Valladolid

Valladolid is een stadje met een rijke historie en dat merk je goed als je een wandeling door het centrum maakt. Valladolid is nog niet zo heel bekend, maar heeft veel te bieden. Je vindt er restaurantjes, veelzijdige marktjes en hippe boetiekjes. Op deze pagina ontdek je meer over deze historische stad.

De geschiedenis

Het fundament van Valladolid begint bij de Romeinen. De eerste sporen van de stad ontwikkelden zich waar nu “Plaza de San Miguel” ligt. Valladolid is heel lang in het bezit van de Moren geweest, maar het was nooit een stad met veel betekenis. Pas in de 12e en 13e eeuw begon de stad heel snel te groeien, door de handelspositie van de stad. De stad heeft nu een inwoneraantal van rond de 300.000 en is daarmee zeker geen kleine stad mee te noemen!

Snuif cultuur!

Valladolid is een stad bomvol cultuur, zo zijn er wel elf kerken en nog meer musea. Een aantal bezienswaardigheden zijn:

1. Marktjes in Valladolid

Struin tussen de locals de leuke marktjes van Valladolid af. Er zijn een aantal marktjes die permanent aanwezig zijn en wat wisselende marktjes. Een ding is zeker: het wordt moeilijk kiezen welke je gaat bezoeken. Meer over de marktjes lees je hier

2. Iglesia de San Pablo

De kerk is een imposant gebouw op “Plaza de san Pablo” waar ook het koninklijk paleis van Valladolid zich bevindt. Bijzonder: in deze kerk werden twee Spaanse koningen gedoopt (Felipe IV en Felipe II).

3. Museo Nacional de Escultura

Dit is het nationale museum van de beeldhouwkunst. Het museum is over de hele wereld bekend en bestaat uit vier verschillende gebouwen. De werken die tentoongesteld worden, komen voornamelijk uit de 18e en 19e eeuw. Kunstenaars die in het museum te zien zijn, zijn namen als Felipe Bigarny en Alejo de Vahía.

Ga uit!

Valladolid is meer dan alleen een culturele stad. Er zijn veel leuke bars, restaurantjes en ook shoppen kun je hier goed. Op deze pagina lees je meer over de verrassende boetiekjes van Valladolid. En op deze pagina vind je algemene informatie over shoppen in Valladolid. Trek gekregen van het winkelen? Op deze pagina vind je een aantal cafés en restaurants in Valladolid.

Slaap lekker

Bij een vakantie naar Valladolid hoort natuurlijk ook een slaapplek. Er zijn veel hotels in deze prachtige stad. Voor jou hebben wij een aantal fijne hotels op een rijtje gezet. Lees ze hier!

Tips:

· Ga als het mooi weer is relaxen aan de rivier van Valladolid. Neem je eigen eten en drinken mee en ga picknicken met een mooi uitzicht!
· Valladolid is aangesloten op een hogesnelheidslijn die je in ongeveer anderhalf uur naar Madrid brengt.
· Valladolid heeft een eigen vliegveld. En vanaf hier kun je gemakkelijk (en goedkoop!) naar Barcelona vliegen. Je doet ook hier ongeveer anderhalf uur over.
· Als je nog meer historie wilt beleven dan is Salamanca ook een echte aanrader. Met de trein kun hier al rond een uur zijn.