Ervaringen

Op deze pagina vind je een overzicht met ervaringen van eerdere werknemers en stagiaires van Sprankelend Spanje.

Rosa Wolbert

Studie: Communication & Multimedia Design, Hogeschool Utrecht
Functie: 
Stagiaire Marketing & Communicatie

“Op een regenachtige middag in Utrecht zat ik met een vriendin op de bank te bedenken wat voor type stage ik zou willen lopen. Het buitenland leek mij een nieuwe uitdaging. Toen haar huisgenootje ons hoorde brainstormen hierover, noemde zij Verrassend Valencia. Ik pakte direct mijn telefoon erbij en een halfuur later was ik nog niet uitgelezen: wat heeft dit bedrijf enorm leuke bezigheden! Ik kende deze Spaanse stad helemaal niet, maar ik voelde aan alles dat dit bedrijf bij mij zou passen. Vroeg als altijd begon ik met het bedenken van een creatief en verrassend pakketje om dit megaleuke bedrijf net zo te verrassen als zij bij mij hadden gedaan. Na een week was ik eruit hoe ik deze stage ging binnenslepen en zo geschiedde. Bij aankomst in ‘La Oficina’ merkte ik al gauw dat ik alle spanning en zenuwen die ik nog had, kon loslaten. Wat een warm welkom kreeg ik hier! Bij Verrassend Valencia leer je snel. Dit komt door de slimme en effectieve werkwijze; eerst krijg je een workshop over bijvoorbeeld Photoshop en vervolgens ga je gericht aan de slag. Er werd gekeken naar waar mijn talent lag en daarmee mocht ik al snel zelf aan de slag. In de vijf geweldige maanden dat ik bij Verrassend Valencia was, heb ik ontzettend veel geschreven, geïllustreerd, gefotografeerd en aan (editorial) design gewerkt. Dit resulteerde onder andere in een prachtige reisgids voor Ibiza! Als kers op de taart werd ik door Roos en Bas met een collega naar Ibiza gestuurd om de fotografie te doen voor deze gids. Súper divertido! Op het moment van schrijven kan ik alleen maar denken: als het kon, pakte ik nu mijn koffers en deed ik deze stage nog een keer!”

Maartje Folkerts

Studie: Graphic Design (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht)
Functie: Stagiaire Marketing & Communicatie

“Op 1 april 2018 begon mijn stage-avontuur van vijf maanden in Valencia: de derde grootste stad van Spanje. De stad die bekend staat om haar sinaasappelen, paella, de prachtige gebouwen en musea die er staan. De stad met een lang uitgestrekt strand, 300 dagen zon per jaar en een aangelegd groen park van 9 kilometer lang, waar ik zelf bijna elke dag na stage te vinden was. Kortom: Valencia is echt een stad voor de levensgenieter… En ik kan niets anders zeggen dan: wat heb ik genoten! Naast dat deze stage deels voelde alsof ik altijd op vakantie was, behielden we op de werkvloer zeker de Nederlandse werkmentaliteit. We waren altijd wel met verschillende projecten bezig en er was gelukkig ook veel vrijheid voor creativiteit en nieuwe ideeën, waar ook gelijk op ingespeeld werd. Tijdens deze stage kwamen er veel verschillende aspecten aan bod waar ik als grafisch ontwerper veel van heb kunnen leren. Ik heb vooral veel geleerd op het gebied van communicatie, samenwerken, ondernemen en het brengen van nieuwe producten op de markt. Al deze nieuwe dingen leren, gaf me echt een kick! Ik ben elke dag met veel plezier naar kantoor gegaan. Ik kan het iedereen aanraden om stage te lopen bij het leukste bedrijf van (Verrassend) Valencia!”

Nina van der Knaap

Studie: Communicatiemanagement (Hogeschool Utrecht)
Functie: Stagiair Marketing & Communicatie

“In het derde jaar van mijn studie communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht was het tijd voor 20 weken stage. Mijn voorkeur ging direct naar het buitenland en dan het liefste Spanje. Al snel kwam ik terecht op de website van Sprankelend Spanje en werd ik dolenthousiast over alles wat zij aanbieden. Ik heb direct gereageerd op de vacature en zo gezegd zo gedaan, 3 maanden later zat ik in Valencia in het coolste kantoor ever met uitzicht op de bekende Mercado Colon. Mijn stage was echt alles wat ik ervan verwacht had en meer. De sfeer, de gezelligheid en de uitstraling van het bedrijf passen helemaal bij mij. Ik heb tijdens de stage zoveel geleerd van Bas en Roos en zulke goede begeleiding gehad. Het leukste vond ik de vrijheid die je kreeg en de mogelijkheid om met eigen ideeën te komen. Van het schrijven van teksten tot het ontwerpen van ansichtkaarten en het maken van een tapasroute door Valencia. Mijn 20 weken zijn voorbij gevlogen en ik kom zeker snel weer terug! Want wat is Valencia een heerlijke stad om te wonen!”

Veronique Allers

Studie: International Business (Avans Hogeschool, Breda)
Functie: Stagiair Marketing & Communicatie
“Van februari tot juli werd ik geacht om voor mijn studie International Business een stage te lopen in het buitenland. Mijn oog was gevallen op de stad Valencia. Na een ietwat moeilijke start bij een ander bedrijf, werd ik met open armen ontvangen bij Sprankelend Spanje. En wát een leerzame en leuke tijd heb ik gehad! Omdat het kantoor gedeeld wordt met het SEO bedrijf 2BeOptimized, kon ik van beide walletjes snoepen. Zo heb ik o.a. bij 2BeOptimized geleerd hoe ik een tekst zo kon optimaliseren dat deze meer bezoekers naar een website zou genereren. Dit kon ik dan weer in de praktijk toepassen voor Sprankelend Spanje. Verder mocht ik zo nu en dan ook eens mee met een aantal tours hetgeen een zeer leuke afwisseling was van de normale kantooruren. Naarmate ik al wat langer werkzaam was kreeg ik ook steeds meer vrijheid en mocht ik zelfs een nieuwe tour voor Verrassend Valencia, onderdeel van Sprankelend Spanje, ontwikkelen. Zodoende is het ‘Photo Adventure’ spel ontstaan. Tijdens mijn verblijf is deze tour zelfs geboekt en ik mocht mee om te helpen! De eigenaresse, Roos Oudemans, is een sprankelende en spontane meid waar iedereen een hoop van kan leren. Verder is de stad Valencia een prachtige stad waar voor ieder wat wils is. Ik heb een zeer leuke tijd gehad bij Sprankelend Spanje!”

Joëlle Reket

Studie: Communicatie (Hogeschool Rotterdam)
Functie: Stagiair Marketing & Communicatie
“Bij mijn opleiding vindt in het derde jaar een stageperiode plaats. Het leek mij erg leuk om het avontuur in het buitenland op te zoeken. Eigenlijk wist ik al gelijk dat het Spanje zou worden. In mijn zoektocht kwam ik Sprankelend Spanje als eerst tegen en daar stopte de zoektocht ook. Van september tot februari heb ik hier met plezier stage gelopen. Vanaf dag één voelde ik me thuis en op mijn plek. Tijdens deze periode heb ik ontzettend veel geleerd: van linkbuilden (het kantoor wordt gedeeld met het online marketing bedrijf 2beoptimized) tot het ontwerpen van een website. Mijn eigen project was het opzetten van een stedenwebsite, voor de stad Granada. Dit was zo leuk! Hierbij heb ik onder andere geleerd websiteteksten te schrijven en effectief social media in te zetten. Ook ben ik een paar keer mee geweest met Verrassend Valencia tours en heb ik een tour door het Mestalla stadion mogen geven; spannend, maar wát een leuke ervaring! Na vijf maanden kan ik bijna geen afscheid nemen. Ik heb de tijd van m’n leven gehad in Valencia! Nieuwe vrienden, een hoop werkervaring en een mooi avontuur. ¡Hasta luego Valencia!”

Linda Kuster

Studie: International Media & Entertainment Management (Hogeschool Inholland, Den Haag)
Functie: Stagiair Marketing & Communicatie
“Toen ik op zoek was naar een stageplek in Spanje, kwam ik al gauw uit bij Verrassend Valencia en Sprankelend Spanje. Ik kon meteen al merken, door enkel even de website door te kijken, dat dit een bedrijf was dat vol enthousiasme en liefde voor de stad was opgezet. Ik kon dan ook niet wachten tot mijn stage in september begon! Inmiddels heb ik er nu vijf maanden opzitten en zou nog wel vijf maanden willen blijven! Ik heb hier zo ontzettend veel geleerd… Ik heb aan een paar ‘eigen’ projecten mogen werken, waar ik teksten voor heb geschreven, foto’s heb gemaakt en aan de opmaak heb gewerkt. Hiervoor heb ik mij mogen verdiepen in software waar ik nog nooit eerder mee heb gewerkt, zoals Adobe InDesign en Adobe Illustrator. Ook heb ik mee mogen kijken met wat het bedrijf verder allemaal doet. Zo ben ik een paar keer mee geweest met tours en heb ik samen met de andere stagiaire een tour mogen geven in het voetbalstadion van Valencia CF, wat heel erg leuk was! Sprankelend Spanje is een bedrijf wat openstaat voor creativiteit en nieuwe ideeën en suggesties… Ik had mij geen betere stageplek kunnen wensen!”

Mathilde Kamp

Studie: International Communication & Media (Hogeschool Utrecht)
Functie: Stagiair Marketing & Communicatie
“Voor mijn studie International Communication & Media heb ik van februari tot juli 2013 stage gelopen bij Sprankelend Spanje. En wat heb ik een geweldige tijd gehad! Vanaf dag 1 voelde ik me meteen helemaal thuis op kantoor. Er hing een gezellige en vooral motiverende werksfeer, waar natuurlijk af toe tijd was voor een babbeltje. Tijdens de vijf maanden van mijn stage heb ik ontzettend veel geleerd, de vele presentaties en workshops hebben hier zeker aan bij gedragen! Ook kreeg ik tijdens mijn stage veel eigen verantwoordelijkheden, zo heb ik zelf bijvoorbeeld een workshop gegeven, daarnaast mocht ik ook een spel bedenken (Foto safari). Ik vond het echt geweldig om voor Roos te werken! Ze staat altijd open voor nieuwe ideeën, en mijn mening werd zeer gewaardeerd. Bovendien is Valencia zelf ook een heerlijke stad om te wonen, veel feestjes, lekker weer en naast de gezellige Spanjaarden zijn er ook een heleboel andere internationale studenten. Ik had me geen betere stage plek kunnen wensen!“

Colette Kollen

Studie: Communicatie (Hanze Hogeschool Groningen)
Functie: Stagiair Marketing & Communicatie
“Van februari tot juli 2014 heb ik stage mogen lopen bij Sprankelend Spanje en verrassend veel kunnen leren. Het kantoor wordt gedeeld met het SEO bedrijf 2BeOptimized waardoor ik van beide bedrijven heb kunnen leren. In het gave kantoor is het een gezellige samenstelling van jonge mensen wat een goede sfeer creëert. Verschillende werkzaamheden op het kantoor waren webteksten schrijven, met programma’s werken zoals Photoshop, Indesign, Dreamweaver, WordPress (html), geleerd om te linkbuilden en ik heb zelfs een nieuwe website mogen bouwen. Tijdens mijn stage was mijn specifieke opdracht om een nieuwsbrief voor Verrassend Valencia op te zetten. Dit was erg interessant om te doen en hierdoor heb ik met het html programma Dreamweaver leren werken. Naast het werken op kantoor ben ik ook met verschillende tours van Verrassend Valencia mee geweest en ik mocht zelfs een paar keer zelf de tapastour doen, wat een hele leuke ervaring was. Mocht je nu op zoek zijn naar een stage in het buitenland dan is deze stageplek zeker aan te raden. De stad Valencia is fantastisch om te wonen en zal het mooie leventje hier zeker gaan missen!”

Marije Fleur Voogd

Studie: European Studies (NHL)
Functie: Stagiair Marketing & Communicatie
“Sprankelend Spanje… Wat een toepasselijke naam voor dit bedrijf want wat heb ik hier een ongelooflijk verrassende/heerlijke tijd gehad!! Voordat ik aan mijn studie begon, wist ik al dat ik in mijn 3de jaar stage zou moeten lopen en eigenlijk wist ik ook al dat ik sowieso naar het buitenland wilde gaan. Tijdens het zoeken naar een stage kwam ik deze organisatie tegen en alleen de vacature en het skype gesprek met de enthousiaste Roos maakte me al enorm enthousiast. Eenmaal aangekomen bleek alles eigenlijk nóg leuker te zijn dan ik had verwacht/gehoopt! Vanaf de eerste minuut dat ik binnenliep, voelde ik me hier thuis. Ontzettend mooi kantoor, alleen maar gezellige/jonge collega’s en een fantastische ‘baas’! Naast dat je hier veel workshops krijgt en veel leert, heb je hier ook de tijd van je leven! Je kunt precies aangeven wat je graag wilt leren en wat je leuk vindt, Roos voelt dit zelf overigens ook erg goed aan. Ik wist bijvoorbeeld nog helemaal niets van linkbuilding (SEO) terwijl ik dit hartstikke leuk vond en ook echt uitdagende projecten heb mogen doen. Wanneer Roos met het idee kwam om een webshop te beginnen, werd ik razend enthousiast en heb ik eigenlijk alles mogen doen wat ik graag wilde doen en ook kon doen! Ik houd wel van een beetje afwisseling en daar zorgde Roos eigenlijk elke keer weer voor, het werk werd op deze manier ook nooit saai. Ik heb zelfs nog tapastours alleen mogen geven en ben vaak met Roos mee de hort op geweest, wat was dat genieten!! Eén ding is zeker en dat is dat ik snel weer terugkom in het mooie Valencia, een bezoekje aan het kantoor en vooral ook aan Roos zal dan zeker niet ontbreken!”

Annick van der Waal

Studie: Media Vormgeving/Grafisch Design (Sint Lucas Boxtel/Eindhoven)
Functie: Stagiair Grafische Vormgever
“Voor mijn studie heb ik van september tot en met januari stage gelopen bij Sprankelend Spanje. Wát was het leuk! Ik studeer aan het Sint Lucas, Media Vormgeving (grafisch design), dus ik hield me bezig met het vormgeven van van alles. Zo heb ik visitekaartjes gemaakt, flyers, banners, tekeningetjes (voor onder andere in de wandelroutes) en plattegronden voor de wandelroutes. Daarnaast heb ik veel meegekregen en geleerd van de presentaties en workshops van Bas (van 2BeOptimized). Roos en Bas zijn allebei super en staan altijd open voor allerlei ideeën! Ook mocht ik met Roos mee met een van haar tours. Wat ook erg leuk was om te doen; schilderen. In de ‘relax’ kamer, heb ik ‘relax’ geschilderd en daarnaast nog wat schilderijtjes. Iedereen in het bedrijf kent al wat van Photoshop en Indesign en na mijn presentatie over Illustrator zijn ze hier ook bekend mee. Ik heb een super, super leuke tijd gehad bij Sprankelend Spanje, de vrolijkheid en het enthousiasme van Roos zullen me altijd bij blijven. Ik heb ontzettend veel mogen doen en geleerd en zal deze tijd nooit vergeten met het geweldige team dat er werkte. Niet alleen het bedrijf, maar ook de stad was prachtig en gezellig. Ik ga er zeker nog een keer terug. Wat heb ik genoten!”

Jelle Gabrielse

Studie: Communicatiewetenschap (Vrije Universiteit)
Functie: Stagiair Marketing & Communicatie
“In mijn laatste studiejaar voor mijn bachelor had ik de keuze om een minor te gaan volgen, of kreeg ik de kans om een leuke stage te zoeken. Ik wilde graag meer werkervaring op doen en heb altijd al een voorliefde voor Spanje gehad, dus de keuze was redelijk snel gemaakt. Al snel kwam ik bij ‘Sprankelend Spanje’ terecht en wat een goede keuze is dit geweest. Bij de eerste binnenkomst kreeg ik een ontzettend warm welkom en er heerste een hele goede sfeer op de werkvloer. Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens mijn stage. Elke keer als ik iets nieuws leerde, ging hier een workshop of presentatie aan vooraf en daarna mocht ik het zelf gaan doen. Ik heb onder andere leren linkbuilden, het schrijven van goede teksten en wat ik zelf erg leuk vind, is creatief bezig zijn. Er ging een wereld voor mij open nadat ik aan de slag mocht gaan met Photoshop, Illustrator en InDesign. Hetgeen wat ik het leukste aan de stage vond, was dat je na een tijd meer ruimte krijgt en kunt aangeven waar je interesses liggen. Hier wordt dan persoonlijk extra aandacht aan besteed en krijg je de tijd en ruimte om eigen ideeën uit te werken. Nadat ik had aangegeven dat het creatieve gedeelte mij erg aanspreekt, heb ik een nieuwe street art route en een kinderroute ontwikkeld waar alle aspecten van mijn stage in terugkomen. Al met al zorgden Roos en Bas (eigenaars van ‘Sprankelend Spanje’ en ‘2beoptimized’), de stagewerkzaamheden, mijn collega’s en de stad voor een prachtige en leerzame stage in Valencia!”

Lotte Brandwacht

Studie: Communicatiemanagement (Hogeschool Utrecht)
Functie: Stagiair Marketing & Communicatie
“In het vierde jaar van mijn studie was het dan zo ver, Afstuderen en dat betekende stage lopen. Het was voor mij vrij snel duidelijk dat ik dit in het buitenland wilde doen. Na wat googlen kwam ik terecht bij Sprankelend Spanje en bij het zien van de website en de vacature werd ik meteen enthousiast. Na een skypegesprek met de nog enthousiastere Roos wist ik het zeker, hier wil ik stage lopen. Die avond nog kreeg ik het bericht dat ik mocht komen en ik kon niet wachten die kant op te gaan. 10 november, mijn eerste stage dag. Vanaf het moment dat ik het kantoor binnen kwam lopen voelde het goed. Een prachtig kantoor, een jong gezellig team en Roos als baas. Haar enthousiasme en vrolijkheid hebben mij enorm geïnspireerd en gemotiveerd. De stage was super leuk en leerzaam. Geen dag was hetzelfde en dat vond ik juist leuk. Zo heb ik enorm veel teksten geschreven, veel gewerkt met Photoshop, Facebook en Twitter bijgehouden en iets helemaal nieuw voor mij, linkbuilden. Als kers op de taart mocht ik mijn eigen e-book schrijven en ontwerpen voor Ibiza. Heel leuk en leerzaam om te doen. Aan alles was ik deed ging een workshop vooraf, zodat je er daarna meteen mee aan de slag kon. Heel leerzaam en super interessant. Naast de werkzaamheden op kantoor ben ik ook een aantal keer met Roos mee geweest op tour, heel anders maar daarom juist heel leuk. Roos doet het vol enthousiasme en dat vond ik heel leuk om te zien. Wat ik vooral heel leuk en waardevol vond aan de stage is dat je op een gegeven moment zelf aan mocht geven waar je interesses lagen en wat je leuk vond om te doen. Daarnaast zijn Bas en Roos top begeleiders en staan altijd open voor nieuwe ideeën. Dit alles bij elkaar zorgde voor een fantastische tijd die ik zeker niet snel zal vergeten. Het liefst zou ik nu al terug gaan maar eerst moet ik mijn papiertje binnenhalen! Maar terugkomen doe ik zeker!”

Larissa Sluijk

Studie: European Studies (NHL)
Functie: Stagiair Marketing & Communicatie
“Ik woonde al in Valencia toen ik op zoek ging naar mijn derdejaars stage en ik was eigenlijk nog helemaal niet klaar met deze stad. Ik stuitte toen op de vacature van Sprankelend Spanje en dacht: dit is het! Zo kon ik mijn passie voor Valencia en Spanje combineren met mijn passie voor marketing en communicatie. Een beetje spannend vond ik het wel, want ik had nog totaal geen ervaring met programma’s als WordPress, Photoshop en InDesign. Achteraf was dit helemaal niet spannend, want je wordt bij Sprankelend Spanje enorm goed begeleid om te leren werken met deze programma’s. Dit wordt gedaan door interessante workshops, waarna je meteen aan de slag mag. Naast dat ik enorm veel geleerd heb, vond ik de sfeer op kantoor heel fijn. Ik werkte met de leukste club mensen die ik me maar kon bedenken en heb ook heel wat traantjes weggepinkt toen de stageperiode er weer op zat. Al met al was het een fantastische ervaring!”

Ylze de Groot

Studie: Communicatie (NHL)
Functie: Stagiair Marketing & Communicatie
“Mijn afstudeerstage bij Sprankelend Spanje was absoluut het hoogtepunt van mijn opleiding Communicatie! Ik was zelfs teleurgesteld dat de 5 maanden zó snel voorbij gingen. Geen dag is hetzelfde bij Sprankelend Spanje en dat vond ik erg prettig. Veel afwisselende taken, ruimte voor nieuwe ideëen, hulp van alle kanten wanneer je dat nodig hebt en vooral een hoop gezelligheid binnen het geweldige team! Naast dat er hard gewerkt werd, was er ook altijd tijd voor een gezellig praatje of leuke team uitjes. Dankzij de trainingen die ik bij Sprankelend Spanje heb gekregen, heb ik enorm veel kennis opgedaan over programma’s die ik in de toekomst nog vaak zal gaan gebruiken. Ik zal Sprankelend Spanje voor altijd dankbaar zijn voor deze geweldige ervaring en ik denk nog dagelijks terug aan de tijd van mijn leven die ik daar heb gehad! ”