Vegetarische restaurants in Zaragoza

Als je als vegetariër een tripje naar Zaragoza maakt, wil je natuurlijk ook lekker uit eten gaan. In de vijfde stad van Spanje zijn vele leuke vegetarische restaurantjes te vinden, die ook voor niet-vegetariërs de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je een overzicht van verschillende aanraders.

Restaurante Baobab

Aanbod

Bij Restaurante Baobab hebben ze per seizoen een andere kaart. Je vindt er salades, soepen, pasta’s en specialiteiten van het huis, vooral de toetjes zijn echte aanraders, een grappig voorbeeld is sopa de melon, wat meloensoep betekent. Ook hebben ze elke dag een daghap, waar je voor een voordelige prijs van kan genieten. Het vegetarische restaurant Baobab hecht veel waarde aan duurzaamheid en het gebruiken van biologische en lokale producten.

Sfeer

Het is een restaurant waar je in een rustige sfeer kunt eten. Het restaurant is vrij clean ingericht, maar met verrassende details. De borden zijn mooi opgemaakt zodat eten bij Baobab nóg geslaagder wordt.

Prijs
Een daghap heb je al voor € 8,30 of €13,30

Openingstijden
Lunch: ma t/m zo van 13:00 – 16:00
Diner: di t/m za van 21:00 – 23:30

Locatie
Calle del Arzobispo Apaolaza 10
50009 Zaragoza
Website

Birosta bar vegetariano

Aanbod

Als je komt eten bij het restaurant krijg je natuurlijke en biologische gerechten voorgeschoteld. Ook hier werken ze met een seizoensgebonden kaart. Voor zowel lunch als diner kun je hier terecht voor lekkere gerechten. Zo staan er op de kaart tapas, belegde broodje, pizza en verschillende losse gerechten, zoals Arroz Marino (Rijst van de zee) die helemaal vegan is.

Sfeer

Kunst staat centraal bij Birosta. Er wordt veel geëxposeerd door kunstenaars en het aanbod van kunst verandert regelmatig. Bij het restaurant hoort ook nog een klein biologisch winkeltje, waar je een aantal ingrediënten van de gerechten kunt kopen.

Prijs
Het duurste gerecht op de kaart is € 12,00, dus eten voor een schappelijke prijs is zeker mogelijk.

Openingstijden
Di t/m vrij menu van de dag vanaf 13:30, vanaf 21:00 à la carte.
Zaterdag en feestdagen aperitiefje vanaf 12.30, vanaf 13:30 à la carte en vanaf 21:00 weer à la carte.
Gesloten op zondag

Locatie
Barrio de la Magdalena
Calle de la Universidad 3
50001 Zaragoza
Website

El Plato Reberde

Aanbod

Het aanbod wisselt vrij vaak, er zijn altijd dagaanbiedingen. Ze gebruiken populaire ingrediënten als quinoa en pompoen. Voor mensen met glutenintolerantie zijn er glutenvrije opties, op deFacebook pagina van El Plato Reberde wordt bij elk gerecht aangegeven of het glutenvrij is of niet.

Sfeer

De sfeer in het restaurant is rustig en informeel. Er is een gezellige inrichting en het is een aangename plek om lekker te eten.

Prijs
Een gerecht is altijd rond de €7,00

Openingstijden
Ma t/m zo van 12:30 – 17:00 en van 20:30 – 00:00

Locatie
Calle de San Lorenzo 5
50001 Zaragoza
Website

Viva ZaTapa

Aanbod

Viva Zatapa is een veganistisch tapas restaurant. Vele traditionele Spaanse tapas zijn hier verkrijgbaar in de veganistische variant. Het aanbod is geen dag precies hetzelfde, maar je hebt hier bijvoorbeeld gerechten als: veganistische gazpacho, croquetas (lijken een beetje op de Nederlandse kroket, maar kunnen gevuld zijn met van alles) en empanadillas.

Sfeer

Ook de inrichting van dit tapastentje is typisch Spaans. Als je niet beter zou weten zou je denken dat je in een reguliere tapasbar staat. Als je binnenkomt, zul je meteen de vele tapas zien die gepresenteerd liggen op een glazen toonbank. Ook de flessen rode wijn ontbreken niet. Maar als je goed om je heen kijkt, zul je zien dat de Spaanse jamón(ham) mist.

Prijs
Zeer aantrekkelijke prijzen. Zo heb je op donderdag een tapa en drankje voor €2,00.

Openingstijden
Di t/m wo van 20:00 – 00:30
Do van 13:00 – 16.00 en 20:00 – 01:00
Vrij t/m za van 13:00 -16:00 en 20:00 – 02:00
Zo van 13:00 -16:00

Locatie
Calle de Don Teobaldo 2-4
50001 Zaragoza