In gesprek met David van der Veen, mede-eigenaar van La Postalera

Graag stellen we je voor aan de half-Nederlandse, half-Valenciaanse David van der Veen. Toen David en zijn compagnon Adolfo López 6 jaar geleden in het centrum van Valencia aankwamen en besloten hier hun atelier te vestigen, merkten ze dagelijks dat de souvenirs en ansichtkaarten die bezoekers van Valencia aangeboden kregen allemaal te veel op elkaar leken. De twee vrienden besloten hier verandering in te brengen en hun eigen ansichtkaarten en magneten te creëren. Hun winkel La Postalera sloeg aan, zowel bij de lokale bevolking als de toeristen in Valencia. Nu, zes jaar later, maken David en Adolfo nog steeds met veel plezier unieke ansichtkaarten en andere producten. Wil je meer weten over het proces achter het opzetten van La Postalera en hun ontwerpen? Lees dan snel verder!

Vertel ons meer over jullie achtergrond. Wie zijn jullie en hoe zijn jullie begonnen met La Postalera?

Wij zijn Adolfo López en David van der Veen, respectievelijk fotograaf en art director. In 2019 besloten we het La Postalera project te starten nadat we al een tijdje kleine souvenirs voor andere winkels maakten. We hadden al een gevestigde fotografie- en ontwerpstudio, maar hebben die nu achter ons gelaten om ons 100% aan de winkels te wijden. We realiseerden ons dat we een design souvenirwinkel nodig hadden die Valencia vertegenwoordigde en onze winkel werd erg goed ontvangen, zowel door Valencianen als toeristen.

Wat maakt La Postalera uniek in vergelijking met andere winkels?

Alles wat we doen, doen we met veel liefde en respect voor kunst en design. Alle artikelen die we produceren en alle kunstenaars of leveranciers die we besluiten te introduceren in onze winkels worden zeer zorgvuldig geselecteerd. We zetten daarnaast veel in voor de lokale en nationale kunstenaars, voor de sensaties en cultuur van Valencia. Je kunt hier niet alleen een souvenir van de stad kopen, maar ook originele cadeaus die je in geen enkele andere winkel zult vinden.

Wat zijn jullie meest populaire producten? (wat wordt het meest verkocht) Waarom denken jullie dat deze zo populair zijn?

Het populairste product is ongetwijfeld de ansichtkaart, we verkopen er elke dag veel van. Het verbaast ons dat mensen nog steeds van dit souvenir formaat houden, we denken dat het komt omdat het hen doet denken aan een vervlogen tijdperk, maar met een moderner ontwerp. Een ander erg populair item is keramiek, zoals de hangende zwaluwen of het bord met het ontwerp met de kat en sinaasappel. Aardewerk is erg typerend voor Valencia en mensen nemen graag dit soort souvenirs mee om cadeau te geven of om hun eigen huis mee te versieren.

Wat hopen jullie dat klanten ervaren wanneer ze jullie winkel bezoeken?

We hopen dat ze een prettig en vreugdevol gevoel hebben, een kleurrijke ervaring hebben opgedaan en alles mee willen nemen. We hopen ook dat ze meer leren over Valencia en plaatsen ontdekken om te bezoeken, want het winkelteam is er altijd om te helpen en te begeleiden. Tot slot hopen we dat als mensen de ansichtkaarten zien, ze het gevoel hebben dat ze door de stad reizen.

Hoe selecteren jullie de ansichtkaarten die jullie in de winkel verkopen? Wat is het proces achter het kiezen van nieuwe ontwerpen?

In het begin was het alleen David die de ansichtkaarten maakte, met verschillende illustratiestijlen zodat er diversiteit zou zijn. Na verloop van tijd konden we op verschillende kunstenaars rekenen om hun visie van Valencia weer te geven. Normaal gesproken kijken we of er bijvoorbeeld een gebied of iconisch monument van de stad ontbreekt om op een ansichtkaart weer te geven. Als we dan een idee hebben, stellen we het voor aan een kunstenaar of ontwikkelt David het.

Hoe wordt de cultuur en schoonheid van Valencia weerspiegeld in jullie ansichtkaarten en andere producten? 

We doen dit aan de hand van de meest iconische gebouwen en straten van de stad, maar ook aan de hand van typische scènes zoals een familie die paella eet, een dag op het strand of de Fallas-festiviteiten.

Zijn er bepaalde Valenciaanse elementen die vaak in jullie ontwerpen terugkeren?

Natuurlijk is de (Valenciaanse) sinaasappel iets dat je veel terugziet in de ontwerpen. Soms staat het centraal en soms begeleidt het een ander centraal element van een illustratie. Het is iets waar onze klanten van houden en het voegt ook veel kleur toe.

Wat zijn jullie toekomstplannen voor La Postalera? 

Dit is nog maar het begin! We hebben plannen om winkels in andere steden te openen, maar dit kost veel tijd kost omdat we La Postalera aan elke stad moeten aanpassen. Nu Covid tot het verleden lijkt te behoren, zien we dat er veel groei is en dat stelt ons in staat om ons te richten op verbetering en uitbreiding.

Zijn er nieuwe projecten of misschien zelfs uitbreidingen gepland? 

Onze droom zou zijn om uit te breiden naar andere steden. Wat de twee bestaande winkels betreft, zouden we graag een iets groter pand vinden, maar gezien de huidige markt is dat erg moeilijk. Voor de pandemie hadden we een klein team met een ontwerper en een fotograaf die ons hielpen sneller te groeien, maar het virus veranderde alles en we moesten ons aanpassen. We zouden uiteindelijk graag weer een ontwerpteam hebben. 

Kan je jullie producten ook in Nederland bestellen?

Natuurlijk, je kunt voor de meeste Europese landen bestellen in onze online shop www.lapostalera.es.

Hebben jullie nog een tip voor onze lezers of iets dat jullie graag willen delen? 

Als je Valencia wilt bezoeken, kun je dat in bijna elk seizoen van het jaar doen! De winter is erg mild, maar als je in de zomer komt, is het essentieel om op zoek te gaan naar een kamer met airconditioning.

Valencia is een prachtige stad vol geschiedenis, kunst, kleur en licht. Met een ongelooflijke gastronomie en prachtige winkels zoals La Postalera 😉

Wat is jullie favoriete restaurant (of winkel, cafeetje, etc.) in Valencia?

Het restaurant La Pepica aan het strand maakt erg goede paellas, evenals restaurant El Rall in het centrum. Ubik Café en Café de las Horas zijn geweldig voor een drankje. Als je op zoek bent naar verschillende kledingstukken en accessoires, kun je in dezelfde straat als een van onze winkels (Calle Danzas) Bugalú en Madame Bugalú vinden. In de wijk Ruzafa vind je ook hele leuke en uiteenlopende winkels en cafés.

Welke bezienswaardigheid mogen Nederlanders absoluut niet missen als ze Valencia bezoeken?

Een hele leuke ervaring is om het natuurpark Albufera te bezoeken. Om er het makkelijkst te komen, heb je een auto nodig, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt vervolgens heel goed eten in El Palmar en een wandeling maken door de duinen.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.