Restaurants in Córdoba

Na een dag rondlopen in het prachtige Córdoba en het zien van de mooiste bezienswaardigheden heb je vast en zeker trek gekregen. Córdoba wemelt van restaurants waar je heerlijk kan genieten van de lekkerste hapjes. Om je een handje te helpen, hebben wij vijf bijzondere restaurants voor jou uitgezocht.

El Patio del María

Zoals de naam het al een beetje zegt, heeft dit restaurant een gezellige patio (een binnentuin). Córdoba staat hier immers bekend om en dit is dan ook wat dit restaurant bijzonder maakt. De patio bij El Patio del María is kleurrijk door alle bloemen die er staan en aan de muren hangen. Er staat zelfs een grote boom in het midden van de tuin. Ook is er plek om binnen te zitten. Aanraders zijn de ‘Berenjenas con miel de cana’ (gefrituurde aubergine op Spaanse wijze) en ‘Bacalao frito con pisto’ (gebakken kabeljauw met ratatouille). Op het menu staan veel traditionele Andalusische gerechten die goed uitgelegd worden door de obers, wanneer je niet weet wat het gerecht precies is. Online reserveren is mogelijk en onder het genot van een regionale wijn of een verfrissend biertje kun je heerlijk genieten op de fijne patio bij El Patio del María.

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 12.00-16.00 uur en van 19.00-23.30 uur

Adres
Calle Don Rodrigo 7
14002 Córdoba
Website

Regadera

Bij Regadera heb je een goede prijs/kwaliteitverhouding en krijg je erg culinaire gerechten. Regadera is knus en huiselijk ingericht. Er wordt gewerkt met een dagmenu en de gerechten worden met verse ingrediënten bereidt. Een aantal aanraders zijn de verrukkelijke ‘croquettas de Jamon Iberico’ (hamkroketjes), de malse lamsbout in jus, tonijntartaar met avocado en als dessert het aarbeienijs met koekjescrumble en meringue gemaakt van melk. Al deze gerechten kun je combineren met een bijpassend wijntje van de uitgebreide wijnkaart die ze hebben bij Regadera. Niet zo’n liefhebber van hoog-culinaire gerechten? Ze hebben ook bekendere gerechten, zoals mini-hamburgers.

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zondag: 13.00-16.00 uur en van 20.00-23.30 uur

Adres
Calle Ronda de Isasa 10
14003 Córdoba
Website

La Fragua

Wanneer je wilt genieten van de traditionele Andalusische keuken is La Fragua een absolute aanrader. Met een gemiddelde prijs tussen de €20,00 en €30,00 smul je van de ‘welbekende’ paella, patatas bravas of croquettas de Jamón Iberico, maar ook van gerechten als een culinaire biefstuk, een traditionele salmorejo of een typische gazpacho (koude soepen). Bij La Fragua wordt regelmatig live muziek gespeeld. Het restaurant ligt in de Joodse wijk van Córdoba en daarmee heel dichtbij de Mezquita , dus een bezoekje aan beide is goed te combineren. Het restaurant is antiek ingericht en het 500-jarige gebouw is helemaal authentiek en dus erg bijzonder om in te dineren!La Fragua is zeker een aanrader.

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 12.00-16.00 uur en van 19.30-23.30 uur
Vrijdag en zaterdag: 12.00-16.00 uur en van 19.30-0.30 uur
Zondag: 12.00-16.00 uur en van 19.30-23.30 uur

Adres
Calle Calleja del Salmorejo Cordobés 2
14003 Córdoba
Website

Noor

Paco Morales, de eigenaar van Noor die is geboren in Córdoba, heeft een eigen project opgestart met zijn restaurant. Het gaat niet alleen om beleving, maar ook om het bereiden van eten met de ‘roots’ uit Córdoba. Zijn uitgangspunt hierbij is dat alles innovatief, dynamisch en modern is. Het bijzondere project startte met het thema ‘de tiende eeuw’ en ieder seizoen komt er een nieuw thema met een nieuwe eeuw. Het doel hiervan is dat de geschiedenis van de Andalusische keuken de gerechten maakt tot wat ze nu zijn.
Een foto van je eten maken bij Noor is zeker niet misplaatst, de gerechten zien er verbluffend uit. De borden zijn prachtig opgemaakt en zijn dus niet alleen erg smakelijk, maar ook een feestje om naar te kijken. En dan nog niet gesproken over de inrichting van het restaurant met een bijzonder plafond. Geniet bij Noor van culinaire vlees- en visgerechten. Online reserveren is mogelijk!

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag: 13.30-15.30 uur en van 20.30-22.30 uur
Zondag: 13.30-15.30 uur

Adres
Calle Pablo Ruiz Picassa 8
14014 Córdoba
Website

Restaurante Choco

Bij dit restaurant staan vier dingen centraal: de kern, de ziel, de innovativiteit en de essentie. Kisko García is de chefkok van Restaurante Choco en werkt met het eeuwenoude ‘receptenboek’ van Córdoba. Daarnaast houden ze zich bij Choco aan tien geboden, zoals ‘gebruik waar mogelijk lokale producten’, ‘smaak is het epicentrum, het staat altijd op de eerste plaats’ en ‘bevorder het gebruik van biologische producten voor duurzaamheid’. Het doel van Kisko García is om een verhaal over Andalusië te vertellen met zijn gerechten. Het restaurant is wat prijziger dan de andere restaurants, maar daarvoor kun je wel een full-tasting menu krijgen van maar liefst zeventien gangen! Daarnaast zijn er betaalbare wijnopties. Kortom, voor een gastronomische ervaring is het bijzondere Restaurante Choco absoluut een aanrader.

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 13.30-15.30 uur en van 20.30-22.30 uur
Zondag: 13.30-15.30 uur

Adres
Calle Compositor Serrano Lucena 14
14010 Córdoba
Website