5 redenen waarom een yoga retreat op Ibiza een must is!

Toen ik een aantal jaar geleden voor het eerst op Ibiza kwam, heeft het eiland direct mijn hart gestolen. Vervolgens wilde ik iedereen ermee naartoe nemen. Ik moet daarbij zeggen; ik ben nog nooit in het hoogseizoen geweest, maar het voor- en najaar zijn er gewoon fantastisch! Als yogadocent ben ik altijd op zoek naar mooie en bijzondere plekken om mensen te laten genieten van volledige ontspanning en alle tijd om op te laden. Er zijn tal van plekken in de wereld die je kunt bezoeken voor een yoga retreat. Waarom Ibiza mijn hart heeft gestolen lees je hier.

1. De prachtige natuur

Dit eiland heeft alles! Je kunt hier eindeloos hiken door de heuvels en daarbij niemand tegenkomen. Er zijn de mooiste uitgestrekte velden vol klaprozen of andere fel gekleurde bloemen. Ook de grote hoeveelheid pijnboombomen trekken de aandacht. Als je echt iets bijzonders wilt meemaken, is het de moeite om rond februari naar het eiland te gaan en een bezoek te brengen aan de vallei met amandelbomen. Deze staan rond half februari in bloei en de amandelbloesem is dan waanzinnig mooi. Natuurlijk vind je op het eiland ook de mooiste strandjes, afgelegen baaien en kraakhelder blauw water waar je met een beetje mazzel kunt genieten van de dolfijnen.
Het eiland staat bekend om zijn waanzinnige zonsondergangen en de grote hoeveelheid aan fruitbomen, groenten en kruiden.

Yoga doen op Ibiza

2. Magische vibe

Veel mensen beschouwen Ibiza als een spiritueel eiland. Een plek die helend werkt, waar je kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Wat ik zelf vooral ervaar, is een soort magische vibe, soms loopt er spontaan een rilling over mijn lijf of kippenvel. Of dat nou komt door de prachtige natuur of dat het toch die ‘vibe’ is, dat weet ik niet zeker, maar dat veel mensen met mij dit ervaren, dat is duidelijk.

3. Genoeg te doen in je vrije tijd

Tijdens een yoga retreat heb je vaak naast yogalessen, workshops en bijzondere excursies genoeg vrije tijd. Mocht je iets anders willen doen dan wandelen of genieten aan het zwembad, dan heeft het eiland ook veel te bieden. Er zijn ontzettend veel leuke winkeltjes, authentieke dorpjes en plekken waar je heerlijk kunt gaan eten.
Een plekje waar ik graag een juice drink is ‘Can Muson’ bij Santa Eulalia en lekker lunchen doe je bij ‘Wild Beets’ in Santa Gertrudis of ‘La Paloma’ in San Lorenzo.

Martine van Yoga Ibiza

4. Klimaat

Met een beetje mazzel is het op Ibiza gewoon heerlijk weer. De zon schijnt vaak uitbundig en zelfs in december kan het nog 18 graden zijn. Omdat het een eiland is, staat er vaak een lekker briesje, waardoor het goed uit te houden is. In het hoogseizoen (vooral juli/augustus) vind ik het er te warm, maar als je van tropisch houdt, is het er verrukkelijk!

5. Afstand vanaf Nederland

Ondanks dat ik van reizen hou, zie ik soms best een beetje op tegen de vliegreis. Op Ibiza ben je net zo snel als je van Groningen naar Maastricht reist met de trein. In een kleine 2,5 uur stap je in een andere wereld. Hierdoor is het eiland ook goed te bereizen voor een kort bezoek.

Martine Hilverda werkt als yogadocent en lifestylecoach. Via het platform yogaibiza.nl biedt zij verschillende retreats aan op haar lievelingseiland Ibiza.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.