Grandioos Granada

Na het succes van Verrassend Valencia besloot Sprankelend Spanje uit te breiden met twee nieuwe stedenwebsites in 2012. Een hiervan was Grandioos Granada. Naast de informatieve website biedt Grandioos Granada ook routes aan om de stad zelf, op eigen tempo, te ontdekken.

Ontstaan Grandioos Granada

In 2009 werd door Roos en Bas de website Verrassend Valencia opgestart nadat zij een jaar eerder naar Spanje emigreerden. Naast Valencia heeft Spanje nog zo veel meer te bieden. Elke regio heeft wel iets prachtigs. In 2012 pakten ze wederom de oude Volvo. Dit keer… op naar de regio Andalusië. In Zuid Spanje zijn ontzettend veel interessante plaatsjes. Hun oog viel op het historische Granada. Dit pareltje wilden Roos en Bas met iedereen delen. Na de zomer van dat jaar werd de website Grandioos Granada opgericht. Een website met up to date informatie met allerlei leuke tips.

Routes

Naast de informatie op de website biedt Grandioos Granada ook routes aan. Zo kan je als reiziger op eigen tempo de stad zelf ontdekken. Met behulp van jouw tablet, smartphone of e-reader neem je de routes overal mee naar toe (zonder internet te hoeven gebruiken). Natuurlijk kun je de routes ook uitprinten.

Ontdek Granada

De website Grandioos Granada is tegenwoordig de nummer 1 van de Nederlandstalige websites over Granada. Het persoonlijke doel is om reizigers op een verrassende manier het bijzondere en historische Granada te laten zien, proeven, ruiken… kortom ervaren!

Wat doet Grandioos Granada?

Grandioos Granada zorgt voor een reisbeleving voor reizigers. Op een vernieuwende en verrassende manier bieden wij routes aan. Bij Grandioos Granada krijg je nét die extra reistip mee. Wij staan voor:
• Enthousiasme
• Persoonlijk
• Verrassen
• Beleven
• Ontdekken

Om alvast een idee te krijgen van ons aanbod kan je hier een kijkje nemen.

Over Granada

Granada is een stad in het zuiden van Spanje. Naast een stad, is Granada ook een provincie. Granada behoort tot de regio Andalusië. In de stad wonen ruim 230.000 mensen, de gehele agglomeratie telt ruim 470.000 mensen. Na Sevilla, Málaga en Cordoba is Granada de vierdegrootste stad van de regio Andalusië. Andalusië bestaat weer uit acht provincies.

Lang geleden was Granada het Koninkrijk Granada. Uit deze periode en uit allerlei andere eeuwen zijn nog vele overblijfselen. Vandaar dat Granada vaak historisch genoemd wordt.

Highlights

Onderstaand vind je een aantal highlights in Granada die je niet mag missen:
– Het Alhambra
Het Alhambra is een groot paleizen- en fortencomplex. Het stamt uit de tijd van de Moren (een Arabisch volk uit Noord-Afrika). Rond deze tijd viel Granada namelijk onder Arabische handen. In de stad vind je nog ontzettend veel overblijfselen terug uit deze tijd. Het bijzondere complex bestaat uit verschillende paleizen, torens, zalen en patio’s. De vele details (zoals de patronen op de wanden) zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Het Alhambra staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is de populairste bezienswaardigheid in Granada.
– El Albaicín
El Albaicín is de oudste Arabische wijk van Granada. Je komt hier veel overblijfselen tegen uit de Arabische periode. Je vindt hier een paleis, pleinen (vanaf Plaza de San Nicolas heb je een geweldig uitzicht over de stad en het Alhambra) en kerken.
– Sierra Nevada
Granada ligt aan de bergketen Sierra Nevada. Hier is een nationaal park waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen en van de flora en fauna kan genieten. Hoger op de berg ligt het grootste gedeelte van het jaar sneeuw. Hier kan geskied en gesnowboard worden. De Sierra Nevada is ook populair onder wielrenners. Hier wordt vaak getraind voor grote rondes. Dit kan perfect gedaan worden op deze bergketen, want er is ontzettend veel hoogteverschil.
– Badhuizen
Tijdens de Arabische overheersing werden er vele badhuizen gebouwd. Toen de christenen de macht weer overnamen, werden helaas de badhuizen gesloopt. Gelukkig is er nog één Arabisch badhuis overgebleven die het bekijken de moeite zeker waard is!
– Gastronomie
Granada heeft een hele andere gastronomie dan andere delen van Spanje. Leuk is dat er hier twee culturen samenkomen. Zo heb je bijvoorbeeld in de ene wijk veel ’teterías’ zitten, de Arabische theehuizen, maar heb je een paar meter verderop vele tapasbarretjes. Wat kenmerkend is voor Granada, is dat je meestal bij een drankje gelijk al gratis een bordje tapas krijgt. Lekker!

… maar ook veel verrassingen!

Naast de highlights zijn er in Granada ook verrassingen. Deze kun je ontdekken tijdens jouw reis in de stad, maar ook in de Grandioos Granada routes. Je bent in Granada en opeens is er een evenement, een marktje etc. Dit verrassende is echt iets wat bij Spanje én bij Granada hoort. Wij willen de leukste tips en verrassende weetjes alvast met jou delen. Kijk daarvoor vooral op de <a “rel=”nofollow”” href=”https://www.facebook.com/pages/Grandioos-Granada/105078416313612?fref=ts” target=”_blank”>facebook en twitter van Grandioos Granada.