Onze steden

Sprankelend Spanje, opgericht door Roos en Bas, bestaat uit verschillende stedenwebsites. Elke Spaanse stad heeft haar eigen kenmerken en bijzonderheden. Op deze pagina vind je iets meer informatie over elke website.

VV
Verrassend Valencia
De eerste website van Sprankelend Spanje is Verrassend Valencia. In 2009 werd deze website opgericht. In de jaren erop groeide deze website uit tot de nummer 1 Nederlandstalige website over Valencia. Naast de website biedt Verrassend Valencia ook tours, workshops, excursies en diverse routes aan. Meer informatie over Verrassend Valencia vind je hier.

GG
Grandioos Granada
Grandioos Granada werd tegelijkertijd met Magnifiek Malaga opgericht. Tijdens een roadtrip in zomer 2012 kwamen Roos en Bas erachter dat Granada een bijzondere stad is met veel geschiedenis. Dit wilden zij met iedereen delen en zo ontstond in 2012 Grandioos Granada. Meer informatie vind je hier.

MM
Magnifiek Malaga
De website van Magnifiek Malaga werd tegelijkertijd met die van Grandioos Granada opgestart. Beide websites kwamen tot stand nadat Roos en Bas het avontuur opzochten in Andalusië. Ze werden verliefd op de zuidkust met Granada en Malaga als favorieten. Hier vind je meer informatie over Magnifiek Malaga.

BB
Bruisend Barcelona
Het volgende project van Sprankelend Spanje was Barcelona. Roos en Bas houden van reizen en ontdekken. In 2013 ontdekten ze de schoonheid van de Catalaanse hoofdstad. Een prachtige cultuur, bijzondere gastronomie en vooral het bruisende leven. Zo ontstond Bruisend Barcelona. Lees hier meer over Bruisend Barcelona.

MM2
Magisch Madrid
De hoofdstad van Spanje heeft ontzettend veel leuks te bieden. Een enorme lading aan geschiedenis en cultuur. Je vindt in Madrid onder andere de ‘gouden driehoek’ met drie van de mooiste musea ter wereld. Daarnaast is er nog veel meer te ontdekken, zoals leuke marktjes en bijzondere wijkjes. Je leest hier meer over Magisch Madrid.

II
Idyllisch Ibiza
In 2013 werd de website Idyllisch Ibiza opgericht. Zowel Roos als Bas zijn helemaal verslingerd aan het eiland. Ibiza is zo veel meer dan alleen een ‘party eiland’. Beiden hebben dat ontdekt. Er zijn leuke marktjes, de hippie cultuur, leuke pittoreske straatjes en natuurlijk ook feestjes. Idyllisch Ibiza is de eerste website van Sprankelend Spanje met een eigen webshop. Hier worden sieraden van het merk Ibizu verkocht en producten van Idyllisch Ibiza zelf. Meer over Idyllisch Ibiza lees je hier.

SS
Stralend Sevilla
In 2014 werd de stad Sevilla toegevoegd aan het stedenrijtje van Sprankelend Spanje. Deze vurige stad in Andalusië staat vooral bekend om de passievolle flamenco. Echter is er nog ontzettend veel meer te doen in Sevilla. Dit wilden Roos en Bas graag delen en zo ontstond in 2014 Stralend Sevilla. Meer over deze website lees je hier.

MemorabelMallorca
Memorabel Mallorca
In 2015 werd Memorabel Mallorca aan Sprankelend Spanje toegevoegd. Dit is het grootste eiland van de Balearen en misschien iets minder bekend dan Ibiza. Het eiland staat bekend om feestjes, maar er is nog veel meer te beleven. Van prachtige stranden en baaien tot geweldige gastronomische gerechten. Bekijk meer informatie op deze pagina.

BijzonderBilbao
Bijzonder Bilbao
Een ster uit het noorden van Spanje, in het Baskenland, is Bilbao. Voornamelijk bekend om het Guggenheim museum, maar je kan er ook genieten van de pinxtos, de natuur en nog veel meer. Sinds 2015 behoort Bijzonder Bilbao tot Sprankelend Spanje. Lees hier meer!

SmaakvolSanSebastian
Smaakvol San Sebastian
Culturele Hoofdstad van 2016 en dat maakt San Sebastian dubbel en dwars waar. Een surfwalhalla, maar ook hier kan je smullen van de pinxtos en andere gastronomische pareltjes. Dat wisten Bas en Roos en daarom werd ook Smaakvol San Sebastian in 2015 aan Sprankelend Spanje toegevoegd. Bekijk meer op deze pagina.

MooiMenorca
Mooi Menorca
2015 was een goed jaar voor Sprankelend Spanje, want ook Mooi Menorca schittert nu in het rijtje stedenwebsite. Een van de kleinste eilanden van de Balearen, maar misschien wel degene met het meeste impact. Prachtige flora en fauna, verscholen baaitjes, verrassende eetspots… Lees hier meer…