voorkant van het gebouw een boog, iets wat veelkomt bij antiekere markten.

Dag: ma t/m vrij
Openingtijden: 09:00 tot 15:30
Locatie:
Paseo de San Vicente 12
47012 Valladolid

Mercado de La Marquesina

Is een een piepkleine markt waar uitsluitend fruit, groente en bloemen worden verkocht. Een leuk feitje is dat op deze plek de eerste Mercado de El Campillo stond. Dat gebouw bestaat niet meer, maar Mercado de La Marquesina is er voor in de plaats gekomen.

Dag: ma t/m za
Openingstijden: 08:00 – 15:30
Locatie:
Plaza España

Plattegrond