Nikki vertelt over Barcelona

Blogrondje-NikkiBarcelona is een heerlijke plek om te wonen, het is dan ook niet gek dat veel Nederlanders naar deze stad trekken! Wij hebben met een aantal Nederlanders gesproken die ervoor hebben gekozen naar (de omgeving van) Barcelona te verhuizen. Wat is het fijnste aan deze stad, wat doen ze hier en wat maakt het verschil met Nederland?! Dit keer spreken we Nikki Wesselius.

1. Wat doe je in Barcelona?

Via Erasmus exchange ben ik een half jaar in Barcelona aan het studeren aan Universidad Pompeu Fabra. Maar naast studeren, ben ik vooral de stad aan het ontdekken.

2. Waarom heb je gekozen voor Barcelona?

Barcelona heeft de perfecte combinatie van de stad en het strand. Vanuit de universiteit ben ik binnen 5 minuten op het strand en binnen 5 minuten in hartje centrum.

3. Wat is voor jou het grootste verschil tussen Nederland en Spanje?

Het grootste verschil is het heerlijke weer. Het aantal warme dagen per jaar kan je in Nederland op één hand tellen, terwijl ik hier al maanden in jurkjes en shorts loop. Een ander verschil is het “mañana, mañana”. Alles gaat een stukjes langzamer en mensen zijn niet snel gestrest. Dit kan een verademing zijn, maar is soms ook vreselijk irritant. Op de universiteit beginnen de lessen standaard 10 minuten later, op tijd komen is onnodig. Ook wennen is het verschil in etenstijden. In Barcelona wordt er eigenlijk niet gedineerd voor 9 uur ’s avonds.

4. Wat is je favoriete restaurant?

Oh dit is een lastige. Barcelona is de perfecte stad om buiten de deur te eten en dat doe ik dan ook zo vaak mogelijk. Er zijn in Barcelona oneindig veel leuke en goedkope restaurantjes om uiteten te gaan. Een van mijn favoriete plekken is Carrer de Blai. Dit is een straat met alleen maar pincho barretjes. Het leukst is om van barretje naar barretje te hoppen. De drankjes zijn goedkoop: een biertje €1 en de wijn en cava onder de €2. Op elke bar staat een groot aanbod van heerlijke broodjes, croquetas en tortillas aan stokjes. Met afrekenen lever je de stokjes in en betaal je €1,- per stokje. Carrer de Blai is voor mij een soort pub crawl 2.0.

Een hotspot voor een goede brunch is Brunch & Cake at the Sea. Deze lunchroom is een van de vestigingen van Cup & Cake in Barcelona en mijn favoriet door het zonnige terras en de mooie locatie. Verwacht bij Brunch & Cake geen typisch Spaanse gerechten, maar hippe gerechten die als ware kunstwerken opgediend worden. In het weekend kan je wachtrijen verwachten rond brunchtijd, maar it’s totally worth it!

5. Wat doe je het liefst in Barcelona?

Het liefst beleef ik de nachten in Barcelona. Barcelona is de perfecte uitgaansstad. De avonden beginnen meestal met barretjes waar je nog waar je ook wat tapas eet. Meestal begin ik de avond in El Bombón, een Argentijnse bar met de beste nachos (nachos Bombón) van Barcelona. Vanaf daar begint het barhoppen. Een opvallende bar om langs te gaan is “Nevermind”, in deze bar zit een waar skatepark. Je kan je skateboard meenemen of gewoon je drankje nippen en verbaast kijken naar de tricks die gedaan worden in deze bar.

Ga je liever voor wat meer luxe, ga dan naar de hidden bar “Paradiso”. Deze bar in El Born is moeilijk te vinden, maar zeker het zoeken waard. Op het eerste gezicht lijkt het een spierwit afhaalrestaurant. Echter als je vraagt of je de echte bar in mag, gaat er een enorme witte deur voor je open. Achter deze deur is een prachtige lounge/bar met houten interieur. De cocktails speciaal, een lust voor het oog en ontzettend origineel. Ze zijn wel prijzig (€12-€20), maar zijn elke cent waard. De bar gaat binnenkort meedoen aan een competitie voor de beste cocktails van de wereld.

Houd je van clubs, dan zit je in Barcelona helemaal goed. De grote clubs zitten aan de boulevard, maar wil je gaan voor toch iets minder toeristische clubs, ga dan naar het noorden. Hier vind je clubs als Sutton, Gatsby en BlingBling. Deze clubs zijn minstens net zo mooi, maar een stuk minder toeristisch.

6. Wat is je favoriete wijk in Barcelona?

Dit is een lastige vraag, want elke wijk heeft haar charme. El Born vind ik prachtig. Deze wijk kan je vergelijken met het Soho in New York. Hier vind je alle mooie boetiekjes en chique restaurantjes. Het is heerlijk om in El Born te verdwalen in de kleine straatjes. Ook El Raval heeft zijn charme. Dit is een van de rauwe wijken van Barcelona. De buurt is multicultureel en daarom vind je overal heerlijke en goedkope restaurantjes, die nog niet ontdekt zijn door toeristen. El Raval is echter niet een wijk waar je ’s avonds wilt verdwalen.

7. Heb jij als local nog een echte gouden tip die onze Barcelona-liefhebbers moeten weten?

Vergeet de drukte van de stad en neem de bus V17 naar El Carmel. Stap uit bij de laatste stop en loop naar boven. Aan het eind van de weg vind je de restanten van bunkers uit de burgeroorlog. Het zicht op Barcelona vanaf de bunkers is de mooiste die er is. Het is de perfecte plek voor een picknick of een zonsondergang. Let op: er zijn geen winkeltjes bij de bunkers dus maak een picknick mand voor vertrek.

Dit artikel is geschreven door Marloes Koopman, tekstschrijver voor Bruisend Barcelona. Levensgenieter, houdt van Spanje en is gek op reizen, koken (en eten!), terrasjes, (food)festivals en het ontdekken van nieuwe spots.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.