Discotheken Salamanca

Salamanca, de stad in het westen van Spanje waarvan de bevolking voor een derde bestaat uit Spaanse en buitenlandse studenten. Hierdoor is er een bruisend nachtleven in de stad. Behalve genieten van de mooie cultuur, kun je in Salamanca dus ook heel goed terecht voor een feestje. Kortom, dit is een perfecte stad om van alles wat mee te krijgen en genoeg redenen voor een citytrip. Plaza Mayor is dé ontmoetingsplek van de stad en de discotheken en barretjes liggen dan ook vlakbij en om dit plein.

Camelot

We beginnen gelijk met de meest bekende discotheek van Salamanca: Camelot. Dit komt misschien wel door het bijzondere uiterlijk van deze discotheek. Camelot is namelijk een oud klooster en dit is zowel van buiten als binnen goed te zien. Vandaar ook de naam Camelot, omdat de discotheek een middeleeuwse sfeer heeft. Deze discotheek is vooral populair bij de studenten. Op maandag worden er altijd beerpongwedstrijden georganiseerd (houd daarvoor de Facebook pagina van Camelot in de gaten). En elke dag is de discotheek geopend van 23:00 tot midden in de nacht, maar donderdag is de populairste dag onder de studenten. Ook worden hier veel concerten gehouden, deze worden op de site aangegeven.

Locatie
Calle Bordadores 3
37002 Salamanca
Website

Openingstijden

Zo t/m woe van 23:00-04:30
Do van 23:00-05:30
Vrij – Za van 23:00-06:00

La chupeteria

Dit is geen grote discotheek, maar in dezelfde straat als Camelot vind je de shotjesbar: La Chupeteria. De shotjes zijn hier maar €1 en hier komen veel studenten heen voordat ze naar de andere barretjes en discotheken gaan. Een aanrader is het shotje van het huis, hier zit namelijk slagroom en chocola bovenop het shotje!

Locatie
Plaza de Monterrey 5
37002 Salamanca
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 22:00-04:30

De Gatsby

Ook dit is weer een populaire club. Er wordt hier Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek gedraaid en ook niet onbelangrijk: de alcohol is er niet al te prijzig. Veel studenten komen ook hier heen, omdat het naast het Plaza Mayor ligt, waar veel studenten met elkaar afspreken. Je kunt er voor kiezen om de dansvloer op te gaan, maar je hebt ook een wat rustiger gedeelte aan de bar. Deze discotheek is vooral bij de internationale en Spaanse studenten populair. In de club vind je ouderwetse objecten en landbouwwerktuigen wat het tot een eclectische sfeer maakt.

Locatie
Calle Bordadores 16
37002 Salamanca
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 15:00-05:00

The Irish Theatre

Bij een theater denk je waarschijnlijk niet gelijk aan een grote discotheek waar je helemaal los kunt gaan, maar bij The Irish Theatre is dit een ander geval. Je kunt bij het theater inderdaad terecht om rustig te genieten een koffie of een smoothie, maar het theater organiseert ook concerten en grote (Erasmus) feesten! Dit theater staat bekend om zijn internationale festivals. Elke dinsdag wordt er een Erasmus feest georganiseerd en elk feest staat in het teken van een bepaald land. Je hebt dus bijvoorbeeld een Spaans en Latin feest of een Mexicaans feest. Ben je de dag erna wel in voor nog een feestje en wil je lekker meezingen? Ga dan naar de karaoke avond die elke woensdag wordt georganiseerd. En om de week goed af te sluiten wordt er elke donderdag een urban night georganiseerd.

Locatie
Calle Antigua 11
37002 Salamanca
Website

Openingstijden
Zo-woe van 12:00-03:00
Do van 12:00-4:00
Vrij-Za van 12:00-04:30

Cum laude

Ben je fan van het ontmoetingsplein Plaza Mayor? Neem dan een kijkje bij de club Cum Laude. De dansvloer is namelijk een mini replica van het welbekende plein. Je kan deze uitgaansgelegenheid wel een club noemen, want het is groter dan de andere barretjes in Salamanca. De benedenverdieping van de club bestaat uit twee barretjes en een dansvloer en boven vind je een galerij. Ook organiseert Cum Laude thema avonden, zoals een Ladies night of Cabaret avonden.

Locatie
Calle del Prior 7
37002 Salamanca,
Website

Openingstijden
do t/m zo van 16:00-06:00

Tip
– Houd er rekening mee dat uitgaan in Spanje een stuk later begint dan dat je misschien gewend bent. Barretjes en kroegjes zullen al eerder gevuld zijn, maar de echte discotheken worden rond een uurtje of 2/3 wat voller.