Zomerbieren

Waar denk jij aan bij hartje zomer Valencia? Juist, zon, zee, strand, terrasjes en…heerlijke verfrissende zomerbiertjes! Wat zijn de zomerbieren van 2016 die je echt niet mag missen tijdens een bezoekje aan Valencia? Wij zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje!

Tip: Benieuwd naar meer zomerbiertjes uit regio? Waar je deze bieren kan drinken en de bierspijscombinaties? Voor deze en andere leuke zomertips tijdens je bezoek aan Valencia kan je hier ons zomermagazine bemachtigen!

Tyris Lemonzilla

Een monsterlijke uitstraling en een mond vol fruitige citrus, zo kan de pale ale van een van de eerste microbrouwerijen in Valencia worden omschreven. Dit verfrissende biertje van Tyris, wat velen aan een radler zal doen denken, dankt zijn fruitige smaak en citrusaroma aan de toevoeging van hele, Valenciaanse citroenen tijdens het gisten van het bier. Met slechts 4% alcohol is dit een heerlijk, zacht en makkelijk weg te drinken biertje: perfect voor op het terras!

tyris

Naam bier: Tyris Lemonzilla
Biertype: Pale Ale (Fruitbier)
Alc: 4%
Brouwerij: Tyris

ZETA Superhell

Microbrouwerij ZETA laat zich vooral inspireren door Duitse bierstijlen. Eind maart heeft de brouwerij een nieuw, fris zomerbier gelanceerd: een hoppy pils! Het bier heeft dezelfde ingrediënten als zijn grote broer de ZETA Hell, een Bavarian Helles bier, maar overtreft zijn grote broer in het hopgehalte: er wordt drie keer zoveel Mosaic gebruikt! Deze Amerikaanse hopsoort geeft het bier een fruitig karakter maar komt desalniettemin niet in de weg te staan aan de doordrinkbaarheid. De hop wordt namelijk grotendeels aan het einde van het kookproces toegevoegd: dit geeft het bier een lagere bitterheid en een aromatische boost. Zeer verfrissend en met 5,5% erg toegankelijk!

zetahell

Naam bier: ZETA Superhell
Biertype: Hoppy Pils
Alc: 5,5%
Brouwerij: ZETA

Er Boqueron

In het bergdorpje Xativa, op een half uur rijden van Valencia, vind je niet alleen een prachtig hooggelegen kasteel: ook tref je er de brouwerij van Premium Beers from Spain aan! Deze brouwerij brouwt een aantal bijzondere bieren, waaronder La Socarrada (een bier gebrouwen met rozemarijn en rozemarijnhoning), Valencia Saison en Er Boqueron. Dit laatste bier is een echte dorstlesser voor tijdens de zomermaanden!

Er Boqueron wordt gebrouwen van vier moutsoorten, is licht gehopt en wordt met zo’n 10% zeewater gebrouwen. Je leest het goed, het Mediterraanse zeewater wordt slechts deels ontdaan van zouten zorgvuldig gefilterd. Dit geeft het bier een bijzonder, frisse zeer licht ziltige smaak en aroma. Ook zijn citrustonen te ontdekken en proef je goed de moutigheid.Met 4,8% alcohol een zeer toegankelijk, verfrissend biertje wat heerlijk combineert met tapas!

erbouqer

Naam bier:Er Boqueron
Biertype:Blond Ale
Alc: 4,8%
Brouwerij: Premium Beers from Spain

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.