Bomboneria La Pajarita

Op mijn zoektocht naar leuke en bijzondere spots op Mallorca kwam ik Bomboneria La Pajarita tegen. Bomboneria La Pajarita is een delicatessen – en snoepgoedzaak die al sinds 1827 in Mallorca gevestigd is. De familie Mulet is al vijf generaties (145 jaar) de eigenaar van Bomboneria La Pajarita. Gelijk werd ik nieuwsgierig en wilde ik meer te weten komen over deze leuke winkel in het centrum van Palma de Mallorca. En wie anders dan een familie die al 145 jaar op het eiland Mallorca woont, kan mij vertellen waarom Mallorca zo geweldig is?!

collage de goede maten

1. Ik heb gelezen dat La Pajarita al meer dan vijf generaties in de familie zit. Hoe hebben jullie het voor elkaar gekregen dat het bedrijf zo lang in de familie is gebleven?

La Pajarita is een lokaal bedrijf in Palma de Mallorca wat in 1872 door Lorenzo Mulet Ferrer is begonnen als chocoladewinkel. In de begindagen was La Pajarita een zaak waar mensen op afkwamen, omdat zij de eerste op het eiland waren die koffie en bananen aanboden en de eerste die Moët Chandon verkochten. Aartshertog Ludwig Salvator van Oostenrijk was bijvoorbeeld een vaak geziene klant.

In 1972 hebben we een tweede winkel geopend naast de originele winkel. De producten werden hierdoor gescheiden; de delicatessen kwamen terecht in de Charcuteria en de zoetigheid in de Bomboneria.
Door de jaren heen en met de verschillende generaties hebben we altijd geprobeerd in de stad een bedrijf met aantrekkingskracht te zijn door de klanten de meest exclusieve producten in delicatessen en snoepgoed te bieden.
We durven wel te stellen dat het voor onze klanten een traditie is geworden om voor het kerstdiner en oud & nieuw hun lekkernijen bij La Pajarita te kopen. Mensen komen voor onze huisgemaakte kip, kalkoen vleeswaren met eierreepjes, onze chocola en marsepein. Ons pareltje tijdens de kerst is de Spaanse “turrón”(noga) waar we wel 40 verschillende soorten van hebben.

Tijdens Pasen is het heel gebruikelijk om onze populaire panellets (amandelcakejes) te kopen net als onze chocolade eieren en beroemde monas (paaslekkernij). Iedereen wil het, van grootouders tot kleintjes, echt iedereen!

Vijf generaties van de familie Mulet hebben de vaardigheid en passie doorgegeven om de beste producten te maken en aan te bieden met een persoonlijke service. De winkels zijn ons thuis en hier hebben we als kleine kinderen rondgelopen om onze ouders en groot ouders te helpen. Het is een deel van onszelf, ons DNA!

2. Jullie maken alle delicatessen en lekkernijen zelf, hoe zorgen jullie ervoor dat de producten exclusief blijven?

De recepten bestaan al jaren en zijn van generatie op generatie doorgegeven, hieraan hebben de recepten hun originaliteit te danken. Dat is de geheime formule van de smaak die onze klant jaar na jaar blijft aantrekken.
Natuurlijk proberen we altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en verbeteringen op de markt zodat we die kunnen toepassen op onze producten. In La Pajarita zul je altijd onze traditionele lijn van producten vinden waar we nieuwe variaties aan toevoegen. Er wordt natuurlijk wel gekeken naar de markt en wat onze klanten lekker vinden.

3. Van welke delicatessen en snoepgoed die de winkel biedt, houd je het meest? Wat is hier zo speciaal aan?

Pfoe, dat is lastig om te zeggen, omdat alles wat we verkopen speciaal en heerlijk is. Wat trouwens wel heel uniek en bijzonder is in het assortiment van de delicatessen zijn de vleeswaren. De vleeswaren koken we met name tijdens kerst met eierreepjes. Het is een zeer speciale delicatesse met verschillende variaties en invloeden van de Franse keuken.

Het is lastig om uit te leggen wat de smaak van onze producten zo bijzonder maakt. Eigenlijk zou je het moeten proeven om te begrijpen waarom het een delicatesse is. Het is een andere smaak en een perfecte hap van verschillende soorten vlees, gedroogd fruit en eierreepjes.

Van onze winkel met zoetigheid kunnen we zeggen dat onze turrones (noga) heel bijzonder zijn. Met 40 verschillende soorten zijn turrones het perfecte toetje tijdens de kerstdagen: koffie, jijona, amandel, eigeel, chocolade, hazelnoten… het is lastig om het er bij één te houden!

4. La Pajarita maakt zijn eigen snoepgoed en delicatessen; zou je misschien een hint kunnen geven over hoe je het snoepgoed en de delicatessen zo smaakvol maakt?

We gebruiken altijd ingrediënten van een hoge kwaliteit. Tegenwoordig raken we gewend aan het supermarkt snoepgoed en men vergeet de echte chocola en de traditionele grondstoffen, terwijl dat de sleutel is om de beste smaak te krijgen!

5. La Pajarita is al 145 jaar in Palma de Mallorca, eigenlijk hoop ik dat je mij kan vertellen wat jij het mooiste vindt van Mallorca?

Dat is een moeilijke vraag! Mallorca is een hele speciale plek. Eigenlijk kan er wel gezegd worden dat het een plek is die een beetje van alles heeft: geweldige stranden, bergen, steden, kleine dorpen, goed eten en een vrij goed klimaat het hele jaar door. Alles is ook nog eens dichtbij! Het is niet lastig om te geloven dat veel bezoekers verliefd worden op het eiland en sommigen hier zelfs blijven wonen.

6. Wat zijn de toekomstplannen van La Pajarita?

Onlangs zijn we begonnen met onze eigen website en we zijn ook actief op de sociale media. We verkopen nog niets via internet, maar wie weet wat de toekomst brengt! Boven alles hopen we deel uit te kunnen blijven maken van de geschiedenis van Palma de Mallorca, onze klanten en de nieuwe generatie voor meer dan 145 jaar!

Geschreven door Didy de Kraay, tekstschrijver voor www.memorabelmallorca.nl. Houdt heel erg van reizen, nieuwe culturen ontdekken, gastronomische lekkernijen en gezelligheid.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.