Interview: Joy over San Sebastian

BlogrondjejoyVier maanden mocht zij in deze stad studeren aan ‘Universidad de Deusto Donostia – San Sebastian’. Waarom viel haar keus specifiek op deze stad, hoe vond ze de sfeer en wat is het lekkerste dat ze hier gegeten heeft?
 

1. Als je een top 3 moet geven van de mooiste dingen in San Sebastian, hoe zou deze er dan uitzien?

1. Parte Vieja (oude stadsdeel)
2. Playa de la Concha
3. Monte Urgul
 

2. Kan je een omschrijving geven van de sfeer?

Het leuke vind ik dat iedereen buiten leeft, ondanks het feit dat het meer regent dan in Nederland. Ook zie je heel het jaar door surfers, zelfs in de winter! San Sebastian is een erg culinaire stad hierdoor staat eten en drinken centraal in deze stad. Pintxos en Cider daar staat San Sebastian om bekend!
 
Joy
 

3. Wat vond je het lekkerste dat je in San Sebastian hebt gegeten?

Pintxos. Je kan er niet omheen, je ziet ze overal en ze staan er om bekend. In bijna iedere bar zijn ze te verkrijgen. Het zijn een soort kleine tapashapjes maar dan meestal op een broodje ( soms met een prikker er doorheen). Iedere donderdagavond is er ‘pintxo-pote’. Dan kun je bij heel veel barretjes een pintxo en een drankje krijgen voor maar €1,- of €2,-.
 

4. Waarom is San Sebastian één van de mooiste plekken waar je ooit geweest bent?

Omdat het een geweldige, culinaire wereldstad is en ook nog eens aan het strand ligt. Dé ideale combinatie.
 

5. Kan je San Sebastian in een paar woorden samenvatten?

Het buitenleven, Europese surfspot, parte vieja, pintxos, pintxo-pote, filmfestival, gastronomische stad, zurriola, la concha & cider.
 
Geschreven door Grace, tekstschrijver voor Smaakvol San Sebastian. Maakte reizen door Zuid Amerika, Azië, Afrika en Europa, grote fascinatie voor de Spaanse taal en cultuur, favoriete vervoersmiddel: auto, want daarmee kom je op echt bijzondere plekjes.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.