Beleef Spanje

Naast de steden van Sprankelend Spanje zijn er in Spanje natuurlijk ook heel veel andere heerlijke regio’s, steden en dorpjes te ontdekken. Op deze pagina lees je een preview van allerlei leuke, soms minder bekende, plekken in Spanje.

Córdoba

Córdoba is een prachtige stad in het zonnige zuiden van Spanje, met veel cultuur en historie. Je vindt er authentieke monumenten en er is verrassend veel te beleven. Voor een citytrip is deze stad ideaal, er zijn veel bijzondere hotels te vinden maar ook voor de gastronomie kan je hier heel goed terecht, denk aan de typische “Salmorejo”.Kortom, echt een aanrader! Kom meer te weten over het mooie Córdoba op deze pagina.

Gran Canaria

Gran Canaria is een Spaans eiland dat naast Afrika ligt en behoort tot de regio van de Canarische Eilanden. Het is eigenlijk een klein continent op zich: in het noorden vind je groene bossen en in het zuiden zijn er droge duingebieden die aanvoelen als een woestijn. Wat je echter overal vindt, is een heerlijk zonnetje en een subtropisch klimaat… één van de redenen waarom Gran Canaria zo’n geliefde reisbestemming is. Lees hier meer over dit eiland.

Murcia

Murcia combineert zijn historie met een goede dosis moderniteit. De stad is een mix van historische gebouwen en moderne architectonische hoogstandjes. Beroemd zijn bijvoorbeeld de vele bruggen in, een aanrader om even te gaan kijken. Benieuwd wat er nog meer te beleven is? Neem een kijkje op deze pagina.

Marbella

Luxe, luxe en nog eens luxe maar met een authentiek centrum, dát is Marbella. Het is een prachtige havenplaats waar je je nooit hoeft te vervelen. Je kunt er goed golfen, maar ook een spabezoek behoort tot de mogelijkheden. En wat dacht je van een spectaculaire uitgaansavond tussen de beroemdheden? Het is allemaal mogelijk! Kijk eens op deze pagina als je meer wilt weten over deze chique plaats.

Tenerife

Als je het hele jaar wilt genieten van een aangenaam temperatuurtje dan is Tenerife de perfecte bestemming. Bijzonder is dat er een vulkaan op het eiland is en dat door deze vulkanische activiteit er zwarte lavastranden zijn ontstaan. Ook kun je je vakantie op Tenerife heel goed combineren met een bezoekje aan de andere Canarische Eilanden. Meer weten? Kijk dan hier.

Toledo

Op een uurtje van Madrid ligt het veelzijdige Toledo. Het is een relatief kleine stad maar met veel bezienswaardigheden! De stad was ook nog eens de de culinaire hoofdstad van Spanje vanaf 2016. Dus er is ook genoeg te smullen. Maar er is meer… je leest het op deze pagina.

Valladolid

Valladolid is een stadje in de provincie “Castilla y León” dat enorm veel te bieden heeft. Je vindt er toffe (culinaire) marktjes en boetiekjes en een groot aantal kerken en musea. Voor de echte geschiedenis liefhebber tot de shopfanaat, er is voor iedereen genoeg te beleven. Ben je nieuwsgierig naar het nog authentieke en redelijk onontdekte Valladolid geworden? Kijk dan eens op deze deze pagina.

Zaragoza

Zaragoza is misschien een wat onbekendere stad onder het grote publiek, maar… er is wel ontzettend veel te beleven. Bijzondere bezienswaardigheden, een kleurrijke voedselmarkt en leuke boetiekjes. Lees meer over deze toffe stad op de Zaragoza pagina.