Murcia

Murcia is een stad met geschiedenis, maar met een heel modern karakter. De stad staat ook wel bekend om zijn innovativiteit en creativiteit. Tussen de historische gebouwen vind je bijzondere architectonische hoogstandjes. Murcia is ook een mooi beginpunt om de regio te gaan ontdekken. Je bent zo op het strand voor een relaxt dagje, en ook voor de avonturiers is er van alles te doen. De ruige natuur is perfect voor lange wandelingen, raften en fietsen.

Een lange geschiedenis…

Het is nog steeds mysterieus wanneer Murcia nou ontstaan is, maar er wordt van uitgegaan dat de roots van de stad rond 830 liggen, toen de Moren aan de macht waren. Door het aanleggen van een groot netwerk aan irrigatiekanalen kon de landbouw opbloeien en werd Murcia meer en meer welvarend. Murcia werd nog welvarender door de papier en zijde industrie (de eerste van Europa!). In de 18e eeuw was deze industrie ook heel booming, en veel van Murcia´s gebouwen stammen ook uit deze tijd.

Bijzondere bezienswaardigheden

De kathedraal

Met stip op nummer één qua bezienswaardigheden in Murcia is de kathedraal van de stad. Bijzonder is dat kerk gekenmerkt wordt door veel verschillende bouwstijlen. Je vindt er gotieke, barrokke en renaissance stijl elementen. Kijk vooral even omhoog en je zult meteen een foto willen maken, zo mooi zijn de authentieke elementen. Maar vergeet ook het glas en lood niet! Vooral als de zon er doorheen schittert, is dat onweerstaanbaar mooi.

El Palacio Episcopal

Vanaf de kathedraal ben je zo bij dit bisschopelijke paleis, de twee gebouwen staan maar op zo´n 30 meter van elkaar verwijderd. Het gerucht gaat zelfs dat bisschop Mateo opdracht heeft gegeven om het paleis te bouwen in de buurt van de kathedraal, zodat hij er altijd naar kon kijken. De roodachtige kleur van het paleis valt meteen op, samen met de ijzeren balkonnetjes en de witte ornamenten. Zeker een bezoekje waard!

Het theater (Teatro de Romea)

Je zou niet zeggen dat dit beeldschone theater al twee keer in vuur en vlam heeft gestaan. Na een aantal restauraties is het theater weer even mooi als voorheen. Bijzonder zijn de grijze en roze kleuren van het theater! Kijk ook hier even naar boven en je zult diverse muurschilderingen ontdekken. Leuk om te weten: het is een van de belangrijkste theaters in Spanje!

Museo de la ciudad

Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad dan is het Museo de la ciudad een aanrader. Op een interactieve manier leer je meer over de stad en haar geschiedenis.

Eten!

Na een dagje de culturele en mooie bezienswaardigheden bezoeken, is het tijd voor een lekker hapje eten. Hier vind je een aantal restaurants in Murcia.

Slaap lekker!

Slapen met uitzicht op de kathedraal van Murcia? Of heerlijk genieten in de omgeving met een gratis spa en een privé strand? Kijk hier voor alle ins en outs over de fijnste hotels in Murcia en omgeving.

Doen!

– Murcia staat bekend om de vele bruggen over de rivier, maak een wandeling langs de verschillende bruggen en laat je verrassen door de vele uiteenlopende stijlen.
– De omgeving van Murcia is te mooi om niet te bezoeken, ga bijvoorbeeld een dagje naar het prachtige Cartagena waar je een mooie ongerepte kustlijn vindt. Het is ook zeker de moeite om het stadje zelf te bewonderen. De kleurrijke huisjes en gebouwen vallen meteen op!