Top 5 ijssalons in Zaragoza

Zaragoza is een stad die nog niet zo bekend is bij de meeste mensen, maar er is in deze mooie stad veel verrassends te beleven. Je kunt hier heerlijk eten, shoppen, er zijn gezellige plaatselijke feesten en er is een groot aanbod van cuturele activiteiten. Om de dag compleet te maken of tussendoor iets lekker verfrissends te eten, is een ijsje altijd het goede antwoord. In Zaragoza zijn er gelukkig heel veel ijssalons te vinden. Onderstaand vind je onze Top 5!

1. Amorino

Stel je voor, je loopt een tentje binnen en je ziet gelijk een lange vitrine vol met heerlijk ijs, macarons, sorbets, taarten en wafels. Dan ben je dus beland in een food walhalla, voor de zoetekauwen onder ons! Maar waar het bij dit lekkere zaakje om draait, zijn toch wel de ijsjes. De ijsjes op de horentjes worden namelijk gepresenteerd als een roos, het ziet er uit als een prachtig kunstwerkje. Ook goed om te weten, is dat er in het ijs geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen zitten. Amorino is gevestigd over de hele wereld en er zijn zelfs twee vestigingen in Zaragoza! Zo’n ijsje dat lijkt op een kunstwerkje wil je gewoon een keer gezien en geproefd hebben, het is het zeker waard!

Locatie 1
Paseo Indepedencia 25
50001 Zaragoza
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 09.30 – 23.00 uur
Vrijdag: 09.30 – 00.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 00.00 uur
Zondag: 10.00 – 23.30 uur

Locatie 2
Avenida Carlos I, 44
50009 Zaragoza

Openingstijden
Zondag t/m donderdag: 09.00 – 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 09.00 – 23.00 uur

2. Helados Tortosa

Ook in deze ijssalon wil je een keer een ijsje hebben geproefd! Dit is het ijsje dat je niet wilt missen. De locals die hier komen, zijn altijd enthousiast over de ijsjes. Ze maken het ijsbolletje namelijk compleet met bijpassende garnering. Als je een bolletje roomijs bestelt, krijg je er bijvoorbeeld als topping nog karamelsaus en gekarameliseerde Castiliaanse pijnboompitjes bovenop. Hierdoor word je verrast bij de eerste hap en kom je zeker terug! Er is ook een groot aanbod voor mensen met voedselallergieën zoals coeliakie, diabetes en lactose intolerantie.

Locatie
Calle Don Jaime I, 35
50003 Zaragoza
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 12.00 – 21.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 12.00 – 23.00 uur
Zondag: 12.00 – 22.00 uur

3. Zanellato

Heb je net souvernirtjes gekocht in de bekendste winkelstraat van Zaragoza of heb je het mooie Plaza del Pilar bezocht… Dan ben je wel toe aan een lekker ijsje om de dag compleet te maken. Heladería Zanellato is gevestigd in de bekendste historische wijk op Calle Alfonso en je mag dit kleine, moderne en Italiaanse zaakje zeker niet overslaan. Zodra je binnenloopt, ga je meteen watertanden bij het zien van de mooie gepresenteerde ijsbakken. Het ijs is handgemaakt en de fruitsmaken zijn gemaakt zonder melk en bestaan uit vers fruit van de dag. Naast het heerlijke ijs wat in de ijsbakken ligt, zal je nog iets opvallen… de prachtige parfaits en zelfgemaakte magnums. Deze zijn moeilijk te weerstaan! En om het plaatje compleet te maken, verkopen ze bij Heladería Zanellato ook nog typisch Italiaanse lekkernijen zoals cakejes, koekjes en taarten.

Een leuke tip is om hier een ijsje te gaan eten als er plaatselijke feesten en optochten plaatsvinden in de stad. Deze optochten gaan namelijk vaak door Calle Alfonso, langs de ijssalon Heladería Zanellato. Het grootste evenement is Dia de Nuestra Señora del Pilar en wordt gevierd in de week van 12 oktober.

Locatie
Calle Alfonso I, 21
50003 Zaragoza
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 11.00 – 23.00 uur

4. Helados Italianos Fuoli

Deze ijssalon vind je door heel Zaragoza, ze hebben in totaal in Zaragoza zes ijszaken. Kijk op de website voor de andere locaties van de ijssalons. Ze maken in deze ijssalon op drie verschillende manieren hun ijs: industriële ijsjes, softijs of zelfgemaakt ijs. De industriële ijsjes worden gemaakt in grote installaties die staan in de ateliers van het bedrijf. De zelfgemaakte variant is iets duurder dan de andere opties in de winkel, maar dan heb je ook wel een heerlijk ijsje. Er is een groot aanbod aan smaken en uiteraard zijn de ijsbakken weer heel mooi gepresenteerd. Als je in Zaragoza op bezoek bent, is de kans dus groot dat je deze lekkere ijssalons tegenkomt!

Locatie
Calle Coso 60
5000 Zaragoza
Website

Openingstijden
Zondag t/m vrijdag: 11.00 – 23.00 uur
Zaterdag: 11.00 – 00.45 uur

5. Il Carrettino

Ben je op zoek naar een lekkere grote sorbet dan ben je bij Carrettino bij het goede adres! Ten eerste is het ijszaakje al niet te missen. De winkel is helemaal in het blauw aangekleed, blauwe muren, blauw zonnescherm en daarboven nog een blauw bord met ijsjes. Je hebt deze ijstent dus al van ver gespot! De sorbets zijn bij deze ijssalon populair, de sorbets worden zo gepresenteerd dat het lijkt op een klein feestje. Naast het grote aanbod van ijssmaken verkopen zij ook nog horchata’s, koude drankjes, vruchtensappen, wafels en taarten.

Locatie
Avenida Compromiso de Caspe 105
50002 Zaragoza
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 11.00 – 23.30 uur