Hola Ibiza!

yvet-blogfotoIbiza stond op het lijstje van de plekken waar ik ooit nog eens heen zou willen gaan. De afgelopen weken ben ik door mijn stage veel te weten gekomen over het eiland en ik werd dan ook met de dag enthousiaster om het zelf te gaan ontdekken. Vanaf Valencia is het slechts een halfuurtje vliegen en een retour voor 20 euro kon ik dan ook niet laten liggen. Dus vertrokken er half oktober vijf Hongaren, twee Nederlanders en een Belg gezamenlijk richting het eiland. Pagina’s lang kan ik schrijven over de geweldige dagen op Ibiza. Ik denk dat ik de enige ben die daar vrolijk van wordt, dus ik zal proberen het beknopt te houden door de tofste dingen te beschrijven. Beginnend met roadtrip nummer één.

Roadtrip deel 1

Na de eerste dag veel gelopen te hebben, besluiten we scooters te huren. Over het hele eiland kun je scooters en auto’s huren en ook in Platja d’en Bossa, het stadje van onze slaapplek, zijn meerdere verhuurbedrijven. We rijden een halfuur later met twee Fiat Panda’s weg. De eerste stop is Las Dalias, de bekende hippiemarkt vlakbij Sant Carles de Peralta. Hier zijn veel leuke kraampjes vol kleding, (woon)accessoires en meer. Het is best warm en na anderhalf uur vetrekken we naar Aïgues Blanques, een super mooi strand met hoge golven. Én best veel naakte mensen. Achteraf blijkt dit officieel een nudistenstrand te zijn, vandaar.

ibiza-roadtrip

Drummende hippies

Onderweg naar de volgende bestemming kopen we onze lunch bij een nog nèt niet verlaten supermarktje. We willen via de grote weg naar het uiterste noorden van Ibiza rijden. Ik ben niet de allerbeste kaartlezer dus uiteindelijk rijden we via een hele lange, smalle, kronkelige weg door de bergen. Op het eerste gezicht lijkt Portinatx niet heel speciaal, maar na een klein stukje omhoog lopen, hebben we een prachtig uitzicht over de rotsen en de zee. Na de lunch rijden we door naar Cueva de Can Marçà. Dit is een eeuwenoude grot waar je een rondleiding van ongeveer 40 minuten kunt krijgen. De helft van onze groep gaat mee met de rondleiding en de rest (ik ook) rijdt alvast naar het strand Cala Benirrás. Dit staat bekend om een prachtige zonsondergang en drummende en dansende hippies. We dansen en drummen hier mee tot het donker is en rijden dan tevreden terug naar het huis.

ibiza-hippies

Roadtrip deel 2

We vliegen op de laatste dag gelukkig pas in de avond terug. Genoeg tijd om het westen van Ibiza te ontdekken met als eerste stop: Sa Caleta. Via een onverharde weg komen we uit bij een schattig strandje met helder water en omgeven door rode kliffen. Het is heerlijk weer (half oktober!!) en lekker rustig. Na even zwemmen gaan we door naar het uitzichtpunt Cala d’Hort. Wauw! Wat is het uitzicht op Es Vedrà (de rots die een paar kilometer uit de kust ligt) gaaf! De volgende bestemming is het baaitje Cala Carbó. Hier zie ik een kwal, dus rechtsomkeert naar de aller-, allermooiste plek van de afgelopen dagen: Cala Salada. Dit is een inham tussen de rotsen in het vissersdorpje Sant Antoni de Portmany. We liggen hier uren in de zon, springen van de rotsen, duiken naar vissen in het knalblauwe water en uiteindelijk zien we de prachtige zonsondergang.

Tips

Naast deze twee dagen met de auto heb ik door de sfeervolle straatjes van Ibiza Stad gedwaald. Er zijn zoveel leuke restaurants en barretjes hier! Mijn aanraders; ijs eten bij Viccio of een (groente)sapje drinken bij het hippe Retró Gusto. Het eiland heeft me echt verrast met alle baaitjes en de indrukwekkende natuur. Ik ga ongetwijfeld nog eens terug om de rest van Ibiza te ontdekken. Mijn nummer één tip: huur een auto. Ik ben blij dat de vrouw van de verhuur de scooters afraadde en ons auto’s meegaf. Met de auto kun je makkelijk alle verstopte plekken, die meestal aan een onverharde weg liggen, bezoeken.
ibiza-collage-1

Met een klein beetje pijn in mijn buik stap ik ’s avonds weer in het vliegtuig. Ik wil eigenlijk nog veel langer blijven… Maar ik mag niet zeuren, terug naar Valencia is geen straf. Drummen met hippies, springen van rotsen, heerlijk eten, roadtrips… Ik heb echt van elk moment op Ibiza genoten.

Bucketlist Ibiza: check! En tot snel : )

Geschreven door Yvet, tekstschrijver voor Idyllisch Ibiza. Altijd in voor gezelligheid en dol op sporten, dansen, de zon en Valencia.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.