Gin Eva

Op mijn zoektocht naar leuke, hippe en innoverende spots op Mallorca kwam ik Gin Eva tegen. Gin Eva is één van de grootste gin brouwers op het eiland. Het leuke is dat het drankje “de gin” het afgelopen jaar een enorme boost heeft gekregen en steeds populairder wordt. Hierdoor ben ik nieuwsgierig geworden en ben ik op onderzoek uitgegaan. Tijdens mijn onderzoek kwam ik erachter dat in de grote wereld van de gins, Gin Eva maar een klein familie bedrijf is wat bijna alles zelf uitvoert. Om meer over deze gin te weten te komen heb ik Stefan Winterling geïnterviewd die één van de oprichters van Gin Eva is.

collage-klaar-voor-blog

Op de website van Gin Eva zag ik dat je eerst wijn maakte, waarom heb je gekozen om gin te gaan brouwen in plaats van wijn maken?

Naast mijn werk bij de gin stokerij werk ik ook nog steeds bij een wijnmakerij genaamd ‘Son Campaner’. Zelf ben ik opgegroeid in een wijnmakerij en heb ik gestudeerd om wijnboer te worden. Wijn is altijd al een deel van mijn leven geweest en dat zal het ook blijven. Wat ik zo leuk aan het distilleren van gin vind, is dat het een snel proces is. Tijdens het distilleren van gin is er ook een enorme vrijheid om met ingrediënten en recepten een uniek product te creëren. Gin hoeft niet als wijn te rijpen om het te kunnen drinken. Het gaat bij Gin om de primaire aroma’s van de vruchten en de kruiden.

Is er een speciale of specifieke reden om Gin Eva op Mallorca te brouwen?

Ja, traditionele gin wordt gemaakt van exotische plantaardige producten van over de hele wereld. Onze insteek is om een gin te maken met een regionaal karakter en Mallorca biedt alle plantaardige producten voor de productie van Gin Eva.

Welke ingrediënten die zijn toegevoegd aan de gin maakt de smaak van Gin Eva zo speciaal?

Jeneverbes en citrusvruchten zijn de componenten die de smaak van Gin Eva zo speciaal maken. We gebruiken de mediterrane jeneverbes wat een ander soort jeneverbes is dan waar gin normaal van gemaakt wordt. Hierdoor is de smaak minder zoet en meer kruidig. Verder gebruiken wij alleen verse citrusvruchten; voornamelijk bittere sinaasappels en citroenen. De hele vrucht wordt gedestilleerd en niet alleen de schil (zoals we eerst deden) en dit doen we, omdat het sap en het vruchtvlees vele vluchtige componenten bevat.

Wat is het idee of symboliek achter het design dat gebruikt wordt voor het merk van Gin Eva?

Gin Eva is een klein familie bedrijf en mijn schoonvader heeft de labels ontworpen. Op de fles van Gin Eva stond de foto van mijn vrouw haar grootmoeder uit 1930 om te laten zien dat het een familie bedrijf is. Eigenlijk hebben we net het label veranderd en de foto maakt geen deel meer uit van het ontwerp. Nu is het logo een grote rode ster. We hebben voor dit ontwerp gekozen, omdat we de fles meer zichtbaarder willen maken in winkels, zodat men de fles zal onthouden.

Op de site zag ik dat Gin Eva alles zelf produceert, waarom hebben jullie voor deze strategie gekozen?

Gin Eva wil uniek blijven en daarom hebben wij voor dit concept gekozen. We willen niet net als veel grote bedrijven de gin in grote hoeveelheden goedkoop inkopen bij een grote distilleerderij en er een grote marketing campagne achter zetten om de gin bekend te maken. Wij willen zo authentiek mogelijk zijn.

Waarom heb je ervoor gekozen om de Gin te vernoemen naar je vrouw?

We hebben voor de naam Eva gekozen om te symboliseren dat wij een familie bedrijf zijn en ook als woordspeling naar de Nederlandse jenEVEr (GinEva), waar oorspronkelijk gin vandaan komt.

Wat zijn de toekomst plannen voor Gin Eva?

Net als de meeste kleine bedrijven wordt alle energie in het product gestoken en niet in de marketing. De marketing willen we nu gaan versterken, want het beste product heeft geen waarde als niemand het kent.

Geschreven door Didy de Kraay, tekstschrijver voor www.memorabelmallorca.nl. Houdt heel erg van reizen, nieuwe culturen ontdekken, gastronomische lekkernijen en gezelligheid.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.