Ieder Canarisch eiland in een notendop

De Canarische eilanden zijn een perfecte reisbestemming. De eilandengroep is erg populair vanwege het aangename klimaat. Warme zomers, zachte winters en heerlijke stranden in combinatie met prachtige natuur. Ook de gezelligheid van de stad is hier te vinden. Eigenlijk hebben de Canarische eilanden alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantie.

Tenerife

Veel mensen gaan goedkoop naar Tenerife. Het is de meest populaire bestemming van de Canarische eilanden. Dit is het grootste eiland en beschikt ook over de hoogste berg van heel Spanje! Er is dus veel toerisme te vinden, maar er zijn ook genoeg rustige dorpjes en natuurgebieden om tot rust te komen. Langs de zuidwestelijke kust kun je dolfijnen en walvissen spotten. Daarnaast kun je landschappen met kraters, vulkanen en gefossiliseerde lava bekijken tijdens een ritje op de kabelbaan. Bekijk hier een aantal luxe hotels op Tenerife.

Fuerteventura

Dit is een relatief populaire vakantiebestemming, omdat dit het op tweede grootste eiland van de zeven is. Ook Fuerteventura heeft veel te bieden op het gebied van natuur, stranden en de gezelligheid van de moderne havenstad. Het is een oase voor zowel wandelliefhebbers als watersport fans. Je zult het gevoel hebben alsof je op de Caribbean bent, maar dan zonder de lange vliegtijd. Geniet van de grootste golven en het heerlijke eten. Het meeste vlees wordt geïmporteerd uit Zuid-Amerika, wat bekend staat om de hoge kwaliteit. Zoek naar deals voor Fuerteventura en geniet!

Gran Canaria

Gran Canaria is een groot eiland waar je zowel toerisme als natuurreservaten kunt ondervinden. Een derde van het eiland is een beschermd biosfeerreservaat. Ontdek de prachtige bergen en watervallen, ga winkelen in de hoofdstad of bezoek het uitgaansleven. Dit alles voor een klein bedrag! Er is veel diversiteit te vinden op dit eiland. Dit maakt het geschikt voor zowel gezinnen als stelletjes.

Lanzarote

Dit unieke eiland doet velen denken aan de maan. Je kunt hier buitengewoon mooie vulkanische landschappen ontdekken in verschillende kleuren. Denk aan lavatunnels, zwart-rode maanlandschappen, een groene lagune en cactustuinen. Daarnaast is Lanzarote één van de beste plekken ter wereld om te surfen. Ook als je nog nooit hebt gesurft, kun je hier prima mee beginnen op dit eiland. Je zult op dit eiland minder grote gebouwen – er staat maar 1 hoge flat op heel het eiland – vinden dan op de toeristische eilanden.

La Gomera

Ben je op zoek naar een eiland waar amper toerisme te vinden is? La Gomera is je beste vriend. Mensen bezoeken deze plek niet voor de stranden, maar wel voor de charmante hoofdstad en zeldzame landschappen die gevuld zijn met flora en fauna. Dit is een zeer geschikte plek voor wandelaars die zich in groene valleien en tussen de vulkanische rotsen willen wanen.

La Palma

Als het meest groene eiland is dit een geweldige bestemming voor mensen die een regenwoud willen bezoeken. Het fantastische woestijnlandschap in combinatie met dennenbossen geeft een bijzonder contrast. De hoofdstad staat bekend om de mooie architectuur en schattige straatjes. Je vindt hier alleen geen gouden zandstranden, wat misschien ook de reden is waarom er minder toerisme is.

El Hierro

Dit eiland is het kleinste broertje van het gezelschap. El Hierro beschikt over indrukwekkende lavarotsen, bloemenvelden en ander vulkanisch landschap. Op het hoogste punt kun je de andere Canarische eilanden bewonderen als je geluk hebt. De pittoreske dorpjes en landbouwgronden zullen je absoluut charmeren.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.