Interview eigenaren OLRAIT

Graag stellen wij jullie voor aan Arthuro Kramer en Yvette Muytjens. Twee hardwerkende levensgenieters die de eigenaren zijn van bar/restaurant OLRAIT. Arthuro woont al 21 jaar in Spanje, waarvan de eerste 13 jaar in Denia. Daarna besloot hij de stad op te zoeken en hiervoor koos hij Valencia, waar hij inmiddels al 8 jaar woont. 4 jaar geleden ontmoette Arthuro de liefde van zijn leven Yvette. Het was ‘love at first sight’ toen de twee aan elkaar werden voorgesteld door een gemeenschappelijke vriend. Yvette besloot meteen haar spullen te pakken in Nederland en verhuisde naar Valencia. Samen openden ze bar/restaurant OLRAIT, een Spaans restaurant waar buiten lekker eten, gezelligheid en gastvrijheid voorop staan. 

Wat vinden jullie fijn aan het leven in Valencia?

Valencia is een super veelzijdige stad, modern en historisch, bergen en zee en stad en natuur. Verder is er een goede infrastructuur, zalig klimaat, heerlijk eten en drinken, vriendelijke mensen en een bruisend stadsleven. Wij kunnen ons geen betere plek wensen om te leven. 

Wat is Valencia voor jullie in 3 woorden?

El mejor lujar, oftewel de beste luxe.

Hoe was het voor jullie en jullie bedrijf tijdens Corona? 

Aangezien we in de horeca zitten, zaten we in de hoek waar de grote klappen vielen. We hadden eerst een zaak in barrio El Carmen (in het oude centrum). Jammer genoeg moesten wij daar de deuren lang sluiten en toen we eindelijk weer open konden, ging het hele centrum op de schop. Dat was natuurlijk verre van handig voor de toegankelijkheid. Hierdoor hebben wij besloten om op een nieuwe locatie door te starten. Na twee maanden hard werken en de handen flink uit de mouwen steken, is in april 2021 OLRAIT geopend. 

Wat maakt jullie restaurant speciaal?

Het is een Spaans restaurant waar gezelligheid troef is. Buiten natuurlijk heel lekker en huisgemaakt eten vinden wij hygiëne en een goede en vriendelijke service belangrijk. Ook een gezellige inrichting met veel zelfgemaakte decoratie geeft je een welkom en warm thuisgevoel.

Wat vinden jullie zelf het lekkerste wat jullie serveren?

Aangezien we een behoorlijk uitgebreide kaart hebben, vind ik het lastig om te kiezen. Het stoofvlees bereid met donker bier vind ik heerlijk, maar ook ben ik gek op de toetjes. De huisgemaakte kwarktaart met bessensaus of een lekkere flan de huevo. Arthuro weet het wel gelijk. Hij gaat voor de clochinas (de Valenciaanse mosselen). 

Hebben jullie nog een gouden tip voor mensen die Valencia bezoeken? 

Buiten de stad als zodanig het gebied Albufera, wat makkelijk met de fiets te bereiken is, met zijn uitgebreide rijstvelden, flamingo’s en het prachtige meer waar je met een bootje op kunt.

Wat is jullie favoriete ontbijt spot in Valencia? En waarom?

Bar Jose Flor in Cabanyal. Dit is een typische Spaanse zaak waar veel Valencianen al met hun grootouders kwamen. Ze hebben er de perfecte ‘almuerzo’ (ochtendsnack) en niet te vergeten een heerlijke ‘cremaet’ (koffie met suiker, limoen, rum en kaneel).

Hoe ziet voor jullie de ideale vrije dag eruit?

Afhankelijk van het weer wat mountainbiken in de bergen, een gewone fietstocht, een dagje naar het strand of een museumbezoek in de stad. En dan s’middags een paella met een goed glas wijn erbij.

In het geval mensen erover denken om misschien in Valencia tijdelijk of voor langere tijd te gaan wonen, waar dienen ze rekening mee te houden?

Probeer zo snel mogelijk de taal onder de knie te krijgen. Dat maakt het leven hier een stuk makkelijker en leuker. Bovendien is het leven hier in alle opzichten wel helemaal anders dan in Nederland, dus een flexibele houding is aan te bevelen.

Wat zou er verbeterd kunnen worden in Valencia?

Dat er het hele jaar door chiringuitos (strandtentjes) met strandbedjes op het strand te vinden zijn. 

Dat klinkt voor ons natuurlijk ook ideaal. Gelukkig is het strand in het zomerseizoen vol met gezelligheid en chiringuitos met strandbedjes. In het winterseizoen is er meer ruimte om een wandeling te maken en lekker uit te waaien. Benieuwd naar meer mogelijkheden voor een winter in Valencia? Neem dan even een kijkje op de Winter in Valencia pagina van Verrassend Valencia.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.