5x onontdekte spots in Valencia

Naast de prachtige highlights in het centrum en de imposante gebouwen van de Stad van de Kunst en Wetenschap heeft Valencia nog zoveel andere bijzondere spots om te ontdekken. Ook op het gebied van lekker eten en drinken! Als je de meer bekende restaurants en cafés even vergeet en je buiten de gebaande paden begeeft, dan kom je bijzondere pareltjes tegen. Ik geef je vijf tips voor onontdekte spots in Valencia die je echt eens moet proberen. 

Pata Negra

In de wijk Benimaclet valt er nog veel te ontdekken! Deze wijk – met veel laagbouw en gekleurde huisjes – hoorde vroeger niet bij de stad Valencia, maar was een apart dorpje. Inmiddels is deze Spaanse ‘barrio’ wel onderdeel van de stad, maar het is nog steeds erg authentiek en heeft een dorps karakter. Tegenwoordig is het een wat meer alternatieve buurt, met een mengeling van culturen, studenten en veel artistieke invloeden. Er zijn ook veel terrasjes en fijne restaurants te vinden, waarvan ik graag Pata Negra in de spotlight zet.

Pata Negra is een micro-wereld van rust en lekker eten. Je moet dit restaurant weten te vinden, anders zou je er zo voorbij lopen. Het heeft een groene patio waarbij het dak open is op warme dagen. Maar ook met het dak dicht is het erg gezellig. Ze hebben hier leuke, aparte plekjes gecreëerd door veel planten te gebruiken als afscheiding tussen de tafels. De inrichting is opvallend en je ontdekt iedere keer weer nieuwe details. Ze hebben een heerlijke kaart met gerechtjes om te delen. De gerechten zijn gemixt Spaans-internationaal, zoals manchego gazpacho en Jamaicaanse kip. Smullen geblazen!

Locatie
Carrer del Baró de San Petrillo 3
46020 Valencia
Website

La Batisfera

Als je bij het strand in de buurt bent, dan raad ik je aan ook een bezoekje te brengen aan Cabanyal. Dit is de oude visserswijk van de stad en dat zie je terug in het straatbeeld en de cafés. Je ziet er veel laagbouw en gekleurde huisjes met elementen van keramiek. In mijn gastblog voor Fotofabriek.nl lees je nog meer over leuke fotografiespots in Valencia om je camera mee naar toe te nemen! 

Als je in Cabanyal rondstruint, loop dan ook eens binnen bij La Batisfera. Dit is een internationale boekhandel met nieuwe en tweedehands boeken én café-restaurant in één. Het is bedacht door dezelfde eigenaren van Ubik, het toffe boekencafé in de wijk Ruzafa. La Batisfera is een creatieve ruimte met mooie illustraties en kunst aan de muur en er is ruimte voor kids om te spelen. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd, zoals mini-concerten en exposities. Je vindt er boeken in het Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Valenciaans. Nieuwe boeken, tweedehands boeken, onafhankelijke literatuur, essays en nog veel meer.

‘La Batisfera’ verwijst naar de voorganger van de onderzeeboot die in 1930 is uitgevonden. Deze boot werd gebruikt om de eerste verkenningen in de diepe zee uit te voeren. De eigenaren van de boekhandel in Cabanyal vonden de naam en de functie van de onderzeeboot perfect passen bij wat zij wilden uitstralen. Een plek om je onder te dompelen in het lezen van boeken in verschillende talen en te genieten van allerlei evenementen. Een plek waar je je kunt afzonderen van de dagelijkse bezigheden en je even helemaal in een andere wereld waant. Van woensdag tot en met zondag kun je er ook nog eens genieten van een ‘menú del día’ (dagmenu) met vegetarische opties onder het genot van een ambachtelijk biertje of misschien wel een biologische frisdrank.

Locatie
Carrer de la Reina 167
46011 Valencia
Website

Duna Puerto

Natuurlijk kun je Valencia niet verlaten zonder een authentieke Paella Valenciana gegeten te hebben. De stad is de grondlegger van de paella en die eet je hier met kip, konijn en – als je durft – slakken. Maar natuurlijk kent ieder restaurant ook andere opties, zoals een paella met vis of een vegetarische variant. Natuurlijk kun je richting Albufera natuurpark waar de paellarijst groeit en er vele restaurants zijn. Ik raad je aan om in de stad Valencia eens te lunchen bij Restaurant Duna Puerto in de haven.

Dit restaurant heeft een prachtig uitzicht op de haven en het bijzondere gebouw Veles e Vents. Vanaf het houten terras met minimalistische inrichting en witte chill-out zie je de bootjes binnenvaren en aanleggen in de haven. Het is dan ook niet gek dat hier vaak privéfeesten, cocktailparty’s en bruiloften van Valenciaanse families plaatsvinden. Duna Puerto staat bekend om de traditionele mediterrane keuken en hun specialisatie in rijst. De perfecte plek voor een paella dus! Maar ook de voorgerechten zijn om je vingers bij af te likken. Denk aan een heerlijke salade met Valenciaanse tomaat, gestreepte en gezouten garnalen uit Dénia of bijvoorbeeld kreeftkroketten. Na de voorgerechtjes en de paella maakt de huisgemaakte appeltaart je eetbeleving helemaal af!

Locatie
Marina Real Juan Carlos I
46024 Valencia
Website

Bodega Anyora

In de oude visserwijk Cabanyal vind je nog veel meer fijne spots. Bijvoorbeeld het authentieke restaurant Bodega Anyora. Als je binnenkomt, vallen de kruiden en ingrediënten die boven de bar hangen je meteen op. Het restaurant is jaren geleden nog gerenoveerd en je ziet daardoor wat authentieke elementen terug. Zoals de deuren van de badkamers van het originele pand en traditionele Valenciaanse potten. Kijk je ogen uit en je ziet verrassende elementen op de muur en aan het plafond! Als je van de typische Spaanse en Valenciaanse keuken houdt, dan ben je hier op de juiste plek. Vergeet, naast het brede wijnassortiment, ook niet de huisgemaakte vermut te proeven. Dit is hét populaire aperitief in Valencia. Een tip: bestel de ‘chuletón de tomate con mango y aguacate’ (‘tomatenkotelet’ met mango en avocado)!

Locatie 
Carrer d’en Vicent Gallart 15
46011 Valencia
Website 

Casa Victoria

In het historische centrum van Valencia vind je Casa Victoria. Als de deuren van de bar gesloten zijn, zou je er zo voorbijlopen. Maar als het geopend is, dan moet je er eigenlijk even naar binnen. Het is een smalle bar met buiten aan de straatkant een uitklaptafeltje. Een heerlijke plek om te genieten van huisgemaakte vermut (of een van de andere vele soorten vermut die ze hebben) en een tapa. Eigenaresse Victoria heeft deze authentieke vermutería weer opgeknapt en nieuw leven ingeblazen. En dat doet ze met veel plezier en 200% energie. Als je geluk hebt, zingt ze ook nog gezellig mee met de muziek die je hoort. Tip: hier vind je wat mij betreft de lekkerste hamkroketjes van Valencia!

Locatie
Carrer de Calatrava 23
46001 Valencia

Deze blog is geschreven door Martine Goverde. Zij woont in Valencia, werkt voor Sprankelend Spanje en is altijd in de mood om nieuwe eettentjes en terrasjes te ontdekken.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.