Een middagje in Albufera

Lris-en-grace-blogWij, Grace en Larissa, hadden al veel gehoord over Albufera, een natuurgebied dichtbij Valencia. Tijdens een lunch op een terrasje besloten we: “Hier moeten we naartoe”. Die fantastische rijstvelden van Albufera wilden we nu wel eens met eigen ogen zien. En natuurlijk paella eten; want er werd ons op het hart gedrukt dat deze nergens zo goed is als in Albufera.
 
 
 
 
En zo geschiedde.
 
Samen met Femke en Lycke, twee vriendinnen van Grace, begon de volgende dag de tocht. Toen we de bus een uurtje later uitstapten op plaats van bestemming, scheen de zon in onze, gedeeltelijk bleke, gezichtjes en overviel ons gelijk een euforisch vakantiegevoel. Want dat was het, vakantie. Wat een heerlijk gevoel en dat in oktober!
Al slenterend door de straatjes van El Palmar kwamen we tot de conclusie dat het nogal lastig zou worden om te kiezen uit de hoeveelheid paellatentjes. Want waar je ook keek, écht in elke straat zaten er enorm veel paella restaurantjes. Je kreeg er gelijk trek van. Als je nog nooit paella hebt geprobeerd, is dit de plek om je over te geven aan deze specialiteit. En als je er nog niet van houdt, dan doe je dat wel na het verorberen van een pan met deze lekkernij. Veel hadden we nog niet gegeten dus we streken neer op een zonnig willekeurig terras.
 
Restaurant Racó de les Eres.
 
Daar besloten we twee paellas met z’n vieren te delen; eentje met vis en zeevruchten én een vegetarische variant. We waren er al snel uit: wát een goede paella! Alsof er een engeltje over je tong streelt. De combinatie met sangria maakte dit echt een topcombinatie. Want ook de sangria smaakte anders dan anders. Lekkerder, een speciaal recept waarschijnlijk. Het deed denken aan een koud en kruidig gluhweintje met een vleugje frisse citrus. Een aanrader!
 
PlaatsenAlbufera
 
Na het eten wandelden we weer verder en besloten we dat een boottochtje over het immense meer niet mocht ontbreken tijdens een bezoek aan Albufera. En terecht. Dit tochtje is er één om mee te maken, want wat is dit meer prachtig. Alle vier hebben we onafgebroken foto’s geschoten. De kapitein van het bootje, een echte local, kende het meer op zijn duimpje en liet ons enthousiast en vol trots de netten met palingvangst zien.
 
Toen de zon onderging en de schemering viel, werd de lucht gesierd door een adembenemend warm pallet aan kleuren. Echt een heel romantisch en sprookjesachtig gezicht. Een boottochtje over dit meer samen met de verrukkelijke paella is een ervaring die we allebei niet hadden willen missen. Moe maar voldaan stapten we van de boot de bus in en genoten we vanuit de bus nog één keer van het meer, dit keer omringd door een roze en warme hemel.
 
Geschreven door Grace (tekstschrijver voor Smaakvol San Sebastian) & Larissa (tekstschrijver voor Sprankelend Spanje), delen de liefde voor Spanje en wonen in het mooie Valencia.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.