Interview: Femke over San Sebastian

femkeFemke, 28 jaar oud en woonachtig in Utrecht. Vier jaar geleden ging zij naar San Sebastian om Spaans te leren. Het was liefde op het eerste gezicht en ze maakte er vrienden voor het leven. Waarom is San Sebastian de plek waar ze van is gaan houden?
 
 
 
 

1. Als je een top 3 moet geven van de mooiste dingen in San Sebastian, hoe zou deze er dan uitzien?

Het aanzicht van de kustlijn vanaf de top van het schiereilandje, de indrukwekkende windkammen ‘Peines del Viento’ en tot slot de kleuren in de steegjes die ‘s avonds tot leven komen tijdens het borrelen en het eten van pintxos!

2. Kan je een omschrijving geven van de sfeer?

Overdag is het toeristisch maar s’ avonds is er volop sfeer in het centrum. Mensen hebben zich mooi aangekleed en de toog van elke bar staat tot aan de nok toe gevuld met pintxos, de ene nog mooier dan de andere.
 
Femplaatsenblog

3. Wat vond je het lekkerste dat je in San Sebastian hebt gegeten?

Heel erg, maar op de coquilles na heb ik voor het eerst foi gras al la plancha gegeten met drie smaaklagen, romig zacht, zout en zoet. Extreem lekker!

4. Waarom is San Sebastian één van de mooiste plekken waar je ooit geweest ben?

Voor mij omdat ik daar twee vrienden heb wonen en dat hun thuishaven is en ik daar erg in geïnteresseerd ben. Daarnaast omdat ze op het gebied van eten een geheel eigen stijl hebben.

5. Kan je San Sebastian in een paar woorden samenvatten?

Ijssallons en schoenenwinkels, prachtige haven, doet zuidelijk aan voor een Noord Baskische locatie. Een èchte culinaire schat.
 

Geschreven door Grace, tekstschrijver voor Smaakvol San Sebastian. Maakte reizen door Zuid Amerika, Azië, Afrika en Europa, grote fascinatie voor de Spaanse taal en cultuur, favoriete vervoersmiddel: auto, want daarmee kom je op echt bijzondere plekjes.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.