30 uur Barcelona

Als ik terugdenk aan de keren dat ik in Barcelona ben geweest, blijven het wat vage beelden van de Sagrada Familia en het Park Güell. Het is dan ook al even geleden dat ik er voor het laatst ben geweest. Graag zou ik er nog een keer naar terug willen. Maar dat komt nog wel een keer, dacht ik. Tot Anne aan mij vroeg: “Zin om dit weekend mee te gaan naar Barcelona?” Ja, waarom ook niet!?

Zeker de moeite waard!

Wauw, wat was dat de moeite waard! En wat hebben we ontzettend veel gezien in 2 korte dagen. Van de grootste highlights tot de kleine authentieke restaurantjes in de kleine steegjes: we hebben van alles wat meegepakt.

Sagrada Familia

Om te beginnen met de Sagrada Familia. Wauw! Bij aankomst in Barcelona zijn we direct naar de Sagrada Familia gereisd. Dit stond bovenaan op ons lijstje. Gelukkig hadden we van tevoren al kaartjes gekocht, dus we konden direct naar binnen.

sagrada-familia

De Sagrada Familia is een grote Rooms-katholieke kerk, ontworpen door de Catalaanse architect Antoni Gaudí. De bouw van de kerk is begonnen in 1882 door architect Francisco Paula de Villar. Op het moment van Gaudí’s dood, op 73 jarige leeftijd (1926), was het project slechts op een kwart van wat het moest worden. De bouw heeft veel onderbrekingen gehad en is momenteel nog steeds niet af. De verwachte einddatum staat inmiddels op 2026.

Park Güell

“Park Güell, daar zullen we geen tickets van tevoren voor hoeven te boeken”, dachten we. Toen we aankwamen, bleek het tegenovergestelde. We zouden ruim 2 uur moeten wachten voor we naar binnen konden. Aangezien 2 dagen in Barcelona al ontzettend kort is, besloten we hier niet op te wachten. We konden wel het gratis gedeelte van het Park Güell kunnen bezoeken. Prima, doen we dat! Achteraf ontzettend blij dat we dat hebben gedaan. Ondanks dat we nu de typische Park Güell salamander etc. moesten missen, konden we wel genieten van het mooie park. We hebben er alsnog ruim 2 uur rondgelopen.

Ook dit park is ontworpen door architect Antoni Gaudí. In het jaar 1900, begon het bouwproject. Gaudí was in eerste instantie van plan om naast het park huizen bij te bouwen, die hij zou verkopen. Dit bleek geen succes, dus ging hij zelf maar in één van de huizen wonen. Hier heeft Gaudí 20 jaar gewoond. Dit huis wordt momenteel gebruikt als museum: het Gaudí museum.

Hapjes en drankjes

Voor eten en drinken kozen we voornamelijk de restaurantjes en barretjes in de kleine steegjes. Hier vind je meer de authentieke tentjes. Super gezellig en lekker! En… het bespaart je een hoop centen als je het vergelijkt met de toeristische plekken op de bekende pleinen.
steeg

Montjuïc

Montuïc vond ik ook één van de leukste bezienswaardigheden in Barcelona. Het besloten te voet de verschillende bezienswaardigheden te bezoeken

Montjuïc is een grote heuvel in Barcelona. Hier heb je prachtig uitzicht over de hele stad. Wanneer je deze heuvel beklimt, kom je onderweg veel bijzondere bezienswaardigheden tegen. Wanneer je niet te voet wilt, kun je ook kiezen voor de kabelbaan. Onderweg kom je onder andere de Botanische tuinen, het Olympisch stadion en Castillo Montjuïc (kasteel) tegen.

Castillo Montjuïc vond ik zelf het mooist van allemaal. Vanaf dit kasteel, bovenop de heuvel gelegen, heb je prachtig uitzicht over de hele stad! Genieten!

Hostel Amistat beach hostel

We overnachtten in het Amistat beach hostel. Dit hostel is dicht bij het strand gelegen en zeker een aanrader. Wij kwamen hier ’s avonds laat aan en vertrokken ’s ochtends weer vroeg, dus we hebben niet goed kunnen genieten van dit mooie hostel. Dit hostel is speciaal gericht op jongeren. Elke avond hebben zij activiteiten georganiseerd en kun je bijvoorbeeld kiezen om mee te gaan stappen met de jongeren in dit hostel. Dit hostel blijft zeker op mijn lijstje staan. Als ik nog een keer terug ga naar Barcelona met vrienden.
arctriomph

En de rest…

Ik kan wel blijven vertellen hoe mooi Barcelona is, maar dan zijn we nog wel even bezig. Barcelona is een échte aanrader! Ga het gewoon bezoeken en vergeet naast de grote highlights de authentieke plekjes niet.

Geschreven door Hilde Groffen, tekstschrijver voor Sprankelend Spanje. Deze 21-jarige levensgenieter is gek op reizen. Zuid-Afrika en Thailand waren haar meest bijzondere bestemmingen tot nu toe, maar een vakantie in Spanje blijft toch haar favoriet!

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.