Stralend Sevilla

Het zuiden van Spanje, voornamelijk de regio Andalusië, is een prachtig deel en nog door velen onontdekt. Zo ook de stad Sevilla. Roos en Bas ontdekten deze gezellige, gastvrije flamencostad en na hun reis wisten ze het zeker… Hier moest een stedenwebsite voor gemaakt worden en zo ontstond Stralend Sevilla.

Ontstaan Stralend Sevilla

In 2008 emigreerde het Nederlandse koppel Roos en Bas naar Valencia (Spanje). Zij merkten toen dat er in Valencia weinig up to date Nederlandstalige informatie over de stad te vinden was. Daarom besloten ze hun eigen website te starten: Verrassend Valencia. Hierop was wel veel up to date info te vinden en allerlei leuke en verrassende tips. Later breidden ze uit met tours, excursies, workshops en routes. In de daarop volgende jaren reisden de twee naar vele plekjes in Spanje. Barcelona, Ibiza, plaatsen in Andalusië… Tijdens hun reizen ontdekten Roos en Bas Sevilla. Wederom raakten ze verslingerd aan een stad. In 2014 werd Stralend Sevilla opgericht.

Handige & up to date informatie

Op de website van Stralend Sevilla lees je veel leuke, handige en up to date informatie. Deze informatie komt uit de lokale kranten, van locals en eigen ervaringen. Op dit moment biedt Stralend Sevilla nog geen tours en routes aan. Houd hiervoor de website in de gaten!

Ontdek Sevilla

Ons persoonlijke doel is om reizigers op een verrassende manier het bijzondere Sevilla te laten zien, proeven, ruiken, ontdekken… kortom ervaren!

Wat doet Stralend Sevilla?

Stralend Sevilla zorgt voor een reisbeleving voor reizigers. Wij willen dat elke reiziger het beste uit zijn/haar reis haalt. Stralend Sevilla geeft je net die extra reistip mee. Met onze website willen we jou meenemen naar Sevilla. Wij staan voor:
• Enthousiasme
• Persoonlijk
• Verrassen
• Beleven
• Ontdekken

Over Sevilla

Sevilla is een stad in het zuiden van Spanje, in de regio Andalusië. Het is een belangrijke stad in Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. Sevilla. Er wonen ruim 700.000 mensen. De stad heeft het grootste historisch centrum van Europa. In dit historisch centrum zijn ontzettend veel bijzondere bezienswaardigheden te vinden. Sevilla staat ook bekend als dé flamencostad. Onderstaand lees je meer over de highlights.

Highlights

Gastronomie

Elke streek in Spanje heeft haar eigen specialiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld in Valencia de beste paella eten en in Málaga vers gegrilde sardientjes. Zo eten de Sevillanen vaak gekruide slakjes.

Flamenco

Sevilla is dé flamencostad. Flamenco zit in de harten van de Sevillanen. Op straat kan je zo maar een vlammend optreden tegenkomen.

Parque de María Luisa

Even toe aan wat rust? Sevilla heeft ook een heerlijk park waar je je gegarandeerd tussen de locals bevindt.

Kathedraal

Net als vele Spaanse steden heeft ook Sevilla een kathedraal. Deze kathedraal is super indrukwekkend en kan zeker niet overgeslagen worden tijdens een bezoek aan Sevilla.

Plaza España

Een drukbezocht plein in Sevilla is het Plaza España. Het plein bevindt zich naast het mooie María Luisa park en is een pareltje om te zien.

Bijzondere feesten

Sevilla is een bijzondere stad. Feesten worden er uitgebreid gevierd. Zo wordt het Paasfeest ‘Semana Santa’ er groots gevierd. Ook het ‘Feria de Abril’ is het bezoeken waard: gezellige dagen, de gastronomie, flamenco en mooie kostuums.

Voetbal

Sevilla heeft twee voetbalclubs: FC Sevilla en Real Betis. Voor de voetbalfan ontzettend leuk om hier een stadiontour te doen of een wedstrijdje mee te pikken.

Klimaat

Ook heeft Sevilla een geweldig klimaat. Veel zonuren, bijna geen regen en lekker warm.

… maar ook veel verrassingen!

Er is natuurlijk nog veel meer te beleven in Sevilla. Een verrassend flamenco optreden, heerlijke tapas bij een verscholen barretje, verdwalen in een steegje… Dat is ook Sevilla. Ook vinden er regelmatig (laat of niet aangekondigd) evenementen plaats. Wil je graag overal van op de hoogte blijven? Like Stralend Sevilla dan op facebook of volg ons op twitter!