Restaurants in Murcia

Na een dag rondlopen in Murcia, kijkend naar alle mooie bezienswaardigheden zal je vast wel trek hebben gekregen. Er zijn veel restaurants in Murcia, dus moeilijk om te kiezen! Wij hebben voor jou een aantal restaurants in Murcia uitgezocht.

La Pequeña Taberna

La Pequeña Taberna is één van de restaurants in Murcia die bijna verplicht is om te bezoeken. De kwaliteit van het eten, de verscheidenheid van het menu, de uitstekende service en persoonlijke behandeling zorgen ervoor dat je verliefd wordt op dit restaurant.

La Pequeña Taberna is gevestigd is een gezellige buurt, waar het bijna overloopt van restaurants, terrasjes en barretjes. Het restaurant is te herkennen aan de verse groente die bij de ingang van het restaurant gepresenteerd staan. Je kunt er terecht voor een lekker stukje vlees, vis, tapas en heerlijke groente. Wel voor een wat hogere prijs dan de Spanjaarden gewend zijn, maar dat is zeker de moeite waard. Weet je niet wat je wilt bestellen? Vraag dan de vriendelijke ober om een aanbeveling en hij helpt je daar graag bij. Wat wij aanbevelen, zijn de ‘gamba rebozadas’ (gepaneerde garnalen) en de ‘pulpo’ (inktvis). En wat ook leuk is, is dat je na afloop een lekkere mini gin-tonic van het huis krijgt!

Al met al is La Pequeña Taberna ongetwijfeld één van de meest aanbevolen restaurants in de stad Murcia. Een tafeltje reserveren is ook zeker een aanrader. Het is een enorm populaire spot onder de locals en daarom altijd enorm druk, zeker in het weekend!

Locatie
Plaza San Juan 7
30003 Murcia
Website

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m zaterdag : 13.00 – 17.00 en 20.00 – 00.00 uur
Zondag: 13.00 – 17.00 uur

Restaurante El Churra

Typisch Spaans. Dat is het restaurant El Churra. Van simpele tapas, zoals de welbekende Murciaanse tapa ‘marineras’ (Russische salade met anchovis op een soepstengel) tot aan een lekker biefstukje. Je diner kun je combineren met één van de vele heerlijke wijnen die het restaurant aanbiedt. Met meer dan 250 verschillende merken heeft het restaurant zo’n 15.000 flessen wijn in hun wijnkelder staan! Restaurante El Churra is een bekende spot in Murcia en bestaat al vanaf 1955. Voor degenen die van een diner in de buitenlucht willen genieten, is dat ook mogelijk. Restaurante El Churra heeft een heerlijk terras, waar plek is voor zo’n veertig personen. Dit terras is gedurende het hele jaar open!

Locatie
Calle Obispo Sancho Dávilla 13
30007 Murcia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 13.00 – 00.00 uur
Zondag: 13.00 – 17.00 uur

El Pasaje de Zabalburu

Ben je in voor een wat luxer tapastentje? Ga dan naar El Pasaje de Zabalburu. ‘La Barra de moda’ (de trendy bar) wordt het ook wel genoemd. De tapas worden hier namelijk prachtig geserveerd op zwarte leisteen borden. Bestel bijvoorbeeld ‘pelocho’. Dit zijn heerlijke gepaneerde kroketjes gevuld met de welbekende Spaanse ham ‘jamón ibérico’. Of geniet van artisjok gevuld met eend en een heerlijke crémesaus en sluit af met een ‘postre variado’. Je krijgt een dessert bestaande uit verschillende gerechtjes van de dessertkaart omringd met fruit. Wat ook leuk is, is dat er in de zomermaanden in het plaatsje San Pedro een ‘foodtruck’ staat van El Pasaje.

Locatie
Plaza San Pedro 3
30004 Murcia
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 12.00 – 17.00 en 20.00 – 00.00 uur
Vrijdag t/m zondag: 12.00 – 17.00 en 20.30 – 00.00 uur

Madre de Dios

Een iets wat simpelere, maar zeker lekkere en betaalbaar restaurant is Madre de Dios. Ook weer zo’n welbekende in Murcia. Madre de Dios is een klassieke ontmoetingsplaats voor vrienden en familie en ook verjaardagen worden hier veel gevierd, vanwege de taart die ze op een speciale manier voor je klaarmaken. Het restaurant heeft twee vestigingen in Murcia. Eentje midden in het centrum, vlakbij de universiteit van Murcia en eentje bij Plaza de las Flores. De menukaart van Madre de Dios is erg uitgebreid. Er zijn salades, tapas en broodjes. De specialiteit van het restaurant is de patatas bravas met ham (jamón serrano) en ei. Als je van geitenkaas houdt, dan is de geitenkaas met gekonfijte tomaateen aanrader. Een perfecte combinatie! Verder zijn ook de auberginekroketjes erg lekker.

Locatie
Plaza de las Flores
Calle Gavacha 4
30004 Murcia

Centrum
Calle Vara de Rey 11
30001 Murcia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.30 – 16.30 en 20.30 – 00.00 uur
Dinsdag: gesloten