Idyllisch Ibiza

Ibiza… Het wordt door velen gezien als hét partyeiland. Maar… Ibiza is nog zo veel meer dan dat. Het is een paradijselijk eiland met een verborgen geschiedenis, een gezellige sfeer, leuke marktjes en natuurlijk ook wel wat feestjes. Daarbij is het ook een van de favoriete plekken in Spanje van Roos en Bas. Daarom werd Idyllisch Ibiza opgericht!

Ontstaan Idyllisch Ibiza

In 2008 emigreerden Roos en Bas naar Valencia, Spanje. Zij startten vanuit daar de website VerrassendValencia.nl met daarop vele tips, weetjes en alles wat iemand nodig heeft voor zijn/haar citytrip. Vanuit Valencia kan je naar veel verschillende steden gaan. Barcelona ligt op 3,5 uur rijden, Madrid op 3 uur, Andalusië kan je in één dag bereiken… en Ibiza, dat ligt maar op 30 minuten vliegen. Zó dichtbij Valencia… daar moesten Roos en Bas wel heen gaan! En ze waren direct verkocht! Ibiza heeft alles: cultuur, gastronomie, strand, natuur, feestjes… Zo ontstond in 2013 het idee om nog een stedenwebsite te maken. Dat jaar werd Idyllisch Ibiza opgericht.

Routes

Via de website biedt Idyllisch Ibiza veel leuke, nuttige en up to date informatie aan om een trip naar het eiland compleet te maken. De oprichters van Idyllisch Ibiza gaan zelf regelmatig naar Ibiza om op de hoogte te blijven van alles wat er gebeurt en om voor jou de leukste routes samen te stellen. Deze kun je dan ook via de website bestellen. Hiermee kun je op je eigen ritme Ibiza ontdekken. Aan de hand van een digitale route kom je langs de mooiste en meest verrassende bezienswaardigheden, restaurantjes en andere aanraders . De route kun je op je smartphone, tablet of e-reader zetten of natuurlijk uitprinten. Zo heb je de route (PDF) altijd bij je (zonder internet te hoeven gebruiken). Bij deze routes krijg je veel extra tips, weetjes en handige informatie.

Webshop

Idyllisch Ibiza is de eerste website van Sprankelend Spanje met een webshop. In deze webshop worden de routes verkocht, maar ook allerlei producten in de Ibiza, ‘boho’ stijl. Kleding, sieraden, accessoires. Ontzettend veel leuks in de Ibiza stijl dat je doet denken aan het paradijselijke eiland, de hippie marktjes, de sfeer. Idyllisch Ibiza verkoopt via deze webshop veel producten van het merk ‘Ibizu’, ook opgericht door Roos. Ibizu verkoopt handgemaakte sieraden in de Ibiza stijl.

Ontdek Ibiza

Ons persoonlijke doel is om reizigers op een verrassende manier het bijzondere Ibiza te laten zien, proeven, ruiken, ontdekken… kortom ervaren!

Wat doet Idyllisch Ibiza?

Idyllisch Ibiza zorgt voor een reisbeleving voor reizigers. Op een vernieuwende en verrassende manier bieden wij routes aan. Idyllisch Ibiza geeft je net die extra reistip mee. Met onze producten willen we jou meenemen naar Ibiza. Wij staan voor:
• Enthousiasme
• Persoonlijk
• Verrassen
• Beleven
• Ontdekken

Ben je al benieuwd geworden naar de Idyllisch Ibiza routes en wat er nog meer in de shop te vinden is? Kijk dan hier!

Over Ibiza

Ibiza (Eivissa in het Ibicenco) is een populair Spaans eiland. Er wonen slechts 133.000 mensen op het hele eiland, maar elke zomer verdubbelt dat aantal zich. Vele mensen komen op het eiland af voor de feestjes. In de zomermaanden komen er de grootste artiesten optreden. Ook de nationale en internationale beroemdheden worden naar dit eiland getrokken. Maar naast deze feestjes is er nog veel meer te beleven op het eiland. Er is een zichtbare geschiedenis, vele leuke marktjes en prachtige baaien. Onderstaand lees je meer over de highlights.

Highlights

Onderstaand vind je een aantal highlights op Ibiza die je niet mag missen:

Prachtige stranden

Ibiza heeft een aantal prachtige stranden met fijn zand, spectaculaire uitzichten én kristalhelder water. Je kunt hier ook goed terecht voor romantische zonsondergangen.

Gastronomie

Op het eiland zijn ontzettend veel leuke restaurantjes. Traditioneel Spaans, maar ook modern mediterraans.

Geschiedenis

Velen weten niet dat Ibiza een hele zichtbare geschiedenis heeft. In het oude centrum vind je nog verschillende resten van diverse volkeren, waaronder de Moren.

Marktjes

Ibiza staat bekend om hippie marktjes. Je kunt hier lekker rondstruinen en misschien ook wel een handgemaakt tasje, oorbellen of kleding scoren.

Bijzondere omgeving

Je kunt Ibiza niet verlaten zonder het eiland buiten de gebaande paden te ontdekken. Pak een scooter, huur een auto… en ga lekker touren over het eiland. Je zal de meest bijzondere plekken tegenkomen!

Feestjes

En natuurlijk zijn er ook hele leuke feestjes op Ibiza. DJ’s en artiesten van overal ter wereld komen naar Ibiza om op te treden en je vindt er de grootste clubs.

… maar ook veel verrassingen!

Ibiza brengt ook veel verrassingen met zich mee. Velen denken dat het een echt party-eiland is, maar er is zo veel meer. Een door velen onontdekt historisch centrum, gezellige restaurantjes, een prachtige zonsondergang op een verlaten rots bij een idyllisch baaitje… Daarnaast vinden er regelmatig evenementen plaats waar je zomaar tegenaan loopt. Om een beetje op de hoogte te blijven van het verrassende Ibiza, de evenementen en weetjes, kijk je op de facebook en twitter van Idyllisch Ibiza. Wil je geïnspireerd worden door prachtige zomerse foto’s? Volg dan Idyllisch Ibiza ook op instagram!