Road trip naar de Costa Blanca

De omgeving van Valencia ontdekken met de auto? Dat klinkt als een heuse road trip! Gaaf om te doen en zeker een aanrader. In deze blog vertel ik over mijn ervaringen over de leuke kustplaatsen Dénia en Altea!

Op 27 december, net na kerstmis, heb ik samen met mijn vriend een auto gehuurd om de Costa Blanca verder te verkennen. Ik woon voor een half jaartje in Valencia omdat ik stage loop bij Verrassend Valencia en ik was wel benieuwd wat er nog meer te zien valt in de omgeving van deze prachtige stad!

In Valencia zijn er verschillende bedrijven die auto’s verhuren. Het is handig om deze online te vergelijken, dat hebben wij namelijk ook gedaan en het kan nogal verschillen in prijs. Vanuit het centrum van Valencia zijn we vertrokken richting het zuiden van de Costa Blanca. Eenmaal uit de stad kom je vrijwel meteen op de grote weg richting Alicante. Alicante is naast een leuke kuststad ook de meest zuidelijke provincie van de regio Valencia, oftewel de Comunidad Valenciana. Altea en Dénia liggen allebei in deze provincie en regio en uit eigen ervaring was het erg makkelijk te vinden doordat het overal duidelijk wordt aangegeven op borden langs de weg.

Onze eerste bestemming van de dag was Dénia. Onderweg kwamen we erachter dat we op een tolweg reden en dus ook tol moesten betalen. Dit is iets om rekening mee te houden, maar je krijgt er natuurlijk een goede autobaan voor terug. Vanaf de grote weg namen we de afslag Dénia en reden we richting het strand. Het was een zonnige en warme dag, maar liefst 18 graden in december… Heerlijk!

Eenmaal aangekomen op onze eerste bestemming parkeerden we de auto in een parkeergarage. Verder waren er nog veel andere parkeermogelijkheden waardoor je gemakkelijk en snel bij het strand kunt komen. Opvallend aan dit in verhouding kleine dorpje vond ik de enorm grote haven die het bezit. Er liggen veel mooie schepen en jachten in deze haven en het was zeker even de moeite waard om hier langs te wandelen! Toen we doorliepen richting het strand hoorden we meteen de golven al en roken we de zee. In het midden van het dorpje staat boven op een berg een Romeins kasteel. Dénia is een mooi pareltje!

Via Dénia zijn we doorgereden naar een prachtig gebied met veel natuur en bergen met veel kleine dorpjes met witte, Spaanse huisjes. Na nog ongeveer een half uurtje rijden naderden we het pittoreske Altea. Via de smalle straatjes kun je omhoog naar een klein schattig pleintje met verschillende terrasjes en een grote kerk. Vanaf hier is er ook een adembenemend uitzicht over de zee en zagen we in de verte zelfs de skyline van Benidorm!

Aan de andere kant, in de verte, kun je ook Calpe zien liggen.
Wanneer je op zoek bent naar een leuk restaurantje of barretje ben ja bij het strand van Altea aan het juiste adres. De boulevard heeft genoeg leuke restaurantjes en barretjes voor een lekkere sangria of cerveza! Er is mij verteld dat in de zomer hier ook veel chiringuitos (strandtentjes) staan, zodat je nóg dichter bij de zee kunt genieten van je drankje.
Wanneer je op zoek bent naar een typisch Spaans dorpje, met de al eerder genoemde prachtige witte huisjes, is ook Altea een aanrader!

Geschreven door Babette, tekstschrijver voor Sprankelend Spanje. Houdt van reizen, uiteten gaan, de zon en het leven!

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.