Magisch Madrid

In 2013 werd Sprankelend Spanje uitgebreid met wel drie nieuwe stedenwebsites! Magisch Madrid was hier één van. De hoofdstad van Madrid heeft ontzettend veel te bieden: gastronomie, kunst, cultuur, natuur… Dit wil Magisch Madrid aan iedereen laten weten. Dit doen wij via de informatieve website en door middel van digitale routes.

Ontstaan Magisch Madrid

In 2009 werd de eerste stedenwebsite van Roos en Bas opgericht. Vier jaar later is dat aantal uitgebreid naar zes. In 2013 wordt namelijk Magisch Madrid gestart. Roos en Bas kwamen er na verschillende bezoeken aan Madrid achter dat deze stad veel meer is dan alleen ‘de hoofdstad’ van Spanje. Er is ontzettend veel cultuur in deze stad. Niet voor niets heeft Madrid een ‘gouden driehoek’, oftewel drie van de beste musea ter wereld. Daarnaast is de cultuur er weer heel anders dan in andere Spaanse steden. Ook de gastronomie. Bij Madrid denken velen aan het Prado museum, maar men weet niet dat er ook gastronomische markten zijn en dat ontzettend veel toprestaurants zich in Madrid bevinden.

Zoveel leuks

Roos en Bas wisten dat wel. Aan de hand van onder andere lokale, up to date Spaanse gidsjes, blogs van locals en Spaanse vrienden ontdekten zij gezellige wijkjes, goede restaurants en nog veel meer leuks dat zij met iedereen wilden delen. Vandaar het besluit om de stedenwebsite Magisch Madrid op te zetten.

Routes

Naast de website van Magisch Madrid met veel nuttige informatie, biedt de website ook routes aan. Dit zijn wandelroutes door verschillende Madrileense wijken. Aan de hand van deze digitale routes kunnen reizigers zelf de stad ontdekken. Bij deze routes worden veel handige en leuke tips meegegeven zodat een reiziger het beste uit zijn of haar reis kan halen.

Ontdek Madrid

Ons persoonlijke doel is om reizigers op een verrassende manier het bijzondere Madrid te laten zien, proeven, ruiken, ontdekken… kortom ervaren!

Wat doet Magisch Madrid?

Magisch Madrid zorgt voor een reisbeleving voor reizigers. Op een vernieuwende en verrassende manier bieden wij routes aan. Bij Magisch Madrid krijg je nét die extra reistip mee. Wij staan voor:
• Enthousiasme
• Persoonlijk
• Verrassen
• Beleven
• Ontdekken

Op dit moment zijn wij hard aan het werk om de laatste puntjes op de i te zetten van onze routes. Houd vooral Magisch Madrid in de gaten of de shop op deze website.

Over Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en met haar 3.3 miljoen inwoners de grootste stad van Spanje. Het is een veelzijdige stad. Je vindt er cultuur, gastronomie, sport en nog zo veel meer. Het is ook het politieke centrum van Spanje. En… het is er vaak druk! Het is een van de bestbezochte steden van Spanje.

Wat erg leuk is aan Madrid, is dat de wijken in de stad bijna allemaal een eigen sfeer hebben. Het is dus erg leuk om op een bepaald moment van de dag de ene wijk te bezoeken en daarna een andere wijk. Elke wijk heeft zo haar eigen highlights en om een eerste indruk te krijgen kan je hieronder wat meer lezen over verschillende highlights.

Highlights

Onderstaand vind je een aantal highlights in Madrid die je niet mag missen:

Palacio Real

In het centrum van Madrid vind je het Palacio Real, oftewel het Koninklijk Paleis. Het is het grootste koninklijk paleis van Europa en het is super indrukwekkend. Rondom het paleis zijn prachtige tuinen aangelegd. Het Palacio Real is zeker een bezienswaardigheid die je niet mag missen wanneer je in Madrid bent.

Gouden Driehoek

Er is zo veel kunst en cultuur te bewonderen in Madrid. De stad mag trots zijn op haar Gouden Driehoek, oftewel het Museo del Prado, het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en het Museo Thyssen-Bornemisza (die toevallig in een driehoek gelegen zijn). Een walhalla voor de kunstliefhebber.

Retiro park

Even ontsnappen aan het drukke Madrid? De stad heeft vele parken waar je lekker kan relaxen. Het Retiro park is daar de bekendste van. Veel plek om uit te rusten, een parkvijver waar je met bootjes kan varen en een heerlijke lokale en gezellige sfeer.

Gastronomie

Men denkt bij Madrid vaak aan kunst en voetbal. Er wordt niet snel aan de Madrileense keuken gedacht. Toch is de gastronomie van de stad bijzonder. Er zijn enkele gastronomische voedselmarkten in de stad te vinden en het aanbod van restaurantjes is er ontzettend groot. Vegetarisch, internationaal, traditioneel Spaans, noem het maar op. Je vindt sowieso waar je naar op zoek bent. Elke Spaanse stad heeft een eigen gastronomie. Aan de kust bestaat de keuken vaak uit Mediterrane gerechten en veel vis. De Madrileense keuken is iets anders. Een favoriet gerecht van veel Madrilenen is de ‘cocido madrileño’, een Madrileens stoofpotje.

Voetbal

Madrid heeft twee voetbalteams die het goed doen in La Primera División, de Copa del Rey en de Champions League. Dat zijn Real Madrid en Atlético Madrid. Veel mensen gaan naar Madrid op voetbaltrip. Je kunt bij beide clubs een stadiontour doen… en misschien wel een wedstrijdje meepikken?

… maar ook veel verrassingen!

Naast de bovenstaande highlights brengt Madrid ook veel verrassingen met zich mee. Onontdekte wijken, zoals Chueca met leuke winkeltjes en restaurantjes. Een gave bar op een hoog dakterras met een geweldig uitzicht. Een vintage marktje waar jij dé zonnebril vindt waar je al maanden naar zocht. Madrid blijft je verrassen. Om toch een beetje op de hoogte te blijven van de verrassingen, evenementen en leuke weetjes, kan je de facebook en twitter van Magisch Madrid volgen.