Tenerife

Wist je dat Tenerife verrassend veel te bieden heeft? Je kunt op dit Canarische eiland onder andere goed surfen en tot rust komen doe je in de ruige (vulkanische) natuur. Tenerife ligt op maar zo’n 200 kilometer van Marrokko en heeft daarom gedurende het hele jaar een heel aangenaam temperatuurtje (het kan tijdens de winter makkelijk 22 graden worden!). Ideaal als je het gure herfst en winterweer wilt ontvluchten.Vanuit Nederland ben je al binnen 4,5 uur in dit paradijsje.

Bijzondere historische feitjes

• De Griekse Filosoof Plato dacht dat de Canarische Eilanden deel uitmaakten van het verdwenen rijk Atlantis (de stad onder water).
• De eerste inwoners van Tenerife waren de Guanchen en ze leefden bijna allemaal in grotten toen de Spanjaarden het eiland in 1496 veroverden.
• Tenerife was het laatse eiland dat veroverd werd door de Spanjaarden.
• Er zijn nog veel straten met Vlaamse namen, omdat de Vlamingen de suikerplantages oprichtten.
• Er is altijd veel rivaliteit geweest tussen Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria over wie zich de hoofdstad van de Canarische Eilanden mocht noemen. Door deze discussie werden de Canarische Eilanden in 1927 opgedeeld in twee provincies en nu zijn beide steden hoofdstad van de Canarische Eilanden.

Doen!

Bezoek de vulkaan El Teide

Wil je je even “on top of the world” voelen? Bezoek dan El Teide, het hoogste punt van Spanje. Het is een vulkaan, maar niet echt actief meer (de laatste uitbarsting was in 1909). Je kunt met de auto naar boven en genieten van verschillende uitzichtpunten, maar bijvoorbeeld ook met de kabelbaan of wandelend, maar dan heb je wel een vergunning nodig die je hier kunt aanvragen. Wandelen kan sowieso heel goed op Tenerife. Wandel bijvoorbeeld vanaf het dorp Masca (in de bergen) door een kloof naar de zee.

Dolfijnen en walvissen spotten

Vanaf Tenerife vertrekken verschillende bootjes waarmee je allemaal soorten dolfijnen en walvissen kunt spotten. Je ziet ze in hun natuurlijke omgeving en dat is echt een fantastische ervaring om eens mee te maken.

Waterpret

Het meest bekende waterpark van Spanje vind je in Tenerife: Siam Park! Geniet een hele dag van alle verschillende glijbanen en andere wateractiviteiten. Andrenalinekick gegarandeerd bij de Tower of Power of relax bij de Floating Market. Zorg dat je de rij bij inkomst over kunt slaan, en koop je tickets voor het Siam Park hier!

Windsurfen!

Tenerife staat bekend om de goede surfspots, geschikt voor de ervaren surfer, maar ook als je het nog wilt leren,is Tenerife de juiste bestemming. Er zijn genoeg surfscholen die cursussen aanbieden! El Médano is misschien wel de meest bekende surfplaats van Tenerife, want er wordt jaarlijks een onderdeel van het wereldkampioenschap windsurfen gehouden.

Slaap lekker!

Tenerife heeft veel verrassende overnachtingsmogelijkheden. Hieronder zijn een aantal accommodatieopties die je verblijf op Tenerife erg aangenaam maken.

Luxe hotels

Wil je je wanen in ultieme luxe? Op Tenerife zijn een aantal hele fijne hotels waar dit zeker mogelijk is. Op deze pagina vind je een top 5 van relaxte luxe hotels.

Fijne villa’s

Een romatische reis met zijn tweeën of op vakantie met een grote groep? Bekijk hier fijne villa’s op Tenerife.

Zien!

Auditorio de Tenerife

Het Auditorio de Tenerife is een cool futuristisch gebouw dat zeker tot de highlights van Tenerife kan worden bestempeld. Het is een operagebouw waar verschillende voorstellingen gehouden worden en het is het symbool van Santa Cruz de Tenerife. Leuk om te weten, het auditorio de Tenerife is door de Valenciaanse architect, ingenieur en kunstenaar Santiago Calatrava ontworpen.

Piramides van Güímar

Piramides, ja je leest het goed! Het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe deze piramides ontstaan zijn, maar in het bijbehorende museum kun je daar meer over leren! Bij de piramides is ook nog een tuin aanwezig van rond de 20.000 m2. Je vindt er veel plantensoorten die alleen maar op de Canarische Eilanden voorkomen.

Spectaculaire lavastranden

Tenerife heeft door de vulkanische activiteit een aantal stranden met zwart lavazand! Dit geeft de stranden een spectaculair uiterlijk en het is dan ook echt de moeite waard om een dagje naar zo’n strand te gaan, El Socorro is bijvoorbeeld een goede optie.

Handy!

• Heb je zin om te gaan eilandhoppen tussen de Canarische Eilanden? Dit is zeker mogelijk! Er gaan vluchten tussen de eilanden en ook gaan er veerboten. Voor €28,00 vlieg je bijvoorbeeld al naar Gran Canaria.
• Carnaval is een belangrijke gebeurtenis op Tenerife, dus mocht je rond februari op Tenerife zijn, geniet dan zeker van alle kleurrijke pracht en praal! In 2020 vindt carnaval plaats tussen 24 januari en 1 maart.