Bruisend Barcelona

Onontdekte wijkjes, een eigen cultuur en een enorm diverse gastronomie… Dat is Barcelona! Dat vonden Roos en Bas ook en zij besloten met Sprankelend Spanje uit te breiden in 2013. Dit was het begin van Bruisend Barcelona, een informatieve website met veel verrassende tips en het aanbieden van digitale routes.

Ontstaan Bruisend Barcelona

Roos en Bas emigreerden in 2008 naar Valencia, Spanje. Hier merkten zij dat er weinig goede up to date Nederlandstalige websites over de stad bestonden en dat de bestaande reisgidsen verouderde informatie aanboden. Hierop besloten zij een jaar later een eigen online reisgids te starten. Dit was het begin van VerrassendValencia.nl. Tijdens reisjes in Spanje kwamen de twee zo veel leuke steden tegen en eigenlijk liepen ze weer tegen hetzelfde probleem aan. Weinig leuke up to date informatie… Terwijl er zo veel leuks is, in bijvoorbeeld Barcelona! Daarom startten de twee in 2013 een nieuwe stedenwebsite. Zo werd Bruisend Barcelona in dat jaar opgericht. Een website met wel recente informatie en leuke en verrassende tips!

Routes

Vind je het leuk om zelf de stad te ontdekken? Dan zal je iets hebben aan de routes van Bruisend Barcelona! In de vorm van een digitale gids kun je op eigen tempo Barcelona buiten de gebaande paden betreden. Bruisend Barcelona biedt zowel wandel- als fietsroutes aan. Op je tablet, smartphone of e-reader kan je de routes overal mee naar toe nemen. Je kan natuurlijk ook de routes eerst uitprinten en dan meenemen.

Ontdek Barcelona

Het persoonlijke doel is om reizigers op een verrassende manier het bijzondere en bruisende Barcelona te laten zien, proeven, ruiken… kortom ervaren!

Wat doet Bruisend Barcelona?

Bruisend Barcelona zorgt voor een reisbeleving voor reizigers. Op een vernieuwende en verrassende manier bieden wij routes aan. Bij Bruisend Barcelona krijg je nét die extra reistip mee. Wij staan voor:
• Enthousiasme
• Persoonlijk
• Verrassen
• Beleven
• Ontdekken

Om alvast een idee te krijgen van ons aanbod kan je hier een kijkje nemen.

Over Barcelona

Barcelona is een stad in de regio Catalonië. In Barcelona wonen 1.6 miljoen mensen. In de hele agglomeratie wonen er zelfs ruim 5 miljoen! Het is daarmee de tweede grootste stad van Spanje. Catalonië komt de laatste jaren vaak in het nieuws, omdat zij zich wil afscheiden van Spanje. Catalonië kent namelijk een eigen cultuur en was lang geleden ook een eigen land. Deze cultuur zul je opsnuiven wanneer je in Barcelona bent. Er is ontzettend veel te doen in deze stad. Meer lees je hier over bij de highlights.

Highlights

Onderstaand vind je een aantal highlights in Barcelona die je niet mag missen:

De werken van Gaudí

Antoni Gaudí is de bekendste Catalaan uit de geschiedenis. De kunstenaar heeft veel grote werken achter zijn naam staan. Zijn bekendste werk is de Sagrada Familia. Andere bekende projecten van hem zijn Park Güell, Casa Mila en Casa Batllo. Een must-see wanneer je in Barcelona bent!

Montjuïc

Montjuïc is de berg waar Barcelona naast ligt. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad. Wanneer je bij Montjuïc bent, zijn er zo veel meer bezienswaardigheden die je kan bewonderen, zoals het Poble Espanyol (Spaans dorp in de vorm van een openluchtmuseum), de Magische Fontein en nog veel meer!

Strand

Barcelona ligt direct aan het strand. Er zijn hier veel leuke en goede restaurantjes en er zijn discotheken. Een groot gedeelte van het jaar is het warm genoeg om lekker aan het strand te liggen en er te zwemmen. In Barcelona kan je perfect een citytrip met een strandvakantie combineren.

Gastronomie

Barcelona is een echt gastronomisch pareltje. Elke regio in Spanje heeft wel haar specialiteiten. Zo ook Barcelona. Je kunt hier genieten van echt Spaanse tapas, maar ook van de Catalaanse hapjes, zoals de fuet. Er zijn veel gastronomische markten in Barcelona waar je je kan onderdompelen in de Catalaanse gastronomie.

Kunst en cultuur

Zoals je misschien weet, komt Antoni Gaudí uit Catalonië. Naast zijn kunstwerken, is er nog veel meer cultuur te snuiven in Barcelona. Je vindt onder andere ook een Picasso museum in Barcelona.

Voetbal

Ook velen gaan naar Barcelona voor een voetbaltrip. De voetbalclub van Barcelona is namelijk FC Barcelona, een club die hoog meedraait op nationaal en internationaal niveau. Voetbal leeft in de harten van de Catalanen en die weten dit goed over te brengen op anderen. Ook al houd je misschien niet van voetbal, je wordt wel in het FC Barcelona enthousiasme meegenomen!

… maar ook veel verrassingen!

Barcelona kent ook zo haar verrassingen. Zo zijn er bijvoorbeeld hele leuke wijken die je niet zo snel zal ontdekken bij jouw eerste bezoek aan Barcelona. Wandel bijvoorbeeld eens door ‘El Born’, je zal het geweldig vinden! Daarnaast is er zo veel meer te bekijken dan alleen de highlights. Dit kan je natuurlijk zelf ontdekken tijdens jouw trip in Barcelona, maar dus ook tijdens de routes van Bruisend Barcelona. Voor tips en verrassende weetjes kun je ook de <a “rel=”nofollow”” href=”https://www.facebook.com/BruisendBarcelona?fref=ts” target=”_blank”>facebook en <a “rel=”nofollow”” href=”https://twitter.com/bruisendbcn” target=”_blank”>twitter van Bruisend Barcelona in de gaten houden!