Fuerteventura

Een paradijsje op niet eens zo heel ver van Nederland, ja dat is Fuerteventura, een van de Canarische eilanden. Het is het op een na grootste eiland van deze eilandengroep, alleen Tenerife is nog groter. Fuerteventura is een heel bijzonder eiland en ziet er ook net even wat anders uit dan de andere Canarische Eilanden. Wel wordt dit landschap ook gekenmerkt door vulkanische activiteit, veel van het landschap is uitgesneden door lavastromen die ooit over het eiland vloeiden. Wat wel opvalt, is dat het landschap hier wat minder groen is, maar dat levert juist bijzondere vergezichten en plaatjes op.

landingspagina-fuerteventura--hotels

Historische feitjes

• De inwoners van Fuerteventura worden ook wel Mahorero genoemd wat komt van het woord “maho”, wat een soort schoen is die door de oorspronkelijke bewoners werd gedragen.
• Er zijn nog steeds resten te zien van een muur, die bij de verovering van het eiland, het eiland in twee koninkrijken verdeelde. Het ene koninkrijk was van koning Guize en de andere was van Ayoze.
• Het eiland werd binnengevallen door veel verschillende volken, van Fransen en Engelsen tot de Spanjaarden.
• Rond 1740 vonden er twee aanvallen van piraten plaats.
• Vanaf 1940 is het eiland te bereiken per vliegtuig, toen is namelijk het vliegveld aangelegd.

Doen!

Op Fuerteventura is een aantal bezienswaardigheden om te bekijken en een aantal activiteiten die het echt waard is om te doen.

Het zwarte zand van Playa Ajuy bekijken

Dit is een piepklein strandje van maar 270 meter en heeft pikzwart zand. Dit is op de Canarische Eilanden helemaal niet raar, veel stranden hebben door de vulkanische activiteit zwart zand, maar dit maakt het niet minder bijzonder. Ga zeker eens kijken bij dit strandje, maar ook het El Junquillo strandje heeft zwart zand en zo zijn er nog een aantal andere!

Duiken & snorkelen in de wondere onderwaterwereld

Fuerteventura heeft zeker een wondere onderwaterwereld. Je zult ook onder water vulkanisch landschap tegenkomen, maar ook wrakken en diepe kliffen en veel rif. Je kunt tot wel 30 meter diep kijken en komt zonder twijfel veel prachtige vissen tegen.

Museo de la sal een bezoekje brengen

Al sinds 1910 wordt er in dit museum informatie gegeven over een activiteit die plaatsvindt op Fuerteventura, namelijk het winnen van zout! Loop door de zoutvelden en zie met eigen ogen hoe het winnen van zout er aan toe gaat. Ook is er nog een gebouwtje waar je binnen nog meer informatie krijgt. Aan de hand van foto’s krijg je een beeld van de historie van zout. Leuk voor de vogelliefhebbers: op dit terrein vliegen vaak speciale vogels rond die hier een tussenstop maken op weg naar Afrika.

Locatie
Diseminado Salinas Carmen
35610 CastilloCaleta de Fuste
Website

Slaap lekker!

Laat het paradijselijke gevoel nog sterker worden door te slapen in een van de heerlijke hotels op het eiland. Met mooie vergezichten en omgeven door de mooiste natuur zijn luxe hotels te vinden die aan al je wensen voldoen. Kijk snel op deze pagina als je meer wilt weten over de verrassende hotels op Fuerteventura.

landingspagina-fuerteventura--hotels