Bezienswaardigheden in Cordoba

Cordoba, de stad die nog niet heel bekend is, maar na je eerste bezoekje wil je zeker nog een keer terugkomen! Veel historische bezienswaardigheden met Romeinse, Islamitische en Christelijke invloeden, de prachtige bloemenstraatjes, adembenemende tuinen en natuurlijk de heerlijke Andalusische hapjes. Redenen genoeg om een leuke citytrip te plannen en de spectaculaire bezienswaardigheden in deze gezellige stad te ontdekken!

La Mezquita

Mezquita betekent in het Spaans “moskee”, voorheen was de Mezquita dan ook een moskee, maar het gebouw is door de jaren heen deels omgebouwd tot een kathedraal. Jaren geleden was Cordoba in handen van de Arabieren, maar deze stad werd later overgenomen door de Christenen. In de kathedraal zie je dan ook een mix van Islamitische en Christelijke invloeden. Deze op één na grootste moskee ter wereld, ziet er van binnen uit als een pareltje en is zeker een must om te bezoeken als je in Cordoba bent.

Tip: Maak na het bezoek aan de Mezquita een wandeling over de Romeinse brug Puente Romano, die grenst aan de Mezquita.

Adembenemende bloemenpatios

Calleja de las Flores, oftewel de bloemenstraat, vind je in de judería wijk (de vroegere joodse wijk). Wanneer je loopt door deze buitengewoon mooie bloemenstraatjes zie je overal witte huisjes die zijn versierd met bloemenpotjes. Op de patio’s vind je fonteintjes, planten en prachtige bloemen. Deze patio’s zijn gebouwd voor de bewoners om af te koelen (tijdens de zomermaanden), tot rust te komen en samen te komen met vrienden en familie. Omdat in de zomermaanden in Cordoba de temperaturen aardig kunnen oplopen, werd er bij de bouw van de huizen, patio’s gebouwd voor de bewoners om te ontsnappen aan de hitte. De beste tijd van het jaar om Calleja de las Flores te bezoeken is in het voorjaar, wanneer de bloemen vol in bloei staan en wanneer de temperaturen het aangenaamst zijn.

Tip: In het voorjaar in mei begint elk jaar het Patiofestival, waar je wel vijftig patio’s kunt bekijken die normaal privé zijn. Dit festival duurt twaalf dagen en je vindt hier de mooiste en bijzonderste bloemenpatio’s!

Plaza de la Corredera

Plaza de la Corredera, is het grootste plein in het centrum van Cordoba en is omringd door een groot gebouw. Vroeger was er op deze plek een amfitheater en werden er stierengevechten georganiseerd, maar nu is dit dé plek om lekker te eten en een drankje te drinken op de terrassen en in de naastgelegen barretjes. In het gebouw, dat het plein omringt, zitten allemaal galerijen en antiekwinkels, dus als je op zoek bent naar een bijzonder souvenir neem dan zeker een kijkje!

Tip: Als je van lekkere en verse producten houdt, neem dan een kijkje in Mercado de la Corredera. Deze ochtendmarkt bevindt zich in Plaza de la Corredera en is open van maandag tot en met zaterdag van 08:00 tot 14:30.

Alcázar de los Reyes Cristianos

Alcazar (in het Nederlands: fort) de los Reyes Cristianos, is één van de vele forten in Andalusië. Dit fort met Islamitische en Christelijke invloeden, komt uit de vijftiende eeuw. Nu wordt dit grootse fort gebruikt als museum waar je Romeinse mozaïekwerken kunt bewonderen. Maar dit is niet alles… Rondom dit fort ligt de mooiste en grootste tuin van Cordoba. Het is werkelijk een plaatje! Waterpartijen, bloemen, fruitbomen… dit is echt een tuin die perfect past bij een paleis!

Tip: Met regelmaat worden er ’s avonds in de tuinen van het paleis licht- en watershows georganiseerd, wat een werkelijk spektakel is!

Mercado de Victoria

Deze gastronimische markt, behoort niet echt tot het lijstje van historische bezienswaardigheden, maar het is zeker de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen. Mercado de Victoria ligt in het midden van de prachtige tuinen van Jardines de La Victoria (alleen dit als is een bezoekje waard), maar dat is niet alles… Je vindt hier dertig verschillende kraampjes met verse producten en gerechten uit de Spaanse en internationale keuken. Mercado de Victoria is een plek om lekker te eten en gezellig met vrienden op één van de vele terrasjes binnen of buiten te genieten.

Tips:
– De beste tijd van het jaar om Cordoba te bezoeken is in het voorjaar en najaar, dan zijn de temperaturen het lekkerst!
– Heb je zin in een dagje Cordoba? Met de trein ben je vanaf Malaga binnen een uurtje in Cordoba en mocht het je leuk lijken om ook andere steden in Spanje te bezoeken, naar Valencia duurt de treinreis ongeveer 3,5 uur.
– Tijdens het Fiesta de mayo wordt de poort van Cordoba helemaal verlicht met lichtjes. Dit is een adembenemd gezicht! Veel mensen reizen ook naar Cordoba speciaal voor het uitbundige Fiesta de mayo.
– Ben je van plan een citytrip te boeken en ben je nog op zoek naar een mooi hotel? Lees dan op deze pagina de top 5 hotels in Cordoba!
– En wil je nog wat feitjes lezen over de stad, neem dan een kijkje op deze pagina!