Mooi Menorca

Na een succesvolle lancering van Idyllisch Ibiza en Memorabel Mallorca, besloot Sprankelend Spanje dat het ook tijd was voor een nieuw broertje of zusje uit de Baleaarse familie. Zo is Mooi Menorca geboren en een onderdeel geworden van de stedensites. Op Mooi Menorca zijn verrassende tips en leuke weetjes en bijzondere belevingen te vinden over wat voor moois dat eiland allemaal te bieden heeft.

Ontstaan Mooi Menorca

Na hun emigratie naar Valencia kwamen Bas & Roos erachter hoe weinig goede up to date info er te vinden was over hun nieuwe thuis. Zodoende zijn zij zelf een goede informatieve site gestart, Verrassend Valencia. Dit om Nederlandstalige bezoekers te voorzien van leuke weetjes, goede tips, verrassende routes en bijzondere belevingen. Door de jaren heen ging hun ontdekkingsreis verder door Spanje en kwamen zij langs vele andere mooie, inspirerende, soms adembenemende plekjes en steden. Via deze wegen en zelfs eilanden zijn zij in 2015 tot de oprichting van Mooi Menorca gekomen.

Baleaars onderonsje

Het was als eerste de beurt aan Ibiza om deel uit te maken van de Sprankelend Spanje familie. Na een succesvolle periode zag Memorabel Mallorca het levenslicht, waarna al snel Mooi Menorca toegevoegd kon worden aan de groep. Ook al bieden Ibiza en Mallorca veel meer dan alleen feesten en lol, staan ze er onder een groot publiek toch wel om bekend maar juist die andere andere kant van deze heerlijke, prachtige eilanden is ook zo de moeite waard om ontdekt te worden. Menorca brengt dan wat meer evenwicht in de Balearen en kan gezien worden als het rustige zusje. Op Menorca kan je heerlijk tot rust komen op de vele stranden of in de prachtige Mediteraanse natuur. Laten we niet vergeten dat er naast al deze natuur ook genoeg leuke barretjes en restaurants zijn voor wat ontspanning, vermaak of vertier!

Op Mooi Menorca

Proberen wij je de leukste en mooiste plekjes te laten zien. En geloof maar dat dat er een hoop zijn, dus valt er ook altijd nog zelf veel te ontdekken! Daarnaast hopen wij je te voorzien van de nodige “wistjedatjes” en uiteraard van up to date informatie over Menorca en wat er allemaal te doen is.

Ervaar Menorca

Er zijn niet veel Nederlandse sites gewijd aan Menorca, wat natuurlijk best zonde is voor zo’n mooi, nog relatief onontdekt, eiland dat schittert met haar natuur en bijzondere plekjes. Mooi Menorca heeft als doel om alle zintuigen te kietelen, je een onvergetelijke ervaring te bezorgen waarin je Menorca proeft, ruikt, hoort, ziet en voelt.

Wat doet Mooi Menorca?

Mooi Menorca geeft een inzicht hoe Menorca is, wat er te doen is, wat onmisbare hotspots zijn met verrassende tips, tricks en weetjes. Dit allemaal zodat jij zelf jouw ultieme Menorca beleving kan creëren naar aanleiding van onze informatie. Wij staan voor:
• Enthousiasme
• Persoonlijk
• Verrassen
• Beleven
• Ontdekken

Over Menorca

Menorca is na Mallorca het grootste eiland van de Balearen, maar lang niet zo populair als Ibiza of Mallorca. En dat is prima, maar het is zonde om er niets over te vermelden, want sommigen noemen het zelfs (samen met paradijselijke Formentera) het mooiste eiland uit het Mediteraanse gebied. En dat wil wat zeggen, want er zijn er zelfs meer dan 100!

Menorca is het meest noordoostelijke Baleaarse eiland en vormt samen met Formentera, Ibiza en Mallorca de eilanden groep Balearen. Menorca is kleiner dan Mallorca en dankt om die reden ook haar naam daaraan, Menor staat namelijk voor minor, wat dus kleiner betekent. Zo heel erg klein is het eiland ook weer niet. Het eiland heeft namelijk een oppervlakte van 702 vierkante kilometer en heeft een kustlijn van 216 kilometer. Het heeft dan ook ontzettend veel strandjes en leuke baaitjes, zelfs meer dan de andere drie Baleaarse eilanden bij elkaar! Op Menorca wonen zo’n 80.000 mensen verspreidt over de hoofdstad Mahón, Ciutadella en kleine dorpjes.

Waarom naar Menorca?

Natuur

Menorca’s natuurlijke schoonheid staat waarschijnlijk met stip op één en dat is niet zo gek ook eigenlijk. De mensen op Menorca houden zó van hun eiland, dat ze er met het grootste respect mee omgaan. Zo is er een perfecte harmonie tussen land, zee en mens. Om die reden heeft Unesco het ook tot werelderfgoed omgedoopt, iets wat een natuurpark als S’Albufera des Grau ook alleen maar meer kracht bij zet.

Het Menorcaanse leventje

Het eten, het drinken, de mensen, het zijn stuk voor stuk highlights die de moeite waard zijn om te benoemen. Je kan op Menorca ontzettend lekker eten, gemaakt van verse producten die van de boer een dorpje verderop kunnen komen. Ook zijn er verschillende wijnboeren op dit eiland te vinden, waardoor je kan genieten van heerlijke lokale wijntjes. Dit allemaal gecombineerd met dat ongelofelijk relaxte levenstijltje wat er op Menorca te vinden is, voel je je nooit gehaast. Kortom een oase van rust en puur genot! Om die reden is het ook een perfecte locatie om te ontstressen, alleen of juist met je geliefde, gezin of andere loved ones.

Klimaat

Het weer mag ook een extra duidelijke vermelding zijn. Het voor- en najaar zijn zacht genoeg om leuke activiteiten te doen zoals fietsen, paardrijden, golf en nog veel meer. De zomer is uiteraard perfect om van de vele stranden en baaitjes te genieten, je kan ook een kayak pakken om de kustlijn te verkennen. Gaaf hè?! In de winter kan je net als veel locals doen, te voet mooie stukken van het eiland verkennen door lange wandeltochten te doen in de prachtige natuur.

Zonsondergangen

Menorca heeft prachtige spots om één van de mooiste natuurfenomenen te kunnen waarnemen, de zonsondergang. Elke dag te zien, voor nop en het blijft adembenemend mooi. Zo zie je maar weer dat de mooiste dingen in het leven ook zo simpel kunnen zijn!

Nog veel meer verrassingen

Er valt natuurlijk nog veel meer te zien en te beleven. Een lokale fiesta, bijzondere barretjes, verstopte onontdekte strandjes, leuke nieuwtjes en weetjes, wij proberen je vaak op de hoogte te houden over dit soort leuke dingen via onze social media kanalen. Dus wanneer jij dat ook wilt, klik dan op de like button op onze Facebook of volg ons op Twitter!