Marbella

Marbella is een plaats van ongekende luxe en de internationale jet-set vertoeft er graag. In deze badplaats aan de Costa del Sol is niets te gek en er is een heel scala aan activiteiten te beleven, van een relaxt spa bezoek tot golfen op een van de vele golfbanen. Zin om een beetje cultuur te snuiven? Dat is zeker mogelijk, want Marbella is ook zeker een stadje met historie! Op deze pagina lees je wat deze glamour, authentieke en veelzijdige stad nog meer te bieden heeft.

Coole feitjes

– Er is een aantal bekende mensen dat in Marbella gewoond heeft, nog steeds woont of een tweede huis heeft. Een paar voorbeeldjes zijn George Clooney, Joan Collins, en Antonio Banderas. Tip: ga op een terrasje zitten, bestel een drankje en ga celebrities spotten.
– Je boot in de Banús haven (Puerto Banús) stallen kan behoorlijk in de kosten lopen. Denk hierbij aan bedragen van €500.000 per vierkante meter.
– Vanuit bijna elk punt van de stad kun je de zee én de bergen zien
– De gemiddelde jaartemperatuur is rond de 18 graden celcius en er zijn zo’n 2900 zonuren per jaar. Een ideale bestemming voor de echte zonaanbidder.
– Rond de zomermaanden heeft Marbella rond de 400.000 inwoners (oplopend tot 700.000!) dit terwijl het officiële inwoneraantal rond de 150.000 ligt!
– In Marbella wordt jaarlijks het internationale filmfestival van Marbella gehouden.
– Op de Avenida del mar vind je een beeldententoonstelling van de kunstenaar Salvador Dalí.

Wat je niet mag missen…

Het woord vervelen komt niet voor in de vocabulaire van Marbella, er is ontzettend veel te beleven. Van golfen tot een museumbezoek. En het leuke is, er is voor ieder (budget) wat wils.

Lekker eten!

Omdat Marbella veel luxe kent, zijn er ook een heel aantal restaurants die aan dat luxe karakter voldoen. Voor meer informatie en inspiratie voor deze luxe restaurants kijk je op deze pagina. Naast luxe restaurants zijn er ook restaurants waar je echt iets kunt beleven, zoals de Spaanse gastronomie. Nieuwsgierig naar deze belevingen? Neem dan een kijkje op restaurants in Marbella.

Ontbijtspots in Marbella

Als je op zoek bent naar ontbijtspots waar je kan kiezen tussen healthy, organic, zoet, Franse, Spaanse en Amerikaanse ontbijtjes dan zit je in Marbella helemaal goed! Als je een paar van deze ontbijtjes wilt proberen, lees dan op deze pagina een paar toppers!

Slapen in een luxe hotel of appartement

In Marbella zijn er talloze heerlijke hotels en appartementen. Door de bomen kan je misschien het bos niet meer zien. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij een overzicht gemaakt van de luxe hotels in Marbella en appartementen in Marbella.

Uitgaan

Marbella heeft een bruisend nachtleven met grote en luxe clubs. Uitgaan in Marbella is een hele beleving en je maakt zelf kans om internationale beroemdheden tegen te komen! Een overzicht van de tofste clubs in Marbella vind je op deze pagina.

Golfen

Marbella staat bekend om het golfen en er zijn dan ook 15 golfbanen. Je kunt er het hele jaar door golf spelen, omdat het klimaat zo goed is. Een voorbeeld van een golfclub is Magna Marbella , met 9 holes tussen 120 en 275 meter. Het restaurant van de golfclub heeft een restaurant met uitzicht over de Costa del Sol, Gibraltar en Afrika.

Varen

De meest luxueuze jachten liggen in de haven van Marbella en je kunt ook zelf zo’n groot jacht huren. Beschik je over een wat kleiner budget? Dan is het ook mogelijk om een boottripje van een paar uurtjes te maken.

Spa & wellness

Dompel je onder in de relaxcultuur van Marbella en breng een bezoekje aan een van de Spa & Wellness spots. Je vind de meeste spa’s in de hotels zoals in het Don Carlos Resort. Perfect na het golfen, een dagje shoppen of een middag relaxen op een mooie playa.

Musea

Je zou het in een badplaats misschien niet verwachten, maar er is in Marbella best een groot aantal musea. Zo heb je bijvoorbeeld het “Museo del Grabado Español Contemporáneo”. Je vindt hier hedendaagse kunst van bijvoorbeeld Antoni Tapies en Picasso. Een heel anders soort, bijzonder museum is het Bonsai Museum. Er is hier een hele collectie van bonsai bomen en er zijn olijfbomen van wel 400 jaar oud.

Het oude centrum

Je ziet in het oude centrum goed dat de stad een hele historie heeft. Vooral op Plaza de los Naranjos vind je veel authentieke gebouwen. Het stadhuis uit de 16e eeuw en de Ermita de Santiago (de eerste christelijke kerk van de stad) zijn belangrijke trekpleisters van dit plein. Bekijk ook de Moorse invloeden van de stad in de resten van een muur die om de Arabische stad en kasteel zat.

Vintage

Het prachtige Marbella met haar mooie oude historische centrum, luxe restaurants en bruisende uitgaansleven biedt nog veel meer leuks. Zo zijn er heel veel gave en hippe vintage spots die weer een andere kant van Marbella laten zien. Hier vind je al deze leuke hotspots.

Tips

Malaga ligt voor Spaanse begrippen om de hoek ( op 60 km), reis daarom ook zeker af naar deze stad en bezoek bijvoorbeeld het Museo Picasso.
– Ook Marbella kent een Semana Santa (heilige week), dit is een heel spektakel! Dus ben je rond Pasen in Marbella ga dan zeker feesten met de locals.
Granada ligt op zo’n 180 kilometer van Marbella en is met de auto en het openbaar vervoer goed te bereiken. Deze plaats is ook een aanrader voor een uitstapje en je vindt er onder andere het wereldberoemde Alhambra!