Winkelen in Zaragoza

Van kleine, gezellige vlooienmarkten tot grote winkelcentra. Op zoek naar antieke spulletjes of juist kleding van typisch Spaanse merken. Shoppen in Zaragoza is ongetwijfeld geslaagd! En ben je klaar met winkelen? Dan kun je heerlijk uitrusten op een van de vele terrasjes.

Mercado Central Zaragoza

Midden in het historische centrum van Zaragoza vind je de Mercado Central. Dit is een enorme overdekte markthal met maar liefst 190 kraampjes! Deze centrale markt is gebouwd in 1903 ter vervanging van de traditionele buitenmarkt ‘Plaza del Mercado’ die werd gehouden. De ontwerper Félix Navarro Pérez is geïnspireerd geraakt door de markthal Les Halles in Parijs. In 1978 werd het gebouw tot Nationaal Historich Gebouw benoemd en sinds 1982 is het gebouw van cultureel belang.Tegenwoordig is er van alles te vinden, zoals een bakker, een vis-, fruit- en groentenbar, een slagerij en verschillende barretjes. Waar je ook zoekt, je vindt er eindeloos veel Spaanse delicatessen! Proef en beleef het Spaanse eten en ga shoppen in deze historische markthal.

Locatie
Calle Manifestación 110
50003 Zaragoza

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 14.00 en 17.30 – 20.00 uur
Zaterdag: 09.30 – 14.30 uur

Mercadillo de la Plaza San Bruno

Met uitzicht op de kathedraal El Salvador vind je iedere zondag een typische antiekmarkt op la Plaza de San Bruno. Op dit pitoreske marktje kan je tussen de 75 kraampjes van alles en nog wat op de kop tikken. Naast al het antiek zijn er kleren, boeken, speelgoed en traditionele producten te vinden. Op zondag is het grootste deel van de winkels in Zaragoza gesloten, dus een perfect moment op deze sfeervolle markt te shoppen.

Locatie
Plaza San Bruno
50001 Zaragoza

Openingstijden
Zondag: 10.00 – 14.00 uur

Puerto Venecia

Het grote winkelcentrum Puerto Venecia is erg veelzijdig. Je vindt er populaire winkels, zoals de H&M, Mango en Zara. Na het winkelen, kun je koffie drinken bij een van de koffietentjes of ga je wat eten bij een gezellig restaurantje. Puerto Venecia is ook geschikt voor kinderen. Er is namelijk een 3D bioscoop, een kartbaan en er is plek om te spelen. In de winter is er zelfs een schaatsbaan. Daarnaast worden er regelmatig evenementen en feestjes georganiseerd. Kijk op Puerto Venecia wat er binnenkort op de agenda staat.

Locatie
Travesía Jardines Reales 7
50021 Zaragoza

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag en feestdagen: 10.00 – 22.00 uur

Calle Alfonso l

Aan de voet van de basiliek El Pilar vind je een van de belangrijkste straten van Zaragoza; Calle Afonso l. Deze straat is de hoofdstraat van de stad en zit vol met winkeltjes, cafés en restaurants. Het is natuurlijk altijd leuk om souvenirtjes mee naar huis te nemen en er is geen betere plek in Zaragoza dan Calle Afonso l voor verrassende cadeautjes voor vrienden, familie of natuurlijk jezelf. Wat ook zeker niet gemist mag worden, zijn de verrukkelijke chocoladewinkeltjes in deze straat. Het fijne aan de winkels in deze straat is dat ze ook op zaterdag en zondag open zijn. Vergeet geen foto’s te maken van het fantastische uitzicht op de basiliek!

Locatie
Calle Alfonso 1
50003 Zaragoza

Kijk voor meer plaatselijke markten in de agenda op deze website.