In gesprek met Ellen, Sprankelend Spanje’s marketing en communicatie manager

Graag stellen we je voor aan Ellen, onze enthousiaste manager marketing en communicatie. Van het beantwoorden van al je (mail)vragen over Valencia en andere Spaanse steden tot het in de puntjes organiseren van de allertofste activiteiten, Ellen doet het allemaal! Wil je meer weten over Ellen en hoe zij in Valencia is terechtgekomen? Lees dan snel verder!

Kun je ons kort iets over jezelf vertellen. Wanneer/hoe ben je in Valencia terechtgekomen? En waarom heb je voor deze stad gekozen?

Ik ben Ellen, opgegroeid op een aardbeienboerderij in Rijsbergen en daarna heb ik op verschillende plekken in Nederland gewoond. Het idee om naar Spanje te verhuizen ontstond toen ik tijdens mijn studie een half jaar in Madrid woonde. In de zomer van 2021 werden deze plannen concreter. Ik dacht eigenlijk dat het Barcelona zou worden, omdat daar iets meer banen zijn als je (nog geen) Spaans spreekt. Maar toen vond ik een baan bij Verrassend Valencia en ben ik in september 2021 verhuisd! 

Hoe ziet een typische dag op het kantoor van Sprankelend Spanje voor jou eruit?

Ik woon dichtbij kantoor, dus ‘s ochtends wandel ik naar kantoor en drink ik daar mijn eerste koffie van de dag. Even bijkletsen met mijn collega’s en dan aan de slag. Mijn dag bestaat uit aanvragen voor grote groepen behandelen, waarbij ik soms één activiteit organiseer, maar soms ook mee mag denken over bijzondere diners, feestlocaties en activiteiten voor een heel weekend. Daarnaast werken we aan verschillende projecten. Momenteel zijn we bezig met een nieuwe website voor Verrassend Valencia, die wordt heel mooi!! 

Wat is het leukste of spannendste project waaraan je tot nu toe aan hebt gewerkt bij Sprankelend Spanje?

Mijn leukste project tot nu toe vond ik het organiseren van een heel weekend voor een groep van 80 mannen. Van een paella workshop, busvervoer, fietstour tot een diner en feest in het Umbracle! Ik ben ruim een jaar in gesprek geweest met de organisatie van de groep en was er uiteindelijk ook bijna het hele weekend bij. Superleuk om je plannen tot uitvoering te zien komen en hoe enthousiast zo’n groep erop reageert! 

Hoe ziet jouw ideale vrije dag (in Valencia) eruit?

Op mijn ideale vrije dag slaap ik een beetje uit, ga ik sporten en dan een ‘almuerzo’ eten. Almuerzo is typisch Valenciaans en is een soort brunch met een goed gevulde baguette en een glas alcohol. Een hele lekkere almuerzo in Valencia vind je bij Celler l’Aldeana 1927 in de wijk Cabanyal. Daarna ga ik naar het strand, lees ik daar een boek en eindig ik bij een chiringuito (strandtentje) om een ‘tinto de verano’ te drinken. Als ik met iemand ben, spelen we waarschijnlijk ook nog een spelletje, want ik ben dol op spelletjes (als ik win haha)! 

Als je je favoriete plekken in Valencia zou delen, welk restaurant (of koffietentje, barretje, chiringuito, etc.) zou je dan aanbevelen en waarom?

Voor een goede koffie met wat lekkers zou ik naar Blackbird in de wijk Ruzafa gaan. Voor een goede lunch zou ik naar Café Madrigal gaan en voor het diner naar Mestiza. Dit zijn twee vegetarische restaurants. Voor een borrel zou ik in de zomer naar Chiringuito El Ocho gaan en in de winter naar Fabrica de Hielo. Bij beiden is vaak live muziek!

Is er een specifiek Valenciaans gerecht, product of aspect van de lokale cultuur dat je echt bewonderd of liefhebt? Wat maakt het zo bijzonder voor jou?

Wat ik superleuk vind aan de Valenciaanse cultuur zijn de eindeloze lunches. In het weekend beginnen die dan bijvoorbeeld om 14:00 uur en kunnen ze wel doorgaan tot 22:00 uur. Doordeweeks is dat meestal niet zo, maar nemen de Valencianen hier ook echt hun tijd voor. De lunch is dan ook de belangrijkste maaltijd van de dag. 

We hebben het nu even over Valencia gehad, maar Spanje bestaat natuurlijk niet alleen uit deze stad. Dus, voor Nederlanders die op vakantie gaan naar Spanje, wat zou je aanraden als absolute must-see bestemming of must-do ervaring?

Oei, moeilijk! Mijn antwoord hierop was altijd Granada, omdat ik dat een supermooie en relaxte stad vind. Maar afgelopen zomer ben ik op vakantie geweest in de provincie Galicië in Noord Spanje en die is ook in mijn favorietenlijstje terechtgekomen. Het is daar echt supermooi, rustig en het eten is heerlijk! 

In het geval mensen erover denken om misschien in Valencia (of ergens anders in Spanje) tijdelijk of voor langere tijd te gaan wonen, waar dienen ze rekening mee te houden?

Dat je in Spanje een hoop geduld nodig hebt, dat het handig is om de Spaanse taal te spreken en dat je waarschijnlijk nooit meer terug wilt naar Nederland. 😉

Tot slot, wat is Sprankelend Spanje voor jou in 3 woorden?

Enthousiasme, verrassen, genieten

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.