Verrassend Valencia

De eerste stedenwebsite die door Sprankelend Spanje is gestart, is Verrassend Valencia. Inmiddels is dit de grootste website met het breedste assortiment: van tours, tot routes tot workshops.

Ontstaan Verrassend Valencia

In 2008 vertrokken Roos en Bas in een volgepakte, oude Volvo naar Valencia, Spanje. Op naar het avontuur… Ze werden meteen verliefd op de sinaasappelstad. De mensen, het klimaat, de gastronomie… Na een tijdje merkte het koppel dat er weinig up to date informatie over de stad was én dat er nog geen goede Nederlandstalige website over Valencia bestond. Bas en Roos wilden graag hun tips en de lokale tips met iedereen delen om zo het beste uit je reis naar Valencia eruit te halen. Zo ontstond Verrassend Valencia in 2009. Een website met up to date informatie en allerlei leuke tips. Er werd gestart met tapastours. Met Roos of Bas door Valencia en de lekkerste tapas proeven, het echte Spaanse leventje ontdekken én weggaan met leuke lokale tips. In 2011 werd Roos officieel gids in de Comunidad Valenciana. Door het daverende succes van de tapastour besloten zij en Bas uit te breiden met workshops, tours en activiteiten in en rondom Valencia.

In de jaren erop groeide Verrassend Valencia uit tot de nummer 1 Nederlandstalige website over Valencia. Het persoonlijk doel is reizigers op een verrassende manier het veelzijdige authentieke Valencia laten zien, proeven, ruiken….. kortom ervaren!

Wat doet Verrassend Valencia?

Verrassend Valencia zorgt voor een reisbeleving voor reizigers van overal ter wereld. Op een vernieuwende en verrassende manier bieden wij tours en routes aan, maar verzorgen we ook geheel verzorgde reizen/evenementen/workshops.

Bij Verrassend Valencia krijg je nét die extra reistip mee en is die tip persoonlijk op jou afgestemd. Je gaat niet in een massale groep achter een vlaggetje lopen waarbij de informatie aan je voorbij gaat. De tours bij Verrassend Valencia zijn persoonlijk, leuk én verrassend! Verrassend Valencia staat voor:

Waar staat Verrassend Valencia voor?

• Enthousiasme
• Spontaniteit
• Persoonlijk
• Energiek
• Gastvrij

Om alvast een idee te krijgen van ons aanbod kan je hier een kijkje nemen.

Een greep uit het aanbod:
– Privé tour
– Stadswandeling
– Tapastour
– Mercado Central proeverij
– Flamenco workshop
– Fallas rondleiding
– Valencia E-book (PDF)
– Wandelroute Centrum (PDF)

Wij verzorgen ook groeps- & personeelsreizen. Vertel ons je wensen en Verrassend Valencia maakt een verrassend programma op maat voor jullie.

Over Valencia

Valencia is een stad in het zuidoosten van Spanje. Het is het de derdegrootste stad (bijna 800.000 inwoners, 1.8 miljoen in de hele agglomeratie) na Madrid en Barcelona. Valencia is ook een provincie, van de Comunidad Valenciana (regio Valencia). De andere twee provincies zijn Alicante en Castellón. De drie provincies samen bestaan uit allerlei leuke grote en kleine dorpjes. De stad Valencia is hier de grootste en meest veelzijdige van.

Highlights

Er is een aantal spots in Valencia die de meeste reizigers niet willen missen. Dit zijn vaak wel de meest toeristische spots. Desalniettemin zijn deze wel het bekijken waard. Een aantal voorbeelden van de highlights:

Ciudad de las Artes y las Ciencias (de Stad van Kunst en Wetenschap)

Een stad in een stad… Zes gebouwen (vijf hiervan ontworpen door de Valenciaanse Santiago Calatrava) waar je kunst, wetenschap en architectuur vindt. Elk gebouw heeft haar eigen kenmerken en doel. Zo is er bijvoorbeeld een wetenschapsmuseum, een nachtclub en een operagebouw.

Turia park

De groene zone van Valencia. Voorheen was dit de Turia rivier, maar door vele overstromingen werd er besloten een park van te maken. Lekker relaxen, de kids laten spelen of gewoon een wandeling. Het Turia park is er perfect voor.

Historisch centrum

Het historisch centrum van Valencia heeft je ontzettend veel te bieden: gezellige pleintjes, historische prachtstukken (de Kathedraal, La Lonja (op de UNESCO Werelderfgoedlijst)), leuke barretjes en winkeltjes.

Strand

Valencia is zo veelzijdig. Je kunt er heen gaan voor een citytrip, maar ook voor een strandvakantie. Valencia heeft een lang en breed strand, watersport en een heel erg fijn klimaat met zo’n 300 dagen zon per jaar.

Gastronomisch

Authentieke restaurantjes waar je voor een échte Valenciaanse paella terecht kan. Van Michelin sterren restaurant tot knusse tapasbarretjes en enorm populaire culinaire belevingen tussen de locals.

Voetbal

Valencia heeft twee voetbalteams die meedraaien in La Primera División (La Liga). Dat zijn FC Valencia en Levante UD. Een stadiontour, een wedstrijdje meepikken? Het kan allemaal in Valencia.

… maar ook veel verrassingen!

Natuurlijk heeft Valencia ook zo haar verrassingen. Onontdekte wijken (bijvoorbeeld Ruzafa), goed bewaarde geheimen, minder bekende bezienswaardigheden, tips van de locals en restaurantjes en cafeetjes waar de Valenciaan graag naar toe gaat. Dit is wat Verrassend Valencia graag wil benadrukken. Valencia is zo verrassend! Het is veelzijdig, maar ook weer ‘klein’ en persoonlijk. Op maandag loop je op de Gran Vía en op dinsdag is er een nieuwe bar geopend. Uit het niks vindt er een evenement plaats en wij delen de leukste tips graag met jou. Kijk vooral op de <a “rel=”nofollow”” href=”http://facebook.com/verrassendvalencia” target=”_blank”>facebook en <a “rel=”nofollow”href=”http://twitter.com/verrassendvlc”” target=”_blank”>twitter van Verrassend Valencia om daarvan op hoogte te blijven.