Memorabel Mallorca

Na vele mooie steden te hebben bezocht in Sprankelend Spanje ontdekten Bas en Roos het magische van de Balearen. Een van die eilanden is Mallorca. Op de website Memorabel Mallorca kom je meer over dit mooie eiland te weten maar ook voor verrassende weetjes en leuke hotspots kan je op deze website terecht…

Ontstaan van Memorabel Mallorca

Spanje heeft prachtige steden, maar de Balearen mogen natuurlijk ook niet vergeten worden. Bas & Roos (de oprichters van Sprankelend Spanje) hebben in 2015 een bezoek gebracht aan Mallorca en werden gelijk verliefd op het beeldschone eiland. Mallorca is zoveel meer dan alleen een party eiland! Er zijn tropische stranden te vinden en je hebt de pittoreske dorpjes en steden waar je heerlijk cultuur kunt snuiven. Wat je zeker niet mag vergeten is de oogverblindende natuur die Mallorca te bieden heeft. Voor de sportievelingen onder ons, je kan geweldig hiken naar verschillende uitkijkpunten en genieten van het spectaculaire panoramische uitzicht. Kortom een prachtig Spaans eiland wat enorm de moeite waard is om te bezoeken en beter te leren kennen.

Ontdek

Het doel van de site is om je te verrassen met leuke tips, gave hotstpots en bijzondere belevingen, waardoor je Mallorca misschien niet meer zal vergeten. Ook vinden wij het belangrijk dat reizigers niet alleen de bekende highlights bezoeken, maar juist ook de onontdekte plekken en spots tussen de locals vinden. Hierdoor willen wij Mallorca op een andere, memorabele, manier laten zien.

Wat doet Memorabel Mallorca?

Memorabel Mallorca wil jou de exclusiefste, mooiste en geweldigste plekken van Mallorca laten zien! Wij willen jou de plekken laten zien waar de locals zich bevinden. Deze unieke, bijzondere en lekkere spots vinden wij door zelf het eiland regelmatig te bezoeken, leuke blogs van locals in de gaten te houden en via de contacten met de bewoners.

Over Memorabel Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen met een inwonersaantal rond de 858.000. De meeste inwoners wonen in de hoofdstad Palma, wat ook de hoofdstad is van de Balearen. Geniet van de natuur, cultuur, sportieve activiteiten, gastronomische diversiteit en wat natuurlijk niet vergeten mag worden zijn de beeldschone stranden.

Highlights van Mallorca

Kathedraal de la Seu

Dit pronkstuk is niet te missen als je door Palma loopt. Doordat de bouw 500 jaar duurde, zie je heel goed de verschillende bouwstijlen. De architect die als laatste gewerkt heeft aan de bouw van de kathedraal is Antoni Gaudí. Het is zeker een aanrader om de kathedraal te bezoeken en te zien wat voor bijzonders er te beleven is.

De stranden

Naast alle bekende stranden die Mallorca heeft, zijn er nog genoeg onbekende baaitjes. Hier heb je het echte heldere azuurblauwe water, waardoor het net lijkt of je helemaal niet meer in Europa bent. Op de verborgen stranden kan je genieten van de rust en de mooie natuur die om de stranden heen te vinden zijn.

Met de trein naar Sóller

Vanuit Palma kan je met de trein of de tram naar de bohemische stad Sóller. Deze treinreis duurt ongeveer anderhalf uur. In die anderhalf uur dat je in de trein zit, heb je uitzicht over de enorme bergen en natuur van Mallorca. Wanneer je aankomt in Soller kan je hier ronddwalen door de stad en genieten van de kunstzinnigheid die de stad te bieden heeft. Zo’n geweldige dag sluit je natuurlijk af met een echt Mallorcaans hapje en drankje.

Castillo Bellver

Net buiten Palma ligt het prachtige kasteel Bellver. Het kasteel is bekend vanwege zijn drie grote torens en de grote binnenplaats. De torens kan je beklimmen en je hebt uitzicht over Palma de Mallorca.

Dorpjes op Mallorca

Naast de grote steden die Mallorca heeft, zijn er ook heel veel sprookjesachtige dorpen te vinden. Ga bijvoorbeeld naar Valdemossa en zie daar het dorpje dat midden tussen de bergen ligt en zo zijn er nog veel meer beeldschone dorpen.

Nog veel meer…

Naast al deze hotspots is er natuurlijk nog veel meer te beleven op Mallorca. Op de site van Memorabel Mallorca zijn er regelmatig updates te vinden van de nieuwste en meest populaire spots onder de locals en via facebook en twitter word je van verrassende tips op de hoogte gehouden!