Vegetarische restaurants in Córdoba

In Córdoba vind je eindeloos veel restaurants, maar wat als je vegetarisch wilt eten? Vegetarische restaurants zijn niet altijd even makkelijk te vinden, daarom vind je hier een aantal vegetarische restaurants die wij voor jou hebben uitgezocht!

Restaurante Amaltea

Restaurante Almatea is een kleurrijk restaurant dat aan de Guadalquivir rivier ligt en waar een gezellige sfeer hangt. Het restaurant is geschikt voor zowel vleeseters als vegetariërs. Restaurante Almatea heeft namelijk een speciale menukaart voor vegetariërs. De gegrilde asperges zijn een aanrader, maar je kunt ook gaan voor een lekkere salade of couscous met tomaat en andere groenten. Of wat dacht je van de vegetarische lasagne met verse groenten? Ook serveren ze regionale en biologische wijn. En niet geheel onbelangrijk; er zijn vegetarische desserts! Kortom, een goed restaurant met veel vegetarische opties om je buik mee vol te krijgen.

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 13.00-16.00 uur en 20.00-23.00 uur
Zondag: 13.00-16.00 uur

Locatie
Ronda de Isasa 10
14003 Córdoba
Website

Taberna Salinas

Tarberna Salinas bestaat sinds 1879 en zorgt er al deze jaren voor dat de beste ingrediënten met elkaar gecombineerd worden, waar verrukkelijke culinaire gerechten uit ontstaan. Ze hebben geen speciaal menu voor vegetariërs, maar op de gewone menukaart staan veel vegetarische opties. Specialiteiten van Taberna Salinas zijn de spinazie met kikkererwten en de gegrilde champignons. Het doel is om de gast thuis te laten voelen. De inrichting van dit restaurant zorgt daar zeker weten voor. Er zijn verschillende ruimtes en je vindt in het hele restaurant historische voorwerpen terug. Het creeërt een fijne, knusse sfeer waar je heerlijk kunt genieten van je diner. Leuk weetje: op de website staan een paar recepten die je kunt maken (niet allemaal vegetarisch)!

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 12.30-16.00 uur en 20.00-23.30 uur
Zondag: gesloten

Locatie
Calle Tundidores 3
14002 Córdoba
Website

Bodegas Mezquita

Bij Bodegas Mazquita staat passie centraal. Passie voor de gasten, de ingrediënten en het eten. De gerechten die geserveerd worden, zijn het bewijs dat ze in dit restaurant liefde hebben voor kwaliteit. Er zijn meerdere locaties, één in de Joodse wijk van Córdoba met uitzicht op de Mezquita kathedraal en één bij de Guadalquiver rivier. Beide restaurants werken met dezelfde menukaart. Op de kaart staan typische streekgerechten, zoals salmorejo en gazpacho. In de gerechten komen de Joodse, Christelijke en Arabische culturen terug. Córdoba staat bekend om deze drie geloofsstromingen, omdat deze in de geschiedenis een grote rol hebben gespeeld en vandaag de dag nog steeds terug te zien zijn in de stad. Alle gerechten zijn bereid met lokale producten en zijn zowel vegetarisch als niet-vegetarisch. Ook zijn er dagmenu’s voor €14,95 bestaande uit drie gangen.

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 12.30-0.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 12.30-1.00 uur
Zondag: 12.30-0.00 uur

Locatie
– Bij de Mezquita kathedraal:
Calle Céspedes 12
14003 Córdoba
– Bij de Guadalquiverrivier:
Ronda de Isasa 10
14003 Córdoba
Website

Casa Mazal

De keuken van Casa Mazal is Joods, Spaans, Arabisch en Andalusisch. De gerechten die geserveerd worden, zijn dus typisch, traditioneel en culinair. Het restaurant is gevestigd in een oud Joods huis en de naam ‘Casa Mazal’ betekent letterlijk vertaald ‘Huis van Fortuin’. Naast binnenplek is er ook een mooie patio, waar iedere dag live-muziek wordt gespeeld. Op de menukaart staan veel vegetarische gerechten, zoals carpaccio van sinaasappel of tomaat en variaties van salmorejo (een koude soep). De gerechten zijn allemaal kosjer (bereid volgens de Joodse religie) en dus afkomstig van planten of volgens het Joodse geloof geoorloofde dieren. Casa Mazal is een leuk cultureel restaurant en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 12.30-16.00 uur en 18.30-23.30 uur

Locatie
Calle Tomás Conde 3
14004 Córdoba
Website